čtvrtek 3. listopadu 2011

Diskuse posluchačů archiv č. 8

03.11.2011 23:37 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Dosavadní komentáře (119) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu. Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů. Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE 

Komentáře
[1]03.11.11 23:41:45Tomáš Němec - www
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejstaršího po nejnovější.
[2]04.11.11 08:25:18Dušková
Nevím, kam mám napsat, má prý zde na blogu osobní vzkaz od pana brtníka. Kde ho mám hledat?
[3]04.11.11 09:02:11Tomáš Němec
Ano, paní Dušková, je to tak. Osobní vzkaz pro vás poslal pan brtník e-mailem, tedy na adresu nerustestanicipraha@seznam.cz. Zašlete, prosím, na tuto naši e-mailovou adresu svůj e-mail a já Vám e-mail od pana brtníka přepošlu. Dále si pak budete moci psát přímo. Tomáš Němec, editor blogu "Nerušte stanici Praha Českého rozhlasu".
[4]04.11.11 10:17:28Dušková
Děkuji pane Němče, omluvte mě, že jsem předtím zapomněla na slušné vychování, nepozdravila a nepožádala Vás slušně o radu. Ještě jednou děkuji a přeji hezký den.
[5]04.11.11 10:21:45Tomáš Němec
Nijak se nemusíte omlouvat, paní Dušková, ale nezapomeňte
napsat e-mail na nerustestanicipraha@seznam.cz, ať Vám mohu vzkaz pana brtníka přeposlat.
[6]07.11.11 11:20:47Jaromír Janák
Dobrý den, při ranním shonu jsem si pustil Ostrou dvojku /kdysi Praha/ a nevěřil jsem svým uším. Nikdo nekoktal, nebyl přisprostlý, moderátorům /paní Magni a J. Holoubek/ bylo rozumět. Snad je to obrat k lepšímu, zaslechl jsem paní Brůhovou v pořadu s děsivým názvem Je jaká je a kupodivu - neměl jsem jí co vytknout. Že by konečně v rozhlase někdo dostal rozum?
[7]07.11.11 12:11:41Ludmila Vajďáková
Taky jsem dnes dopoledne jen zírala, snad to už tak dobré bude i v dalších dnech. Proč to někomu jde a někomu ne už by se mohl pan PD a JO konečně zamyslet. Jen ještě ten trapný název bloku Je jaká je by mohli změnit a to odpolední předvádění se pánů KuKo a bude to cesta k lepším zítřkům:-). Pak už snad dojde i na děti a čtení hodnotné literatury.
[8]07.11.11 16:52:24Chramostová
Nevidím světlé zítřky,zítra eeehhm bude Maruška.Dnešní ráno a dopoledne bylo na jedničku.Holoubek s Magni byli sehraní ,milí,ale ne vlezlí,věcní,ale ne odměření..a hlavně nás neobtěžovali,co kdo měl k snídani,jak se vyspali a podobné soukromé hlouposti jako LUGA.Dnes se KUKO předvedli,nedalo se to poslouchat,použili přirovnání nekuřáckých koutů v restauraci k močení v rohu bazénu!!Děs a hrůza!!
[9]07.11.11 21:25:31Jaromír Janák
Paní Chramostová, dobrý večer. Dvojici Kuko bych zase až tak moc neodsuzoval, spíš mi připadá jako idiot ten, kdo je dal dohromady. Kudrna jako hlasatel /moderátor/ nebyl špatný a má krásný rozhlasový hlas. Pan Kokmotos byl šikovný jako reportér, proč je nenechali dělat to, v čem byli dobří? Jen blbec /cituji K. Poláčka/ se zbavuje toho, co je dobře zavedené. Je mi jich líto.
[10]08.11.11 12:29:19Chramostová
Oba mají příjemné hlasy,ovšem myšlenky pouštěné do éteru jsou tristní.Z počátku bylo špičkování vtipné,teď se do vtipů nutí za každou cenu a je to znát.Jako jsem se naučila ladit dopoledne na jinou stanici,tak nyní ladím i odpoledne.Dnes dopoledne jsem strávila s L.Výbornou a byla skvělá.
