pondělí 22. září 2014

Šéfredaktor stanice ČRo Plus přivítal členy jádra Klubu rozhlasové analytické publicistiky

22. 9. 2014 napsal David Klíma na webu stanice ČRo Plus
     Setkání Daniela Rause se členy jádra KRAP
První podzimní jednání jádra Klubu rozhlasové analytické publicistiky (KRAPu) se konalo 13. září 2014 v pracovně šéfredaktora stanice ČRo Plus Daniela Rause v budově Českého rozhlasu v Římské ulici. U příležitosti Dne otevřených dveří v červnu tohoto roku jsme s panem šéfredaktorem dohodli toto jednání s cílem podrobněji prohovořit otázky práce a dalšího rozvoje stanice s podporou KRAPu.
Věnovali jsme se podrobněji kritikám tzv. zvukové grafiky pořadů stanice, perspektivám dalších možností vysílání stanice a rozšiřováním časovým, i opakováním některých současných pořadů. Ze strany členů jádra byl kladen důraz na žádoucí omezení pronikání hudebních vstupů do mluveného slova, otázkám dikce a rychlosti vyjadřování redaktorů, moderátorů i hostů. KRAP přitom kladl důraz na srozumitelnost stanicí šířených myšlenek z hlediska jak tempa mluvy, tak i interpretace textu. V závěru bylo jednáno o rozhodujícím významu osobnostního rozměru všech, kdo jsou přiváděni k mikrofonu a přínosu jimi sdělovaných myšlenek pro myšlení posluchačů.  
Byl stanoven termín setkání všech členů KRAPu na den 8. listopadu 2014 (sobota) ve 14 hodin v budově Českého rozhlasu v Praze. Na setkání zveme tvůrčí pracovníky stanice, vedoucí pracovníky rozhlasu a i posluchače – nečleny KRAPu, pokud se zajímají o naše snahy povznášet vysílání stanice Česky rozhlas Plus. 

Žádné komentáře:

Okomentovat