sobota 27. prosince 2014

Nevidím nejmenšího důvodu zde připomínky nenapsat — a to i kdyby to bylo po „deset-miliónté-a-první-krát“.

27. 12. 2014 napsal posluchač  Radek Svoboda v diskusi na webu stanice Český rozhlas Dvojka 


■     ■
Radek Svoboda 
   Pobaví mne, když tu někdo napomíná ostatní, ať dají pokoj… Vzhledem k smutnému faktu, že vedení stanice i celého ČRo názory posluchačů ignoruje (ač, jak už i jiní posluchači upozornili, na výsměch nám všem je diskusní stránka uvozena slovy »Váš názor nás zajímá«) a i přes svátky nás oblažuje „dvojkou“ na frekvencích Prahy, nevidím nejmenšího důvodu zde připomínky nenapsat — a to i kdyby to bylo po „deset-miliónté-a-první-krát“.

   Popravdě řečeno, jedním z mála (minima) plusů svátečního vysílání je četba na pokračování — ač může být k diskusi, zda-li je dobrým dramaturgickým nápadem na vánoční svátky dávat právě detektivku, plusem je, že vůbec detektivka v rozhlase zase jednou je. Že k mému úděsu poté, po odvysílání prvního dílu, navázala (a to až do 21. hodiny) nepřetržitá série skladeb jediného interpreta (hádejte koho, ehm — samozřejmě, nepostradatelný zasloužilý umělec, vlastně pardon, od roku 1985 již národní umělec Karel Gott), je věc jiná. Zodpovědní by se mohli zamyslet a podívat se, kolikrát nás třeba jen za uplynulý týden „oblažili“ pěním Mistrovým…

   Výborná — bohužel již dlouho nikoli samozřejmě — byla rovněž poslední dobrá rána, s pány Františkem Novotným a Václavem Větvičkou (vynikající napsat nemůžu, to ovšem není vinou oněch dvou úžasných pánů).

   Dá se poznamenat, že poprvé se plní slíbené již panem někdejší nepovedeným šéfredaktorem Ostrým (viz článek »Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů« z 7. března 2011, který najdeme pod číslem 846126). Kde tvrdil cosi o tom, že nabídka dramatické a literární tvorby je pestrá, dokonce i s poukazem na vysílání Meteoru. Zřetelněji pan Ostrý svoji neznalost stanice, kterou zničil, snad ani ukázat nemohl — četby bývaly v Meteoru před drahnými lety, to ovšem ještě býval šéfem tohoto pořadu pan Josef Kleibl. (Kdepak že tehdy byli pánové Ostrý, Duhan, Zavoral, Dittrich, Hritz…)
Dost jsem se dnes pobavil čtením zajímavých dokumentů o rozhlasu na jeho webových stránkách. Třeba taková Ročenka ČRo 2013. „Mise, vize, hodnoty a cíle“ — plané fráze tam obsažené znějí jen jako pouhý výsměch, slova tam obsažená, jako třeba kvalita, rozmanitost (sic!), tradice i rozvoj, úcta… Planá slova, která stejně jako v případě výše zmíněného článku pana ex- šéfredaktora slouží jen jako zástěrka k přesnému opaku — ničení veřejnoprávního vysílání ČRo, financované z koncesionářských poplatků.

   Nezbývá, než jen nám i Rozhlasu jako instituci popřát, aby z vedení odešli všichni ti, kteří již kolik let jen planě slibují — a zatím z veřejnoprávního Rozhlasu dělají odkladiště pro bývalé televizní hlasatelky, herečky a „baviče“ co jsou dnes již dávno za zenitem, a tak podobně… Smutné.
■     ■


Žádné komentáře:

Okomentovat