[11]10.11.11 08:23:26tlustá
Po delší době jsem dnes asi hodinu, možná déle vyslechla Dobré ráno. Dvě písničky, reklama, další píseň (nebo hudební skladba), dvou-tří minutové zprávy,honem honem, abychom stihli reklamu na sebe, potom: "posloucháte dvojku" a pak už konečně!! dva hlasy S. Magni a J.Holoubek: "pište nám, mailujte na téma žena". Myslím, že v této hodině přišla jedna dvě věty "o něčem" a pak dále dokola. Fakt mi tato hodina nic nedala, jen mě nabádala, abych poslouchala dvojku, resp. posloucháte dvojku a pište,pište, pište. Je to jednoduchý scénař, nic nemusejí hlasatelé připravovat, stačí přečíst mail a selektor vybere skladbu. A to jsou to na tuto práci dva. Včera jsem zkusila hlasovat po druhé pro Jak to vidí. Jde to opakovaně:)). Takže vážení a milé,(opisuju oslovení p.brtníka) můžete hlasovat opakovaně, jakožto i rozhlasoví aktéři mohou hlasovat pro sebe. Je to tak jako s těmi průzkumy! Co si nezfalšují sami, nemají.
[12]10.11.11 09:14:30Milena
Zmiňuji včerejší vysílání Je jaká je před jedenáctou hodinouNapsala jsem i-mail pí Kociánové tohoto znění.Dámy to jste se nám předvedly.Paní Kociánová jede jako kulomet,paní Kumstýřová s neustálýn smíchem ,rozmazleností v hlase a dáma,která hovoří o módě asi neví ,že je také spisovná čeština.To máme pěknou úroveň vežejnoprávního rozhlasu,který má jazyk kultivovat.A nevzkazujte paní Kociánová,že máme přeladit, ono totiž není kam.Poslední slušná stanice byl Český rozhlas 2 Praha,který jste zničili.
[13]11.11.11 21:44:25Jaromír Janák
Trochu mi připadá, že se někdo pokusil paní Magni a p. Holoubka přetvářet k obrazu svému - začínají zbytečně zrychlovat tempo uvádění a tím víc se zakoktávají a ztrácejí to, kvůli čemu mi byli sympatičtí. Dvojice moderátorů ovšem není nic nového, v dávných dobách /zlatých/ Československého rozhlasu uváděli odpolední pořady, hlavně písničkové, dva navzájem se doplňující hlasatelé. Uváděli autory písní /hudby i textu/ a interprety. Dnes je to všechno podivně anonymní - řeknou - uslyšíte písničku Karla Gotta, ale on ji napsal C. Porter. Pan Gott ji jenom nazpíval, jako před ním stovka jiných zpěváků. Hlasatelé, o kterých jsem mluvil, měli úžasnou kultivovanost projevu. Paní Anna Hostomská, která se věnovala především operním programům na Praze, byla už starší paní, ale měla obrovskou posluchačskou obec. Lidé jí často psali a ona jim poctivě na korespondenčních lístcích odpovídala. Tak, že lístek svým drobným písmem celý vyplnila. Rozhlas si vážil svých posluchačů.
[14]12.11.11 08:56:20tlustá
Včera jsem si pustila NM. Ale když jsem si uvědomila, že si tam ti dva pánové (Cimický a Vízner) vlastně přišli spolu poklábosit o svých životech a tak, tak jsem je vypnula. Je to tady už dlouho, že si dva (dvě) přijdou popovídat, nebot´ se už dlouho neviděli/y. Kdo jak zapomíná, kdo kulhá..... To je náplň Nočního mikrofóra. Ne. Nebaví mne to. Pane Janáku, máte pravdu, dvojice HOMAG: čím rychleji, tím pro vedení lépe, pro nás hůře. Ty diskuse asi z rozhlasu čtou, ale "hlas psí do nebe nedolehne". Posluchač je absolutně nezajímá. Paní Hostomská byla kultivovaná a vzdělaná žena. Na této naší bývalé ČRo Praze 2, nyní dvojce by absolutně neměla šanci. Netlachala by.
[15]14.11.11 15:59:23Magda
Dnes jsem koukla na kamery a vidím Kokmotose jak se neustále šťourá v nose nebo se drbe mezi nohama,vždyť ví,že mají kamery!!Jejich povídání o jídle pití je děsné,každý den to samé.Zlobí mě,že takovou osobnost jakou je George Michael musí zesměšnit a připomenout,že má rád chlapce.Nebaví mě to s nimi.Ani ranní vysílání nebylo dobré,jen paní Brůhová byla vynikající.Prahu úplně zničili!!!!!!!!!!!!!
