pátek 10. ledna 2014

Mluvčí stanice Dvojka Jakub Hritz radí, jakým způsobem poslouchat stanice Českého rozhlasu

8. 1. 2014 napsali Vladimír Lohniský a Jakub Hritz v  diskusi na webu stanice Dvojka v rubrice „Váš názor nás zajímá“

■     ■
Vladimír Lohniský 
Tak znova a pokud možno polopatě. Pan Hritz věří, že si ve vysílání Dvojky nalezneme svůj oblíbený pořad a píše to v anonci na "Nové tváře na Dvojce v roce 2014". Co to jako má znamenat? Pane Hritzi, přece není možné nabízet posluchačům jenom to, co se jim líbí. To si myslíte, že si poslechnu svůj nějaký oblíbený pořad a pak si tedy přeladím někam jinam? To je jako u prodejce aut, kdy chci koupit auto, a on mně řekne: "Pane, auto má vynikající volant, mám vám ho zabalit?". To by se Vám asi nelíbilo. A stejně tak je to s Dvojkou. ČR 2 Praha před ostrým převratem bylo možno poslouchat skutečně 24 hodin denně. Co si budeme namlouvat, byly tam pořady vynikající a skvělé, pak i průměrné i slabší. Tak to už v životě bývá. Ale těch 24 hodin mělo koncepci, myšlenku, cílové posluchače, pořady byly na sebe napojené a já jsem neměl důvod přelaďovat. Ale Dvojka z toho nemá nic. Jejím jediným smyslem je zabít čas a zahltit posluchače pořady typu "tlachání o ničem u mámina kafáče". Pan Luděk Munzar na těchto vlnách kdysi řekl k televizím něco v tom smyslu, že všechny ty seriály, telenovely či estrády jsou pouze výplní mezi reklamami. A tak je to dnes na Dvojce. Mezi "kafáčemi" se čas od času objeví rozhlasová perla, která už bohužel na tyto vlny nepatří.
P.S. A jestli si myslíte, že pan Gondík a jemu podobní Dvojku spasí, tak Vám buď samo nebe milostivo. Tato filosofie cestou do pekel jest.
■     ■

Jakub_Hritz 

Pane Lohniský,
ano, přesně tak jak, píšete. Poslechnu si svůj oblíbený pořad a přeladím na Vltavu, tam si poslechnu jiný oblíbený pořad a vrátím se zpět na Dvojku. Tak to dělá mnoho posluchačů. A dělám to i já.
ad 2) Nabízíme různé pořady, s různým zaměřením a vy si můžete vybrat ten Váš, který se Vám bude líbit. Někomu jinému se bude líbit zase jiný, někomu se budou líbit programy všechny. Takže takto je to míněno.
Jakub Hritz
■     ■

5 komentářů:

  1. Dobře to myslí pan Hritz, dobře. A vůbec nebere v potaz, že dříve se skutečně dala Praha poslouchat téměř celodenně. Dnes je to naopak. Takže přelaďujme, proč poslouchat dvojku, že? Ten kvalitativní pád je dost strmý. Už zrušily i nedělní večerní pořad To je život. A že to byla kvalita, příjemné poslouchání navečer. Nejdříve zkrátily čas namísto od 19.hod od 20.hod a teď konec. Nedělní rána - občas kvalita, ale jak mám ráda hlas pana Tamchyny, tak tentokrát jsme párkrát vypnula - časté ohlašování dvojky, a výběr hudby- nic moc tedy. Škoda. Další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plne s vami souhlasim, pani Ludmilo.
      Vic, nez horkou ironii si soucasna kvalita nezaslouzi.
      Zajimalo by mne, jestli se ptali vubec posluchacu jak a co chteji poslouchat...
      Princezna Surfarka

      Vymazat
  2. Pak neni potreba, abyste byli...
    Takhle rostovat si muzu i bez vas po internetu!
    A muzete mit v nazvu pak cokoli.

    OdpovědětVymazat
  3. Nezlobte se, jestli mi chcete jeste radit, jak mam poslouchat radio, pak mi muzete i brzy radit, kterou rukou ho mam vypinat, a pak je vase pozice ve verejnopravnim rozhlase Obuta neobuta, oblecena neoblecena princezna Surfarka, zcela opravnena, ted uz je mi jasne, komu a za co ten poplatek platim. A jak musi kdo vykazovat cinnost pro cinnost, aby ji odduvodnil. A ze nektere pozice jsou, sorry, velmi potrebne, i pri surfovani, to se neda nic delqat.

    OdpovědětVymazat
  4. Princezna surfarka
    Sorry, ja to takhle zpatlat zaq verejne penize, jdu se klouzat, radsi.
    Plne souhlasim s panem Lohniskym, ze radio je na to, aby se poslouchalo 24h, treba u prace.
    Protoze, kazdy neni, ze h. dela, a jen posloucha se slozenyma rukama nebo dela mlynek.
    ale ma plne ruce sve vlastni obzivy, prace/podnikani.
    To byste nas museli platit za priskakovqani k pristroji a otaceni knoflikem a hledani. Beru. 45kc mesicne!
    od kazdeho v radiu zbytecneho urednika!

    OdpovědětVymazat