čtvrtek 16. února 2012

Webeditorka ČRo2 Věra Luptáková nevěří, že v systému Disqus jsou neschválené příspěvky

16.2.2012 napsal Tomáš Němec


V souvislosti s tím, že  systém Disqus v diskusích na webu Českého rozhlasu, aniž by docházelo k jeho schválení administrátorem, na což jsem upozornil už v článku Neschvalování příspěvků v diskusích na webu Českého rozhlasu  uvádím další odmítavý postoj webeditorky Luptákové:



odkaz na diskusi na webu Českého rozhlasu - http://www.rozhlas.cz/praha/diskuse/_zprava/322948#diskuse


2 komentáře:

  1. Já jsem na diskuzní fórum ČRo - Dvojky od jisté doby přestal chodit, protože nechávat si své diskuzní příspěvky někým "schvalovat", to mi přijde na počátku 21.století opravdu jako trapný přežitek z let dávno minulých. Tím ovšem neříkám, že nemá smysl nastavovat paní Luptákové, panu Ostrému a dalším zaměstnancům stanice ČRo - Dvojka zrcadlo. Je to pro ně nepříjemný pohled, tomu vcelku věřím. Proto také dělají naschvály. Ale to není vina nás, posluchačů!! Takže si opravdu vážím lidí, kteří se systémem Disqus a lidskou blbostí na Dvojce stále bojují, ale já už na to nemám chuť ani čas.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, pane Tenglere, že jste přidal komentáře přímo na blog a ne jenom na facebook. Máte pravdu, náš národ je příliš pasivní. Mnoho lidí si myslí, že když podepíše nějakou petic, že udělal pro věc dost a že už to "někdo musí zařídit".

    Dobře to bylo vidět na protestní demonstraci o smlouvě ACTA (cenzura na internetu). V Praze se sešlo pouze 1000 lidí, a to se jedná o celosvětovou věc. Naproti tomu petici, aby se pražské ruzyňské letiště jmenovalo po Václavu Havlovi, prý podepsalo už 180 tisíc lidí. Možná, že je to úplně stejný problém - přejmenování letiště a přejmenování stanice Českého rozhlasu. Jenže určitý rozdíl tu je. Rozhlasová stanice je věc virtuální - je to seskupení programů vysílaných na určité frekvenci. Letiště je nemovitost.

    Je fakt, že těch deset důchodců, kteří se ozývají, nic nezmůže. Zvlášť ne na webu Českého rozhlasu. Proto udržuji ten blog. Je to pracné a zabírá to čas. Ale někde na internetu musí být vidět, že existuje jiný názor od názoru vedení Českého rozhlasu. Facebook k tomu nepovažuji za vhodný, protože je nepřehledný. Jeho příspěvky se nedají vyhledat vyhledavači a vidí je jenom "přátelé" nebo "přátelé přátel". Volný internet mě připadá přehlednější. Vím, že až mě blog unaví natolik, že už ho nebudu udržovat, problém zanikne. Diskuse na webu Českého rozhlasu je snadno manipulovatelná tím, že nevhodné (tím nemyslím neslušné) příspěvky jsou odstraňovány nekomunikujícími administrátory, kteří jen vykonávají pokyny a jde jim o jen živobytí.

    OdpovědětVymazat