neděle 9. listopadu 2014

"Český rozhlas si váží názoru posluchačů" Ano? Opravdu? Jste si jistí?

6. - 9. 10. 2014 napsali v diskusi na webu stanice Český rozhlas Dvojka posluchači a posluchačky Marie, Marie_1, Vladimír Lohniský a Jiří 12
■     ■
Marie_1 
 Cituji: "Český rozhlas si váží názoru posluchačů" Ano? Opravdu? Jste si jistí?
■     ■

Jiří 12 
Ono je zajímavé citovat i dál, o příspěvcích které ... "poškozují dobré jméno českého rozhlasu, nebo mají reklamní charakter". Myslím, že dobré jméno si poškozuje současný ČRo sám a to takovým způsobem, že to porušuje i platný zákon o veřejnoprávních médiích a ještě si sám na tento typ vysílání v případě "dvojky" opakovaně dělá onu nemožnou vkládanou reklamu o tom jak je dvojkovým kamarádům spolu dobře. Takže pokud si dvojkoví "manažeři" neuvědomují, že takto popírají své vlastní zásady a nepomáhá ani tato diskuse, ani stížnosti na Radu pro vysílání, co kdybychom zkusili najít zkušeného právníka, který by podal na způsob vysílání současné "dvojky" žalobu pro porušování zákona. Možná by dokazování bylo složité a chvíli by trvalo, ale my bychom nemuseli už jen poplakávat na tomto špatném hrobě, ale svědčit o jednoznačně špatném působení této stanice na všechny skupiny posluchačů, jejímž posláním určitě není současné přispívání k debilizaci národa. Mimochodem, všímáte si jak upadá i úroveň Meteoru (včetně násilné změny znělky tohoto klasického pořadu). Způsob vystupování paní Březinové mi v poslední době bohužel začíná připomínat paní Švejnohovou, jejíž debaty s herci neposlouchám už vůbec, ale Meteor (kde to vypadá, že jeho těžištěm budou čápi imitované panem Lábusem), bych přece jen nerad začal ignorovat také.
■     ■

Marie 
Včera v nočním Mikroforu mně velmi vadil slovní projev pana Harapese. Není schopen říci souvisle jednu větu, aniž by se nezakoktal. Také dával málo prostoru p. Martinové a celkově pořad působil nepřipraveně a neprofesionálně.
■     ■

Vladimír Lohniský 
Naši předkové měli takové úsloví: "Ševče, drž se svého kopyta". Ó, jak byli moudří. Po nás zbude heslo: "Všichni dělají všechno, aniž to umí, hlavně když to sype".
Dovolím si odcitovat televizní moderátorku Michaelu Jílkovou z Magazínu Práva: "Docela mě uráží, že hlavním požadavkem na moderátora je, aby byl mladý a hezký, a nikoliv výše jeho intelektu, znalostí a verbálních schopností. Mám někdy pocit, že moderátora tady může dělat úplně každý, nemusí nic vědět o tom, co povídá, mít znalosti, dikci, pohotovost".
Ještě mluví o tom, že tito moderátoři jsou ve svém projevu nudní. Má na mysli sice televizní moderátory, ale vlastně trefně vystihla současné dění na Dvojce. Asi ji poslouchá. Či spíše poslouchala a při svých "přehnaných" nárocích na moderátory přeladila. Jako řada z nás.
■     ■

odkaz http://www.rozhlas.cz/dvojka/diskuse/_zprava/1189825#comment-1683317997

Žádné komentáře:

Okomentovat