neděle 21. dubna 2013

Diskuse Leonarda o násilí proběhla

20. 4. 2013 napsal Tomáš Němec

Diskuse o násilí se konala 17. dubna 2013 v budově Akademie věd v Praze.


Zúčastnili se jí:






 
etolog Marek Špinka












arabista Jan Čuřík
















fyziolog  František Vyskočil













redaktorka Českého rozhlasu Jana Olivová














posluchači Českého rozhlasu










Debata o původu a existenci násilí a agrese jak u zvířat, tak v lidských společnostech byla zajímavá. Přesto její průběh mě příliš neuspokojil. Redaktorka Českého rozhlasu nějak nezvládla časovou osnovu programu a nezvládla řídit dotazy posluchačů. 


K poměrně obsáhlému proslovu se tak dostala jedna z posluchaček, která si pa závěr  posluchačské diskuse řídila sama. Bohužel paní Olivová jí neupozornila, že se jedná o rozhlasovou nahrávku a že pokud chce něco pronést, musí počkat až dostane mikrofon. Paní mluvila sice zajímavě, ale bez mikrofonu a tak její příspěvek patrně nebude použitelný.

Zažil jsem v této místnosti více redaktorů ČRo Leonardo - Marka Kuchaříka, Luboše Veverku či Roberta Tamchynu, ale ti zvládli veřejnou nahrávku zcela profesionálně.

 Jsem zvědav, jak bude vypadat sestřih diskuse o násilí  na vlnách Českého rozhlasu. Nepochybuji o tom, že lépe. Bohužel Český rozhlas dává v posledních letech na všech stanicích přednost živým debatám a dlouhým rozhovorům a ty často působí velmi špatným dojmem.

V přednáškovém sále budovy Akademie věd mě okouzluje, že ze stěny dohlížejí na konferenční činnost její bývalí předsedové.

Zleva: Otto Wichterle, Rudolf Zahradník, Helena Illnerová, Václav Pačes

Žádné komentáře:

Okomentovat