čtvrtek 2. ledna 2014

POZVÁNKA: 27. ledna 2014 - Audiovečer se Šimkem a Grossmannem

2. 1. 2014 napsal Jakub Kamberský

Milí přátelé, rád bych vás pozval na první večer nového cyklu audiovečery při krbu. Dříve než se dočtete, kdy a kde se večer koná, pár slov úvodem.

 Jak dobře víte, od listopadu 2012 realizuji vlastní, diskusní večery Trialogy B, kam si zvu hosty z řad herců, či mediálně činných lidí a rozmlouvám s nimi o jejich práci, o jejich osudech, atp. Součástí večerů jsou kratičké zvukové ukázky, související s jejich tvorbou. Často mi je při vybírání ukázek líto, že nahrávky kvůli časové úspornosti, nemohou zaznívat v plné šíři. Proto jsem s povděkem kvitoval nápad mého někdejšího humanisticky založeného učitele  pořádat v určité formě poslechová setkání. Další podstatný muž,  majitel hotelu Svornost v Praze-  Dolních Počernicích, s nápadem souhlasil a poskytl prostor, útulný salonek s krbem. Rozhodl jsem se organizovat poslechové večery, při kterých bych seznamoval návštěvníky s rozmanitými formami mluveného slova a prostřednictvím kratších útvarů a tematických rozprav, rozšířil zájemcům obzory.

   Zároveň tato setkání vnímám jako vyplnění mezery v tuzemském kulturním prostředí. Jistě, jednou za rok se konají rozhlasové poslechy + besedy na festivalu Českého jazyka a literatury Šrámkova Sobotka, existují i tzv. hudební, poslechové diskotéky kritiků Jana Rejžka, či Jiřího Černého, ale nejsem si vědom, že by existovala pravidelná řada poslechových večerů, stavějící na mluveném slovu.

   První setkání se uskuteční v pondělí 27. ledna 2014, od 19.30 a bude se týkat události, kterou se nebojím označit za událost roku, ne-li desetiletí, co se mluveného slova týče. Představíme si čerstvě vydaný komplet nahrávek dodnes populární komické dvojice Šimek a Grossmann. Krom poslechu vybraných ukázek, budete mít možnost diskutovat s lidmi, kteří se na vzniku kompletu 17 CD notnou měrou podíleli. Účast přislíbili 2 editoři a znalci Jan Richter a Lukáš Sýkora, někdejší tajemník Miloslava Šimka. K nim se přidá zvukař Ivan Mikota, který se podílel na výsledném zvuku nahrávek.

shrnutí
kdy: 27. ledna 2014
čas: 19.30
kde: Hotel Svornost, Novozámecká 284, 19012 Praha 9, dolní Počernice.
vstup:  50 KČ
doprava: Na místo se lze dostat pohodlně vlakem, buď z nádraží Libeň, či z Masarykova nádraží, stanice dolní Počernice, od trati je hotel kousek.

Již nyní se na Vás těší a srdečně zdraví  publicista  Jakub Kamberský.



Žádné komentáře:

Okomentovat