pátek 4. října 2013

Výstava fotografií k 50. výročí pořadu Meteor a doprovodné přednášky

 4. 10. 2013 napsal Tomáš Němec

   Rozhlasový pořad Meteor se dožil 17. září 2013 padesáti let. K tomuto výročí uspořádal Český rozhlas ve vstupní hale své ústřední budovy na Vinohradské ulici výstavu fotografií. 


Rozhlasový fotograf  Khalil Baalbaki vyfotografoval v neobvyklých situacích 50 vědců, kteří nejčastěji spolupracovali s Meteorem.


Fotografie  nebudu v tomto článku ukazovat, pokud můžete, dojděte se na ně podívat sami. Výstava je do konce října v Praze, ale není vyloučeno, že poté bude i putovní.
   Výstava je doprovázena několika přednáškami vědců, zobrazených na fotografiích.
První přednáška se uskutečnila ve středu 2. října v budově Českého rozhlasu. Neurofyziolog profesor František Vyskočil  na ní mluvil o vztazích mužů a žen z pohledu svého oboru.



Profesor Vyskočil  doplnil přednášku obrazovou prezentací a sám zahrál i několik drobných skladeb na housle. Skladby nebyly samoúčelné, ale  v určitých místech doplňovaly tematicky výklad.  V závěru přednášky zodpověděl i několik dotazů.


Pro zajímavost si v krátké videoukázce můžete poslechnout jednu ze skladeb, kterou pan profesor Vyskočil  během své přednášky přednesl




Podle redaktora Meteoru Marka Janáče se můžeme těšit v dalších týdnech ještě na několik přednášek. Sledujte proto webovou stránku Meteoru.

rozvrh přednášek a zvukové záznamy již konaných přednášek - odkaz http://www.rozhlas.cz/meteor/magazin/_zprava/fotografie-vedcu-jak-je-neznate--1264949

odkaz na stránku Meteoru http://www.rozhlas.cz/meteor/portal/

Žádné komentáře:

Okomentovat