pondělí 11. března 2013

Dvojka má v publiku nejvíce posluchačů odmítajících jakoukoli změnu


11. 3. 2013 napsal  šéfredaktor ČRo Dvojka Jaromír Ostrý v diskusi na webu stanice Dvojka Českého rozhlasu

                                                                                        Jaromír Ostrý v nově rekonstruovaném studiu Dvojka 
                                                                                                              na Dni otevřených dveří  ČRo 26.5.2012. Foto T. Němec


Vážené posluchačky a vážení posluchači Dvojky Českého rozhlasu,

   děkuji Vám za komentáře a hodnocení vysílání stanice, kterou řídím. Vaše znalosti našeho programu svědčí o tom, že posloucháte velmi často a pozorně. To mě těší. Když jsem nastoupil měla stanice 327 tisíc posluchačů a našlápnuto k pádu pod 300 tisíc. Změny nelibě vnímané částí posluchačstva přinesly zhruba 100 tisíc posluchačů. Přesto že i já si myslím, že by tato tradiční stanice mohla mít posluchačů ještě víc, mnoho stanic, kterým by rostla poslechovou  tak utěšeně v českém rozhlasovém prostředí nenajdete.
    A teď k té údajné bulvarizaci: Jak to vidí, dopolední blok Je jaká je, diskusní pořad Jak to vidíte? či večerní Kontakt nebo víkendové Toulky českou minulostí, Meteor, RozHraní, To je život snad nemůže považovat za bulvár ani ten nejzarytější nepřítel Jaromíra Ostrého.
   O důvodech pro změnu názvu jsem psal mnohokrát a vím, že nepřesvědčitelné nepřesvědčím.
   Průzkumy ukazují, že právě Dvojka má v publiku nejvíce posluchačů odmítajících jakoukoli změnu a tak jsme s reakcemi počítali. Věřte, že vedle Vašich kritických ohlasů chodí i ty pozitivní a je jich výrazná převaha.
   Ještě jednou děkuji za ohlasy a koneckonců i za ty urážky mé profesionality a jen tak mezi námi, pane Tomáši Němče, za nitky skutečně netahám… to není můj styl.

S úctou
Mgr. Jaromír Ostrý
šéfredaktor ČRo 2

odkaz

8 komentářů:

  1. Ano, Meteor, Jak to vidí, RozHraní,To je život a toulky jsou výborné. ALE, jak všichni víme, ty už byly před J.Ostrým!!Tak jaképak kasání se kvalitou. Naopak Je jaká je upadl kvalitou před bývalým Hostem do domu. A k těm "nitkám" - taky mě cosi napadlo při ujišťování od pana Duhana, že název Dvojka se mu taky nelíbí a při té příležitosti vyzval posluchače k návrhům na název stanice(pominu to, že PD nás uváděl v omyl, protože dávno již muselo být o názvu rozhodnuto)! Pane Ostrý je holt hoden svého jména,no.Bohužel stále pro mne platí, že stanici Dvojka poslouchám čím dál tím míň.

    OdpovědětVymazat
  2. Také poslouchám méně Dvojku,více se zaposlouchám do Radiožurnálu,či Vltavy.Pan Ostrý si asi nevšiml,že se zde od začátku kritizují pořady Je jaká je,Nezatloukat,Dobré ráno Česko a poslední dobou jsem se odklonila i od Kudrny a jeho odpoledne,jeho nevybíravé vtípky se nedají poslouchat.
    Mám dojem , že si stále vedení rozhlasu , lže do vlastní kapsy.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě by docela zajímalo,jakou úlitbu musel udělat rozhlas panu Gottovi za to,že dopolední pořad je nazvám podle jedné jeho písně. Proto asi p.Gotta musíme denně poslouchat ve vysílání Dvojky několikrát a ještě v hlavním vysílacím čase v sobotu a v neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno, musíte si před odesláním komentáře vybrat pod odpovědním okénkem v roletce "Komentovat jako". Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem.

      Vymazat
    2. Spíš by mě zajímala odpověď na otázku proč byl ten dopolední vysílací čas nazván tak jak je. Je to snad dohoda s panem Gottem a za to se musí neustále hrát jeho písně.Gotta už bylo dost.

      Vymazat
    3. Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno, musíte si před odesláním komentáře vybrat pod odpovědním okénkem v roletce "Komentovat jako". Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem.

      Vymazat
  4. Líbí se mi páně Ostrého, že " o důvodech změny názvu jsem psal mnohokrát a vím, že nepřesvědčitelné nepřesvědčím". Nikoliv mnohokrát, ale třikrát a důvody vysvětleny nebyly. Ono to totiž zdůvodnit nejde.

    OdpovědětVymazat
  5. Ono totiž nejde zdůvodnit vůbec nic,rozhlas dělá mrtvého brouka.Ale všechno má jednou svůj konec a žádný strom neroste do nebe.

    OdpovědětVymazat