pondělí 28. února 2011

Stížnost


28.02.2011 20:41 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Stížnost

Paní Julie Šebelová napsala do diskuse na webu stanice Praha, 28. 2. 2011

stížnost 
   Přidávám ještě jednou svůj názor na nové vysílací schéma ve formě překlopení stížnosti, kterou posílám Radě Čro, protože se obávám, že naše názory nebere a asi nebude brát vedení rozhlasu vážně.
   Dobrý den, jmenuji se Julie Šebelová, pracuji na NKÚ jako kontrolor a zároveň jsem byla v tomto volebním období zvolena místostarostkou obce Osvračín. Doufám, že jako identifikace to postačuje. Omlouvám se za relativně pozdní zaslání své stížnosti, ale až dnes jsem se dozvěděla, že Rada řeší pouze stížnosti na ředitele a nikoliv připomínky k vysílacímu schématu a jeho změnám. Nejsem si úplně jista, zda zákon umožňuje stěžovat si na ředitele, který byl pouze pověřen řízením (nebo tak nějak) a není řádně do své funkce jmenován tak, jak se domnívám, že to je v případě p. Duhana.
   Nicméně stejně podávám tímto stížnost na ředitele Českého rozhlasu p. Duhana z těchto důvodů:
1. Jmenováním p. Ostrého šéfredaktorem stanice Český rozhlas Praha zcela zásadně poškodil dobré jméno Českého rozhlasu;
2. Tím, že novému šéfredaktorovi na základě zcela nehodnověrných podkladů umožnil zničení tradiční značku Českého rozhlasu Praha a schválením zcela nesmyslně a zbytečně změněného vysílacího schématu stanice Praha (ať již jde o změnu tradiční znělky, přes změnu kvalitních redaktorů, kteří uměli česky za odložené moderátorky ČTV, nesmyslné plky Karla Gotta, odstranění pořadů pro děti a mládež a jejich nahrazení zbytečnými kontaktními pořady a bylo by možné pokračovat pořad po pořadu) poškodil tradiční značku a znemožnil Českému rozhlasu, v tomto případě stanici Praha, plnit svou veřejnoprávní službu a dokonce bych si dovolila říci povinnost.
3. Ač to možná připadá mnohým (včetně p. šéfredaktora Ostrého) neuvěřitelné, existují stále ještě občané, kteří nemají televizi a po zlikvidování stanice Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál paní B. Tachecí, považovali stanici Praha za ostrůvek pozitivní deviace a posledních zbytků zdravého rozumu v této poněkud bláznivé době. Je totiž opravdu těžké vzdorovat neustále proklamovanému: "budeme to dělat jinak, a proto to bude lepší".
4. Dále si stěžuji na nedostatek a špatnou komunikaci Českého rozhlasu - ať již ředitele p. Duhana, tak i šéfredaktora Ostrého (který, jak předpokládám, nejedná pouze o své vlastní vůli) s posluchači stanice Praha, kteří ve velkém počtu se snaží sdělit svou nespokojenost s novou podobou stanice a hlavně s její změnou na "Frekvenci" ne 1 ale 2. Sdělení, že nové schéma je "dítětem" pana šéfredaktora a že si musíme zvyknout, nepřipomíná jen doby minulé, ale zlý sen.
5. Posledním bodem mé stížnosti je otázka: pokud musím ze zákona platit Českému rozhlasu za poskytování veřejnoprávní služby, tak očekávám, že mi Rada sdělí v čem spočívá tato veřejnoprávnost v situaci, kdy je možné, aby ambice jednoho člověka zničily sedmdesátiletou tradici stanice a změnily vysílací schéma stanice pro lidi s mozkem za vysílání špatné i pro komerční rádio.
Rada, ať si nespokojení přepnou na jinou stanici, je poněkud lichá, protože není již téměř kam. Bohužel. Doufám, že mou stížnost vezmete v potaz při svém jednání a těším se na odpověď a v koutku duše doufám, že nám bude Praha zachována v podobě před 1. únorem.
S pozdravem Julie Šebelová
Komentáře
[1]02.03.11 10:59:53Jana Lešková - 
Paní Šebelová, napsala jste to perfektně, vyjadřujete zcela přesně i moje názory. Děkuji Vám za to. Klidně bych podepsala také.

Inzerát z webu stanice Ostrá dvojka


28.02.2011 15:52 - nezařazeno -trvalý odkaz

Inzerát z webu stanice Ostrá dvojka


Potřebujete omítnout zeď? Pozvěte si herečku Jitku Čvančarovou!



