sobota 9. března 2013

Mohli by konečně odejít z Dvojky Českého rozhlasu!


Televize Barrandov bude mít programové hlasatele, které před časem zrušila ČT

Programem budou provázet Marie Retková a Aleš CibulkaO všedních dnech jen odpoledne, o víkendu celý den.
Ondřej Aust 08. 03. 2013  •  12:20
Aleš Cibulka a Marie Retková. Foto: TV Barrandov
Aleš Cibulka a Marie Retková. Foto: TV Barrandov
Čerstvý programový ředitel televize Barrandov Petr Lesák, bývalý programový hlasatel České televize, zavádí do komerčního televizního vysílání populární, ale už zrušený prvek veřejnoprávní televize – programové hlasatele, kteří představují nadcházející pořady. Na Barrandově se objeví od pondělí 11. března, budou jimi Marie Retková a Aleš Cibulka.
„Televize chce zavedením televizního průvodce především zlepšit a podpořit orientaci diváků v programu a zároveň jim zpříjemnit sledování televize,“ uvedl Barrandov. Novinku nasazuje v den, kdy inovuje své odpolední a podvečerní vysílání. První vstup se uskuteční před úvodním dílem seriáluVelkolepé století. Televizní průvodci budou s diváky Barrandova každé všední odpoledne až do Hlavních zpráv v 18.45, o víkendu pak po celý den.
„Vysílání se na mnoha kanálech v posledních letech proměnilo spíše v odosobněné odbavování pořadů bez živých prvků,“ argumentuje šéf programu Lesák, proč oživuje sedm let mrtvou televizní tradici.
Televizní hlasatelé byli léta součástí vysílání Československé a později České televize. Z jejích obrazovek zmizeli s rokem 2005, od ledna 2006 je nahradily jen hlasy.
„Při výběru televizních průvodců jsme neváhali. Marie Retková je nositelka mnoha ocenění TýTý v kategorii Televizní hlasatelka a Aleš Cibulka se stal novou výraznou tváří Barrandova. Oba jsou navíc velmi oblíbení u cílové skupiny naší stanice,“ doplnil Petr Lesák.

Žádné komentáře:

Okomentovat