úterý 13. března 2012

Srovnání úrovně angličtiny spíkrů BBC a češtiny řady moderátorů Českého rozhlasu je ostudné

6. 3. 2012 napsal Milan Pokorný v Týdeníku Rozhlas číslo 11, rok 2012




4 komentáře:

  1. Na Dvojce je těch Rudů z Ostravy hned několik. A šéfové? Ticho po pěšině.

    OdpovědětVymazat
  2. Ludmila Vajďáková13. března 2012 v 16:51

    Kdo všechno ještě musí napsat výhrady vůči nejen nesprávné mluvě ve vysílání Českého rozhlasu a k čemu je vlastně Rada pro vysílání ČRo ale i ČT, když takové důležité věci jim unikají. Jsou to jen zbytečně vyhozené peníze, které berou lidé, kteří nedělají zodpovědně svou práci.

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý souhlas. Fakt, že Český rozhlas ve výčtu svých funkcí jaksi pozapomněl na svou úlohu kulturní, je opravdu smutné. Na druhou stranu - od tohoto vedení rozhlasu v čele s panem Peterem Duhanem podporu kultury (včetně kulturnosti projevu moderátorů) asi čekat nelze.

    OdpovědětVymazat
  4. ludmila avramopulosová14. března 2012 v 9:22

    Je dobře, že už se ozvývají i lidi "od pera". I když taky moc nevěřím nápravě od dnešního vedení. Asi to bude znít hnusně, ale Slovák, který češtinu opravdu nemá v ústech ani v uších,zřejmě těžko posoudí, co je a co není správně česky. A pan JO? Tomu jde o sledovanost, ne o kulturu. Nemám nic proti Slovákům, ale bohužel výsledek ročního vysílání Ostré dvojky pod generálním vedením PD mnohému napovídá. Viz nahlouplá znělka na dvojku a upoutávka, která doznala během roku mnohých změn. A výsledek,stále stejný! Co času a peněz to stálo (to se nedozvíme)a přitom kdyby si vybrali např. pana Ptáčníka, který umí se správnou dikcí nahlásit vysílání Českého rozhlasu dvě, Praha (donedávna to alespoň tak bylo těsně před půlnocí),měli po problému.Teď už je možná taky přinucen říkat dvojka, ale holt, musí být loajální. I když, je nutno poděkovat některým rozhlasákům za kulturu. Pan Novotný s panem Munzarem v pořadu To je život, pan Černý v RozHraní a pan Tamchyna v úterním kontaktu. To je radost, to je radost. Přeji Vám krásné, brzké jaro

    OdpovědětVymazat