středa 17. dubna 2013

POZVÁNKA - 6. Trialogy s Alfredem Strejčkem a Ladislavem Županičem - 17. 4. 2013 v Praze


kdy a kde: 17. dubna . 2013 v 19:00 hodin v klubu Biograf, Plzeňská 210, Praha 5, bývalé kino Na zámečnici.

Trialogy B jsou večery besedního charakteru, pořádané v nově otevřeném klubu Biograf, Plzeňská 210, Praha 5, bývalé kino Na zámečnici.

Jsou koncipovány tak, že autor a moderátor v jedné osobě – kulturolog a rozhlasový publicista Jakub Kamberský si vždy bude zvát dva hosty, kteří mají něco společného, nejen profesně, ale hlavně pak lidsky. Mělo by jít o atraktivní zavedená jména, ale i začínající umělce. Jednou podmínkou je, aby nešlo o celebritu, druhou pak, aby měli daní hosté návštěvníkům co sdělit.
Trialogy B vzdáleně odkazuji na legendární televizní cyklus Miroslava Horníčka Hovory H z konce 60. let. Autor se nikterak nechce srovnávat s mistrem humoru a glosy, jde spíš o gesto piety a úcty.

Do dalších, v pořadí šestých Trialogů, přijali pozvání herci zvučných jmen a hlasů Alfred Strejček a Ladislav Županič. Využijte jedinečné příležitosti k setkání s těmito pány naživo a zapojte se svými četnými dotazy. 

Alfred Strejček,
absolvent brněnské JAMU, je známý převážně divadelní a rozhlasový herec. Je proslulý svými uměleckými přednesy, a to nejen v českém jazyce, ale i mnoha cizích jazycích. Svou dovednost recitátora pravidelně předvádí na pražských scénách (např. Lyra Pragensis, Viola). Svůj hlas uplatňuje v dabingu, věnuje se též moderování televizních a rozhlasových pořadů (Dobré ráno, Česko).
Alfred Strejček je i výborný hudebník, význačných úspěchů dosáhl ve dvojici s kytaristou Štěpánem Rakem v koncertním projektu Vivat Comenius.
Kromě výše zmíněného pořádá kurzy a semináře se zaměřením na umění zvládnutí jazykových dovedností, včetně práce s hlasem, především při přednesu, prezentaci či dialogu.
Veškeré aktuality z osobního i profesního života Alfreda Strejčka můžete nalézt na jeho vlastních webových stránkách, zde: http://www.alfredstrejcek.cz/

Ladislav Županič,
taktéž absolvent brněnské JAMU a spolužák Alfreda Strejčka, je známý filmový a televizní herec. Pamatovat si ho můžete např. z legendární komedie Vesničko má středisková, z pohádkového seriálu Arabela či z televizních pohádek a seriálů (Princezna ze mlejna, Dobrodružství kriminalistiky).
Jeho osoba je spojena s dlouholetým angažmá v Karlínském divadle, v roce 1992 se dokonce stal jeho ředitelem.
Do povědomí široké veřejnosti se nejvíce zapsal svým působením v dabingu, účinkuje též v rozhlasových hrách a pohádkách. Svůj charakteristický hlas propůjčil mj. Melu Gibsonovi a ojediněle mnoha významným americkým hercům. Pro diváky ale navždy zůstane českým Clintem Eastwoodem, kterého dabuje již 20 let.

Vstupné činí 70,- Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat