pátek 1. června 2012

Radiožurnál vyměnil hudebního dramaturga, kritizovaného Radka Sedláčka střídá Petr Král

1.6.2012 napsal Ondřej Aust na serveru Médiář.cz



Petr Král. Foto: Český rozhlas
Petr Král. Foto: Český rozhlas
Novým hudebním dramaturgem Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu je od 1. června Petr Král, moderátor stanice. Střídá tak Radka Sedláčka, který dramaturgoval externě a živil se přitom jako řidič metra – na jeho hlavu padala většina dosavadní kritiky za hudební vysílání Radiožurnálu. Největším problémem ale dosud byla nejednoznačnost postoje vedení Českého rozhlasu.
Radek Sedláček. Foto: Sandra Kisić
Radek Sedláček. Foto: Sandra Kisić
Hudební dramaturgie nejposlouchanější stanice Českého rozhlasu se rozšíří a bude více reagovat na programový obsah vysílání Radiožurnálu, slibuje teď veřejnoprávní rádio.
„Už koncem května jsme zvýšili počet písní, které Radiožurnál hraje, a snížili tak jejich opakování. Teď se chystáme projít všechny hrané písně a posoudíme jejich vhodnost s ohledem na celkové zacílení Radiožurnálu. Během léta budeme hledat a postupně přidávat další tituly, aby hudební nabídka byla co nejpestřejší,“ plánuje Král.
Petr Král je spjatý s rozhlasovým prostředím od roku 1991. Pracoval jako moderátor v mnoha českých rádiích, mimo jiné v Rádiu Bonton, Evropě 2, Rádiu City, Rádiu Blaník a Oldies Radiu. Zastával i pozice programového a generálního ředitele.
Od ledna 2010 působí v Českém rozhlase v roli moderátora nejprve Ranního, poté Odpoledního Radiožurnálu. Po celou dobu své rozhlasové kariéry se věnuje i hudební dramaturgii a hudebním formátům rozhlasových stanic.


odkaz http://www.mediar.cz/radiozurnal-vymenil-hudebniho-dramaturga-kritizovaneho-sedlacka-strida-petr-kral/

1 komentář:

  1. Petru Královi držím palce. Sleduji ho už od roku 1993 a myslím, že má velký přehled v hudbě, kterou požadují posluchači Radiožurnálu. Za jeho zásadní nevýhodu však považuji to, že převažuje znalostí mluvené i psané češtiny a inteligencí většinu současných členů facebookové skupiny "Hudební dramaturgie Radiožurnálu" - http://www.facebook.com/groups/319397654776001/ Petr Král je nesmírně jemný a slušný člověk. Doufám, že právě to mu hned v počátku nezlomí vaz.

    OdpovědětVymazat