[16]14.11.11 18:51:30Tomáš Němec
Paní Magdo, naprosto s Vámi souhlasím. Poslouchal jsem paní Brůhovou jen chvíli, když mluvila s Blankou Matragi. Bylo patrné, že si o ní leccos přečetla, ale rozhodně se nic nesnažila říci místo ní a nijak ji nepřerušovala, jak to v obdobných případech dělají např. paní Kociánová nebo paní Retková. Na pány Kokmotose a Kudrnu se do webkamery nedívám, vadí mě to, co jste popsala. Ale chápu, že jde o rozhlas a to není televize. Mě vadí slovo, které se line z úst pánů Kokmotose (především). Pan Kokmotos vyslovuje velmi nedbale. S panem Kudrnou se neustále přerušují navzájem uprostřed věty a skáčou z tématu na téma. Jim je úplně jedno, co vysílají.
[17]14.11.11 22:17:31Saška - 
Dnešní rozhovor moderátorky p. Brůhové s p. Matragi byl velmi příjemný, byla přirozená, neskákala do řeči a nepřerušovala svého hosta /vlastně to samé řekl přede mnou p. Tomáš Němec/.Děkuji p. Brůhová.
[18]15.11.11 11:53:12Eva Ondřejová
Ve všední den doporučuji od deseti do jedenácti rozhovory s moderátorkou paní Výbornou. Od 11:30 memoáry na Vltavě .Bývají zajímavé.
[19]15.11.11 19:43:48Magda
Dnes před 13hodinou,kdy KUKO chodí do Kolotoče upozornit na svůj pořad,tak dnes to bylo k uzoufání!Překřikování,všichni tři mluvili najednou,no fuj!Vtipní nebyli ani za mák.Odpoledne jsem si odpustila jejich přítomnost.Je mi líto Prahy a vedení mlčí....a mlčí...
[20]20.11.11 21:57:34Chramostová
Vážení spolutrpící,měli bychom v anketě podpořit náš oblíbený pořad ,,Jak to vidí,,.Dá se hlasovat několikrát za den a to by nám mohlo vynést prvenství.Tato anketa je lehce manipulovatelná,a proto jsem přesvědčena o její spolehlivě ,,pravdivém ,, výsledku.Když už nic jiného,tak vyhraje to nejlepší na Praze2.
[21]21.11.11 08:17:21tlustá
Paní Chramostová taky jsem to zkusila hlasovat vícekrát, jde to, ale co z toho?!! Český rozhlas 2 Praha byl těžce a nevratně poškozen 31.1.2011, zbylo z něj jen několik dobrých pořadů a kvalitních moderátorů/hlasatelů/redaktorů. Už to tady bylo: zfalšovaný a nedůvěryhodný průzkum páně Zavorala, už se ani nesnažejí nás krmit dalšími jejich průzkumy, které ve skutečnosti nejsou, je to jen podvod a tzv. Dvojka kvalitně - též pirátská a interní podvodná anketa. Z toho důvodu anketu o oblíbenosti jednotlivých pořadů nepovažuji za směrodatnou a věrohodnou. V sobotu večer jsem v TV slyšela krásný název Mindrákov! A tak mi konečně došlo, proč díky J.Ostrému takhle dopadla Praha 2 :((((. Promiňte slušní Brňané.
