neděle 5. ledna 2014

Věřím, že Rosákova profesionalita je slabému vedení ČRo trnem v oku

5. 1. 2011 napsal Pavel Roháček v  diskusi na webu stanice Dvojka v rubrice „Váš názor nás zajímá“

   V pátek jsem měl práci na zahradě, tak jsem poslouchal v kuse cca od 11:30 do 15:30. Je jaká je  již nemá smysl komentovat, ale pořad s paní Černockou mezi 12. a 13. jsem skutečně nepochopil. Naprosté nesystémové plácání zleva doprava a zase zpátky. Dokázal bych jí odpustit, že s tím pořadem začíná, ale ani ona, ani pan Jančařík, ani nikdo jiný mi dosud nevysvětlil, k čemu ten pořad má sloužit. Pochopil bych, kdyby to bylo 60 min polední oddechové hudby beze slova. Pochopil bych, kdyby to byla hodina hudby doplněná fundovanými či vtipnými komentáři, podobně jako Textempore či pořady Mirka Černého. Ale tohle mi připadá skutečně jako další blábol, sloužící bezradnému vedení stanice k dalšímu zoufalému zaplácnutí vysílacího času. Pomalu si začínám vážit bulvárních časopisů: Ty si aspoň vyhlédnou nějaké známé jméno, a nějaký redaktor VYMYSLÍ alespoň nějaký článek. Zatímco dnešní Dvojka akorát bezpracně nasadí celebritu do programu, zaplatí ji z koncesionářských poplatků, a ani ten scénář  jí už do ruky nikdo nedá.

   Po 13. hodině přišla ovšem rána do nosu - pořad Šťastnou cestu,  který poslouchám už téměř pravidelně.  Pečlivě vedená poradna, téměř vždy na zajímavé téma a s téměř vždy fundovanými posluchačskými dotazy. Ve druhé hodině střízlivý a zajímavý rozhovor o českých hradech, žádné podlézání,  žádné informace ze soukromí moderátora, žádný pes Roník. Dříve jsem moc nemusel Rosákovy Tandemy,  protože se mi ve srovnání s Hostem do domu zdály poněkud familierní, ale dnes (nikoli jen ve srovnání s dopolední drůbežárnou) považuji Rosáka za jednoho z posledních skutečných ROZHLASOVÝCH PROFESIONÁLŮ, čehož je evidentně pečlivě připravovaný a vedený pořad Šťastnou cestu jasným důkazem. Věřím, že Rosákova profesionalita je slabému vedení ČRo trnem v oku, ale naštěstí pro posluchače je známý i z televize, a to jediné dnes nejspíš u vedení ČRo váží.

   Dnešní ranní vysílání Václava Větvičky nelze opět jinak než pochválit - celé vysílání mělo hlavu a patu, bylo evidentní, že tomu vysílání předcházela pečlivá systematická příprava. Nicméně počítám, že tady Větvičku ještě někdo dvakrát pochválí, a bude velmi brzy nahrazen nějakou prsatou celebritou z televizní Superšoustar, nebo jak se tam ty pořady teď jmenují...


Žádné komentáře:

Okomentovat