čtvrtek 8. prosince 2011

Gramofirma Universal vyčítá šéfovi Českého rozhlasu „absolutní absenci zadání“ hudby na Radiožurnálu

8. 12. 2011 napsal Ondřej Aust na serveru Médiář.cz


Emotivní veřejná diskuse o hudbě na veřejnoprávním Radiožurnálu má dohru. Hudební vydavatelství Universal, producent zhruba poloviny nahrávek, co se hrají v českém éteru, kritizuje v otevřeném dopisu šéfa Českého rozhlasu Petera Duhana.
Zastal se přitom hudebního dramaturga Radiožurnálu Radka Sedláčka, kritizovaného účastníky semináře o hudbě na nejposlouchanější veřejnoprávní stanici, který před týdnem uspořádala Rada Českého rozhlasu. Podle Universalu se zmíněná akce zvrhla ve „veřejný lynč“ Sedláčka, neprávem.
„Základní problém není v nastavení výběru hudby vaším hudebním dramaturgem,“ míní generální ředitel Universalu Tomáš Filip, „jediné, co lze v současné době vytknout hudební dramaturgii, je absolutní absence zadání, jak má hudební airplay veřejnoprávního rozhlasu vypadat.“
Duhanovi rovněž vyčítá „slepé následování výzkumů a tím zapříčiněný velmi úzký výběr hudby a jeho kolovrátkové opakování“.

1 komentář:

  1. Jestlipak se už konečně někdo chytí za nos? Posluchači asi nejsou dost kompetentní,takže tady to teď je od odborníků černé na bílém.Prostě není to v pořádku,jak se nám vedení ČRo snaží namluvit.

    OdpovědětVymazat