-----------------------------------------
volná asociace na podobné téma:
Potřebujete zviditelnit stanici Českého rozhlasu? Pozvěte si brněnského rozhlasového režiséra Mgr. Jaromíra Ostrého. Značka: kvalitní náplň rozhlasového vysílání i webových stránek.

Komentáře
[1]01.03.11 16:37:07Mario
Jen bych to vyšperkoval jedním slovem - "kvalitní náplň rozhlasového vysílání i webových stránek ZARUČENA"
Přidat komentář

sobota 26. února 2011

Program mimořádného zasedání Rady ČRo, 3.3.2011


26.02.2011 23:08 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Program mimořádného zasedání Rady ČRo, 3.3.2011


----------------------------------------------

Mimořádné schůze Rady ČRo bývají neveřejné.
-------------------------
Dodatek 3. března 2011:
Pro onemocnění členů Rady se schůze nekoná.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Značka


26.02.2011 18:55 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Značka

napsal Milan Brož


Značka

  Snad, kromě Ostravska, mohu říci, že tu naší dnes už malou republiku docela znám. Měl jsem to štěstí, že jsem leckde pobýval, či nějakou dobu žil.

Ale, pane Ostrý, věřte mi, jsem o něco starší nežli Vy, nejsem z Prahy, ani Vltavou křtěnej, ale že by si někdo někde pletl stanici PRAHA s lokálním rádiem, s tím jsem se opravdu, ať na Vysočině, či v Krušných nebo Orlických horách, pod Mikulčiným vrchem nebo na Jizerce, na Slapech, Novomlýnských nádržích, v Brně nebo Sušici, Znojmě ši Přerově nebo Olomouci, na Labi či Sázavě, Ohři nebo Metuji, opravdu nesetkal, až teprve u Vás. O ot je to zarážející, že tvrdíte, co jste toho sjezdil.

 Proboha, pohybovali jsme se oba v jedné a té samé republice? V té, co tam teče Vltava a Morava? Co Priznitz vynalezl vodoléčbu a na jednom kostele už v jedenáct bijou dvanáckrát? Tak mě napadá, víte-li vůbec, jak se jmenuje naše hlavní město? A řekl bych, i my, co v něm nebydlíme, tak jsme na ně hrdí a pyšní. A tak se také jmenuje ta stanice, co jste doslova zprznil a její slavné a historicky nenahraditelné jméno zaměnil za jakousi nic neříkající dvojku. 

To necítíte jako chybu? ...nebo to nedokážete přiznat? Ani nevím, co by bylo horší. Prosím, probuďte se, neoperujte pořád nějakou BBC. tam žije 60 mil. a další anglicky mluvící jsou v okolí. Buďte, tak jako my, na ten název, na to město, na tu republiku trošku hrdej, bude-li to tak, pak ten název přece nemůžete změnit, nemůžete jen tak mírniks týrniks hodit přes palubu sedmdesát let práce Vašich předků. Anebo si té práce nevážíte, pak ale nejste na správném místě. 

Prosím, odpovězte nám! V úctě k množství Vaší práce, s jejichž výsledkem však nesouhlasím, 

Váš nejméně 55let PRAZE stanici naslouchající 

posluchač Milan Brož, 59 let
----------
Toto psaní jsem 25.2. zaslal jak p.Ostrému, tak ČRo, a také Radě....
Komentáře
Článek je bez komentářů

Otevřený dopis šéfredaktoru ČRo 2 Praha - Jaromíru Ostrému


26.02.2011 12:35 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Otevřený dopis šéfredaktoru ČRo 2 Praha - Jaromíru Ostrému

napsal Mirek Tengler 26.2.2011

Pane šéfredaktore Ostrý!

Musím konstatovat, že se velmi často uchylujete k manipulaci s fakty a otevřeně lžete. Lžete jednak posluchačům ČRo 2, že změnou vysílání jím vycházíte vstříc, a lžete i Radě Českého rozhlasu, když negativní reakce záměrně bagatelizujete oproti několika pozitivním ohlasům. Řekněte nám upřímně, co budeme muset jako nespokojení posluchači udělat, abyste nám konečně začal naslouchat? Kam až budeme muset zajít, abyste se konečně rozhodl nás vzít na vědomí?

