pondělí 23. června 2014

Telefonáty posluchačů

23. 6. 2014 napsal Tomáš Němec

Poslouchal jsem v neděli večer rozhlasový pořad, tzv. Noční mikrofórum na stanici Český rozhlas Dvojka (pořád mají na facebooku klasicky napsáno Český rozhlas 2 - Praha) . Pořad vedl rozhlasový dramaturg Dan Moravec a diskutéry byli dva studenti JAMU a pedagožka a redaktorka ČRo doc. Alena Blažejovská.

   Pořad se týkal rozhlasového dokumentu a podle pravidel, která před třemi a půl lety zavedl (nyní ředitel ČRo Brno) Jaromír Ostrý, byly umožněny i živé telefonáty posluchačů. Pan Dan Moravec by zasloužil nakopat do zadku za to, jak celý pořad vedl a zvláště za to, jak odpovídal telefonujícím posluchačům. Vážení rozhlasáci, když posluchači kladou otázky o Českém rozhlase a vy na ně neumíte odpovědět nebo se bojíte, vůbec živé telefonáty do vysílání nezařazujte a pak si tam můžete plácat, co chcete. MediaProjekt Vám tak jako tak potvrdí vysokou poslechovost.

7 komentářů:

  1. Nechápu logiku názvu rozhlasové stanice pro Prahu. Všechna hlavní města mají rozhlasovou stanici nazvanou podle názvu svého hlavního města. V České republice mají svou rozhlasovou stanici nazvanou podle města pouze krajská města. To je pomsta za to, že v Praze byla rozhlasová stanice už v roce 1923, kdežto v krajských městech později? Olomouc od roku 1936, Ostrava od roku 1929, České Budějovice od 5. května 1945, Liberec od roku 1960.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náplavy Duhan a Ostrý asi Prahu nenávidí, jinak se to vysvětlit nedá. Bude to pomsta ze závisti, právě proto, že v Praze byla rozhlasová stanice, jak píšete, už v roce 1923. Každý jiný by ctil značku, vážil by si té tradice, ale ne tak oni dva. Ti přišli s něčím novým, převratným a ... pitomým. Alena Dušková

      Vymazat
  2. Pořad jsem si poslechla a s názorem pana Němce souhlasím. Alena Dušková

    OdpovědětVymazat
  3. Zde vidíte jak si dovedou tyto náplavy prosadit svou.Chtěla bych vidět jak by reagovali Slováci,kdyby někdo z Čechů u nich takto řádil na jejich rozhlasové stanici jako pan Duhan. My si to od něho bohužel necháme líbit a můžeme si stěžovat tak leda na lampárně M. Svobodová

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Vám nevím, pokouším se občas dostat na diskuzní stránky dvojky, ale nějak se mi nedaří.Pokoušela jsem se na více počítačích, naskočí mi namísto diskuze anglická verze čehosi, co mě nezajímá. Z rozhlasu mi odpověděli, že diskuze je funkční.....Vám se daří je otevřít ? Vše pro posluchače, že? Dnes jsem si ze záznamu poslechla eRko - pozorrrr - bude změna znělky na dvojce. Od září. Změna názvu bohužel ne. I tak, nákladné to bude, což? Co kdyby pan Oný zaplatil jím zavedené změny ze svého. Co? K úhradě by mohl dostat i změny nové, anžto toto je kvůli němu. A to nezmiňuji ty, co mu tyto skvělé změny posvětili.Achjo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně diskuse Dvojky jde otevřít, paní Ludmilo. I na více počítačích. Ale ono možná nejde o to, z jakého počítače se tam díváte, ale jaký používáte prohlížeč. Já používám Internet Explorer a Google chrome. A z obou to jde. Zkusila jste do dostat se tam z odkazu tady přes blog (sloupec vlevo, pod počítadlem, nazváno "Diskuse aktuální"). Je fakt, že se někdy ta diskuse dlouho načítá.

      Co se týče znělek - uvidíme - snad budou lepší.

      Vymazat
    2. Díky pane Němče. Asi bude tedy toto problém.
      Dle vysíláného eRka (dost blbý název) to vypadá, že se přihlíží ke klasice. Nicméně název dvojky a zejména některé pořady dodneška hodně iritují. Hezké léto.

      Vymazat