pondělí 19. března 2012

Rádio hlásí revoluci

5.3. - 11.03.2012 napsali Jan H. Vitvar a Pavel Turek v časopise Respekt, č. 10. 2012

*******************
********************
******************
******************


3 komentáře:

  1. Zvětšení drobného písma můžete docílit tím, že držíte zmáčknuté tlačítko Ctrl na klávesnici a současně otáčíte kolečkem, které je na myši.

    OdpovědětVymazat
  2. ludmila avramopulosová20. března 2012 v 12:33

    No, nevěřím, že je v rozhlase 300 zaměstnanců navíc.Co tam proboha doteď dělali???? A že na to nepřišel nikdo dříve.... Ono se to často dělá tak,že se propustí stávající zaměstnanci, a pak se najímají firmy, což vyjde zpravidla dráž. Příkladů je kolem nás mnoho. Ale pan ředitel bude mít plus, že snižoval počet zaměstnanců.A pak ty zasloužené odměny!Pro pana PD samozřejmě. To už je dnes takový kolorit. Změny, které byly provedeny v posledním roce,jsou vesměs s palcem dolů. Už jsem to zmiňovala vícekrát, ale kvalita zůstala u dříve zavedených pořadů a osvědčených moderátorů.I když výjimky jsou i nově, teď např. pan Alfréd Strejček v nedělním ránu. Moc příjemné poslouchání. Bezvadní hosté a prima muzika. Tak to tedy chválím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod generálního ředitele nepatří jen program, ale všechny složky, které posluchač neslyší. A to je třeba správa budov, doprava, údržba, zvuková technika a to nejen v Praze, ale ve všech studiích po celé republice. Generálního ředitele Českého rozhlasu nemůžete posuzovat podle poslechu jedné či několika stanic i proto, že Český rozhlas má 21 stanic, z nichž jen tři jsou ty klasické celoplošné.

      Zde bych rád připomněl kritéria, podle kterých Rada ČRo odměňuje generálního ředitele:
      -----------------------------
      1) Dodržování plánovaného rozpočtu ČRo -----40 %
      2) Dodržování Kodexu, Statutu a Zákona o ČRo -----35 %
      3) Dodržování usnesení Rady ČRo -----15 %
      4) Podíl ČRo na trhu (share) 21% --------10 %
      --------------------------------

      Vidíte, že program je tam zastoupen poslechovostí (bod 4), čili záleží na tom, kolik posluchačů poslouchá, nikoli jak kdo považuje vysílání za kvalitní. Přesto tento bod má hodnotu jen 10% z celkového hodnocení a je až na posledním místě.

      V této souvislosti doporučuji poslech zvukového záznamu schůze Rady Českého rozhlasu z ledna 2012 (1.část), která se zhruba od 43 minuty týká stanovování kritérií odměňování generálního ředitele - odkaz na záznam http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2541994

      Vymazat