pondělí 23. ledna 2012

Bitva o zámek v Přerově nad Labem

Komu prodá Český rozhlas zámek v Přerově nad Labem?
Pořad Reportéři ČT, dnes 21, 25 na ČT1 


Bitva o zámek v Přerově nad Labem

(Vondráček David)
Co udělat s krásným renesančním zámkem v Přerově nad Labem, řeší v těchto dnech Český rozhlas. Získal ho v osmdesátých letech za hubičku, postupem času do něj investoval kolem dvaceti milionů. Protože jej už nepotřebuje, chce ho prodat. Řeší dilema, zda získat od soukromého kupce slušné peníze, nebo se zavděčit veřejnosti a úřadům. Ty se sice do placení nehrnou, místo toho ale slibují, že zámek otevřou lidem a rozšíří známou expozici skanzenu. O prodej zámku se zajímal reportér David Vondráček.
odkaz - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/212452801240004/

4 komentáře:

  1. Z toho, jak pořad vyzněl, bych byl proto, aby se zámek prodal paní Janě Válové. Ovšem nikoli za 16,5 milionu, ale alespoň za 20 milionů, které rozhlas do zámku vložil. Pokud paní Válová není ochotna tolik zaplatit, byl bych proto, aby rozhlas daroval zámek státu a ten ho převedl na Středočeský kraj, aby se tak stal součástí skanzenu. Zároveň bych ovšem podmínil tento převod částkou, kterou Středočeský kraj musí vyčlenit na opravu zámku.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaromír Janák25. ledna 2012 v 19:42

    Doporučuji převod na Středočeský kraj. Mám pro to osobní důvody, ve skanzenu pracuje moje dávná spolužačka dr. Jana Hrabětová, nadšená propagátorka a budovatelka všeho, co za něco stojí. Rozhodně by nepřipustila rozkrádání, převádění a všeobecnou devastaci fyzickou i morální. Pro pana Němce jedno osobní sdělení - vinárna v Budečské ulici, o které jsme si psali, se jmenuje Vínečko 33 a je velmi příjemná.

    OdpovědětVymazat
  3. Jestlipak někdo ze zde přítomných ví, komu a za kolik se prodala Dykova vila na Vinohradech? To co nám předestře - možná - Rada nebo vedení, nebude určitě věrohodné. Pokud je to někde na stránkách Rozhlasu, může mne prosím někdo navigovat? Děkuji.
    Reportáž o zámku v Přerově jsem viděla, to jsem zvědava, jak se to "zakuliší". Pan ředitel působil tak, jak ho známe - nevěrohodně.

    OdpovědětVymazat
  4. Vila v Dykově ulici patrně zatím ještě nebyla prodána.

    OdpovědětVymazat