Máme přijet do budovy Českého rozhlasu na Vinohradskou třídu a tam ve vestibulu křičet a pískat, aby si nás vedení rozhlasu konečně všimlo? Nebo psát do dalších médií a vést tam s vámi sáhodlouhé polemiky?

 Vždyť vy neumíte přednést pro své radikální změny ani žádné další argumenty, než jen ty chabé a zmatečné věty, které při každé příležitosti opakujete jako kolovrátek. (Rada Českého rozhlasu 27.1.2011, tamtéž 24.2.2011, Týdeník Rozhlas č.9) Žel, do diskuze s posluchači jste nic nového nepřinesl.

 Mimochodem, když už jsme u té diskuze. Vaše reakce na nespokojené posluchače, které dehonestujícím způsobem nazýváte stěžovateli, je naprosto nedostečná. Naposledy jste aktualizoval výše uvedený úvodník 15.2. Od té doby ani řádka, ani krátká reakce. Nic! Tomu vy říkáte diskuze s posluchači? Ostatně, špatnou komunikaci přiznal před Radou ČRo i prozatimní ředitel Duhan. Předpokládám, že jste mu slíbil nápravu? 

Kdy se tedy dočkáme vaší kompetentní reakce na prosby a stížnosti posluchačů? Odpovíte alespoň nyní? 

Miroslav Tengler

(odesláno na osobní mail pana šéfredaktora Ostrého dne 26.2.2011)
Komentáře
Článek je bez komentářů

pátek 25. února 2011

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu


25.02.2011 12:59 - nezařazeno -trvalý odkaz

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu

v roce 2008

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu v roce 2008?


■      ■
Text petice rok 2008
My, níže podepsaní posluchači a koncesionáři Českého rozhlasu, velmi nespokojení se současnou podobou Radiožurnálu, požadujeme:
1.        Aby Rada ČRo přezkoumala nové programové schéma, uplatňované od 1.1.2008, které dle našeho názoru neodpovídá § 2 zákona o Českém rozhlasu.
2.       Chceme slyšet informace o podstatném dění, nikoliv bulvární informace o takzvaných „celebritách“. Nechceme neustále slyšet výplň, že to, co posloucháme, je „nejlepší“, „vaše“ a podobná klišé bez obsahu, která jen zabírají čas důležitým informacím. V tom se Radiožurnál musí odlišovat od komerčních stanic, v tom je smysl koncesionářských poplatků a rozhlasu veřejné služby.
3.       Aby se vysílací schéma přiblížilo tomu, které bylo na konci roku 2007, včetně pravidelných specializovaných pořadů s důrazem na obsah a srozumitelnost sdělení, nikoliv na osobní projev moderátora. Chceme moderátory, kteří hovoří neafektovaně a správně česky, jako hovořili ti v roce 2007. Nejlépe ty samé.
4.       Změnu hudební dramaturgie tak, aby ve vysílání zaznělo široké spektrum hudebních skladeb, včetně těch méně známých, nikoli jen malý okruh vybraných hitů z posledních dekád.
Pokud stávající vedení ČRo není schopno toto zásadní manažerské pochybení napravit a bývalou vysokou úroveň zajistit, nechť okamžitě odstoupí.
7. ledna 2008
■      ■  
Nepřipomíná vám to něco ???
Komentáře
Článek je bez komentářů

Ostrá dvojka dostala zelenou


25.02.2011 00:20 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Ostrá dvojka dostala zelenou

Veřejná schůze rady Českého rozhlasu proběhla 24.2.2011.


Veřejná schůze rady Českého rozhlasu  proběhla 24.2.2011.


Podstatné místo v první části záznamu zabírá představení kandidátů na funkci generálního ředitele Českého rozhlasu a předvýběr kandidátů do druhého kola.

Na začátku druhé části zvukového záznamu najdete informaci Jaromíra Ostrého, šéfredaktora ČRo2 - Praha o změnách ve vysílání stanice, které probíhají poslední čtyři týdny. Rada o těchto změnách diskutovala a vzala je na vědomí. Členové rady vedli diskusi vlastně pouze o tom, zda v této fázi bylo vhodné měnit název stanice ve vysílání. Místopředseda Rady Ladislav Jíša zdůraznil, že stále platí název Český rozhlas 2 - Praha.

Videosestřih  podstatné části vystoupení Jaromíra Ostrého a následující diskuse můžete také shlédnout níže na méně technicky kvalitním videu.




Komentáře
Článek je bez komentářů