úterý 11. února 2014

Posluchač je pro vás plebs?, ptá se posluchačka vedení Českého rozhlasu

11. 2. 2014 napsala posluchačka Jaroslava v  diskusi na webu stanice Dvojka v rubrice „Váš názor nás zajímá“

   Dobrý den, tedy nevím, jestli jsem to správně pochopila. Vy než byste pokračovali v něčem, co vyhovuje - to zn. že je možné vyhledat určitý pořad podle názvu - uděláte změnu k horšímu a vymažete i to, co bylo dosud vyhovující? A předpokládám, že to zdůvodníte přáním posluchačů. Čili přirovnání: někdo se řízne do prstu a aby mu z rány netekla krev, neléčíte ránu na prstu, ale amputujete mu ruku. Vymažete něco, co někdo vytvořil, čemu věnoval čas a co fungovalo. To nedokážete slušně odpovědět, z jakého důvodu nelze pokračovat v něčem, co je zavedeno a co vyhovuje? (Odpověď není, že jste rozhodli.) Asi ne, zrovna tak, jako jste nedokázali odpovědět na můj dotaz a uchýlili se k výmluvám na směrnice a nařízení a k demagogii (procenta slova a hudby jsou stanovena na jaký časový úsek? Na rok, měsíc, den, hodinu, minutu, vteřinu?, musí se kvůli puštění tisíckrát opakované písničky přerušovat host právě ve chvíli, kdy se ve vysvětlování nějakého problému dostává k jádru věci? Tím nejsprostším způsobem se mu dá najevo, že co říká, má menší váhu než je nějaká " odrhovačka"! Že se posluchač už konec nedozví, s tím si hlavu nelámete!) Proč tam tedy hosty zvete, když jim skáčete do řeči. A jejich projev je kultivovaný, a kdyby dostali čas, logicky by vysvětlili celou věc. Nebo se jich na konec zeptáte, když hraje hudba a posluchač je plebs, který má zůstat nepoučen? Moderátorka hosta neposlouchá, asi ani nemůže při současném "proudu“, když musí vyzývat posluchače k dotazům, na které se pak neodpovídá,(hlavně volejte...), nebo chce hovořit hlavně ona i když nemá o čem, aby se zviditelnila - musí se prosadit. Sama si své vysílání neposlechne, její šéf to neposlouchá také - jinak by ji musel na takový nedostatek upozornit. Nenuťte to tedy poslouchat platící posluchače! Zajímají nás ucelené pořady o něčem, které mají začátek a konec. A když je možnost si takový pořad jednoduše vyhledat v iRadiu, zrušíte to, abychom museli poslouchat i ten balast! A aby se to zpříjemnilo, ještě se hudba pouští víc nahlas než slova. Tak musíme neustále zeslabovat zvuk při hudbě a zesilovat při řeči. Dojděte se zeptat na ušní, jak nám "prospíváte" a jak je úspěšná léčba při poškození sluchu hlukem! 

   Na jednu stranu se snažíte dělat reklamu a přilákat posluchače - jak jsem ze záznamu besedy s vedením zjistila, tak dokonce hostíte a provádíte budovou posluchače, kteří se bezostyšně přiznají k tomu, že neplatí rozhlasový poplatek.

   Na druhou stranu vyloženě odbýváte a urážíte posluchače dosavadní, kteří věří, že "Váš názor nás zajímá". Nezajímá, nezajímají Vás ani posluchači. Zajímají Vás jen peníze, které k Vám proudí z rozhlasových poplatků. Takže ačkoliv pravidelně rozhlasový poplatek platili od zavedení jak moji rodiče, tak já od roku 1979, vidím, že jediné, co bude zajímat mě, je zrušení placení poplatku. Nebudu platit za něco, co nepoužívám. A nepoužívám proto, že poslech mi nepřináší radost, ani užitek, jen zdravý pohyb, když se ženu rádio vypnout, protože mě rozčiluje. 

   V tomto smyslu napíši dopis v papírové podobě p. generálnímu řediteli, tak jak si to přál. Připomínky ze zdejší diskuse se dál nedostanou, buď se neodpovídá vůbec, nebo vyhýbavě. A tato odpověď, na kterou jsem zareagovala, pozbývá zdravého rozumu a jinými slovy říká: já Ti ukážu, zač je toho loket! Tady vládnu já. 11.2.2014 18.08


Žádné komentáře:

Okomentovat