sobota 21. září 2013

Ještě něco k sebechvále na Dvojce

20.  9.  2013 napsal  Vladimír Lohniský  v diskusi na webu ČRo Dvojka

Vladimír Lohniský 
Ještě trošku něco k sebechvále na Dvojce. Do předminulého nedělní vysílání dobrého rána se bohužel opět prosadil Ondřej Kepka.  Poslouchat jsem začal v průběhu pořadu a to právě v okamžiku, kdy četl ( a podle jeho slov) několikátý pochvalný mail na svůj pořad. Bohužel se asi zpětně neposlouchá. Sebechvála, tematická nepřipravenost, povrchní znalosti ohledně digifotografování, výrazový projev velmi podobný své matce apod. Ale důležité je pochválit se. Říká se, že sebechvála "nevoní", někdo jiný zase říká, že když se sám nepochválím, nikdo to za mě neudělá. Dobře, když se panu Kepkovi podaří sestavit botník z ASKA, nechť se doma sebepřechválí, ale ve veřejnoprávním rozhlase? A navíc to, že ze sebe dělá odborníka na digitální fotografii? Vždyť normální dvanáctiletý kluk z fotografického kroužku má hlubší znalosti o digitálním fotografování a navíc o tom dovede povídat s obrovským zápalem a nadšením a bez přetvařování.

   Jóóó, to minulou neděli bylo dobré ráno v režii pana Tamchyny. A to byla jiná, nejvyšší liga. Zajímavá témata, skvělé příspěvky z archívu, k nim znamenitý komentář a v neposlední řadě příjemný a veskrze pohodový hlasový a výrazový projev pana Tamchyny.  Klobouk dolů, perfektně provedená rozhlasácká práce.  Když k tomu přidám Toulky, Textempore a Stopy, fakta tajemství a odpoledne a odpoledne Láska za lásku, pak přece jen není rozhlasová dvojková neděle ztracená.
A v tom je zakopaný pes.  Nikdy nemůže podat srovnatelný pravý ROZHLASOVÝ výkon "nějaký" herec, režisér, spisovatel a já nevím kdo všechno s pravým rozhlasovým profíkem. I když si všichni myslí, že když budou mlít a mlít a mlít ... o ničem. Bůh ví, za jakých okolností jsou ti dvojkoví prominenti vybráni a dosazeni. A Dvojka dnes bohužel není doménou rozhlasových profesionálů, ale lidí, kteří k rozhlasové práci nikdy nečichli, ale myslí si, že jenom klást jakási slova a přitom se hihňat je to pravé. A zde je hlavní zodpovědnost šéfů. Rozbili perfektně šlapající tým poctivých rozhlasových redaktorů a do Dvojky natáhli (nevím jak to slušně nazvat) pracovníky, kteří pomohli degradovat Dvojku na tuctové komerčně-bulvární rádio. Bossové Dvojky, poslechněte si někdy výkony svých pracovníků!!!!!!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat