pondělí 4. června 2012

Šéfredaktorem Radiožurnálu znovu moderátor Jan Pokorný. Petr Souček odchází

4.6.2012 napsal Ondřej Aust na serveru Médiář.cz


Šéfredaktorem nejposlouchanější stanice Českého rozhlasu, Radiožurnálu se od 15. června stane Jan Pokorný. Moderátor Pokorný už stanici jednou vedl – šéfredaktorem byl od března 2005 do ledna 2008.
Jan Pokorný. Foto: Český rozhlas
Jan Pokorný. Foto: Český rozhlas
Ve funkci nyní nahradí dosavadního šéfredaktora Petra Součka. Ten podle oficiálního sdělení rozhlasu „z čela stanice odchází z osobních důvodů“.
Je to druhý člověk, který opouští nový tým generálního ředitele Petera Duhana. Minulý týden Duhan odvolal „po vzájemné dohodě“ jednoho ze svých náměstků Oldřicha Šestáka.
„Osobnost Jana Pokorného v čele Radiožurnálu znamená správný krok směrem k nové podobě Radiožurnálu,“ je přesvědčen Duhan. Stanice minulý týden vyměnila také hudebního dramaturga, nově je jím Petr Král. Hudební složka Radiožurnálu je dlouhodobě kritizovaná, Král to má změnit.
Letos dvaapadesátiletý Pokorný, absolvent Fakulty žurnalistiky UK, pracuje v Českém rozhlase od roku 1984 – nejprve jako redaktor zpravodajství, od roku 1986 byl moderátorem pořadu Dobré jitro na stanici Praha. Po roce 1989 připravoval a uváděl ranní program stanice Československo, byl parlamentním zpravodajem ve Federálním shromáždění.
Rok 2010 strávil ve Francii jako zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu, v současnosti moderuje Ranní Radiožurnál.

Žádné komentáře:

Okomentovat