[22]21.11.11 10:07:24Ludmila Avramopulosová
Ze stávajících příspěvků je vidět, že jsme všichni vyčerpaní nabubřelostí páně PD a JO. Já jsem minulý týden oběma pánům napsala emaila s hodnocením uplynulých 9 měsíců té jejich dvojky. Výsledkem je, že kvalitní jsou pořady, které kvalitní byly ještě za "staré"Prahy 2, a ty novotvary, vč. novomoderátorek i novomoderátorů (to se týká Mikrofora)jsou nezdařené paskvily.Tedy vlastně zdařené paskvily.Pan JO píše na svých "reakcích šéfredaktora", že se opět navrátí do nedělních rán oblíbení moderátoři. No konečně tedy. To to trvalo.Jenže, neustále mě vyvádí z klidu ta jejich hnusná propagace dvojky. Jsou tací, kteří to během pořadu vůbec neříkají, a přesto vím, na které stanici poslouchám.Zato v Mikroforu,Toboganu,dopoledních vysíláních to je slyšet stokrát dokola.Jak u blbých.Ta jejich znělka je opravdu hudební umělecký vrchol. I po úpravách je příšerná. Taky by zajímalo kolikrát si vedení a Rada poslechně to jejich "č e s k ý r o z h l a s d v o j ka". No je mi trudno,tak jako tady všem
[23]21.11.11 10:25:13Jaromír Janák
Trochu se smutkem pozoruji zmenšující se počet diskutujících, otrávení Ostrou dvojkou asi plní svůj účel. Dnes dopoledne jsem si pustil jako zvukovou kulisu tuto stanici, konkrétně pořad JJJ. Uváděla, nebo vlastně asi ještě uvádí paní Brůhová, nenašel jsem nic, co jí vytknout. Ale! Hostem pořadu byla jakási paní doktorka, která propagovala ozáření obličeje u ní v ordinaci a tím vyhlazení vrásek a dokonce i akné. Připustím-li, že úspěchu této terapie věřím, byl jsem překvapen cenou za tento d e s e t minut trvající výkon. Deset tisíc korun, čili tisíc za minutu. A teď - proč to vlastně píšu: Rozhlas vydává jistě nemalé částky za své podivné průzkumy a neví, pro jakou sociální vrstvu vysílá. Kdo z posluchačů Ostré dvojky si tento zákrok může dovolit? Dopolední vysílání na toto téma mi připadá zcela zbytečné, spíš by pomohlo poradit posluchačům, jak uvařit chlebovou polévku a z bůčku a vody uvařit svíčkovou.
[24]21.11.11 14:09:14Ludmila Vajďáková
Nemůžu než souhlasit s výše uvedenými příspěvky. Dnes jsem nechala po Kolotoči omylem zapnutý rozhlas a vyslechla jsem zase ty primitivní fórky pánů Kudrny a Kokmotose hlavně kvůli oblíbenosti jejich pořadu. Asi jsem nedůtklivá, ale ty vtipy, že pokud se pořad moc líbí, že nám sdělí konto, na které můžeme posílat peníze, mě velmi iritují. Kdybych to slyšela poprvé, snad bych to přešla, ale mám smůlu, že vždycky, když je slyším, tam podobně "vtipkují". Kam ještě napsat, aby se nám vrátila naše oblíbená a kultivovaná stanice Praha?! A tak je to se vším, stačilo shlédnout v televizi tu naši "slavnou" fotbalovou reprezentaci. To přesně vystihuje chování politiků i veřejnoprávních médií. Nezajímá je "obyčejný" občan-posluchač, jsou sebestřední a hlavně zdůrazňují svou nedotknutelnost.
[25]21.11.11 19:48:32Chramostová
Paní Tlustá,dobrá otázka,co z toho?Pokud nebudou mít nejvíc hlasů, nebudou nabubřele hlásat,jak jsou úžasní.Slyšeli jste, dnes si stěžovali ve vysílání, jako paní Švejnohová ,jak posluchači hned píší stížnosti na Radu ,JO nebo PD?Pokaždé se tak soustřeďují na své ego,na to, co rádi dělají,co papají,jak potom chudáci přiberou,jak jim máme poslat něco na konto,jak pan Gott se usmívá jen proto,že vidí jejich osobnost....takových nehorázností je v každém tříhodinovém prostoru hafo.Já vím,že ta anketa je k ničemu,ale pokud mohu udělat radost inteligentnímu pořadu,tak tomu pomohu,jen tak...
[26]22.11.11 09:39:42Ludmila Avramopulosová
Pane Janáku máte pravdu, paní Brůhová je moderátorkou bez vady. Když jsem ale slyšela upoutávku na zmíněný pořad, věděla, jsem, že to je téma, které mě nezajímá. No budiž, třeba někoho z posluchaček to zajímá. Přesně na tomto pořadu je vidět, kamže se dvojka chce ubírat. Povrchnost, to je to oč tu běží. Vyhladíme si tlamičky, budeme bez vrásek, hladcí. A taky směšní.Ještě přidáme hlásek paní Kumstýřové, kulomet paní chiiitré Kociánové,drzost Jandové a máme obrázek dnešní společnosti. Jéžiš, to jsem se zase nechala unést chandrou. Tak zas trochu chvály. Vlastně hodně chvály - slyšeli jste nedělní ráno? Pan Novotný nás provázel.A večer opět s panem Munzarem. To bylo opět perfektní.Takže to teda díky pane Novotný.
[27]22.11.11 10:31:42Ludmila Avramopulosová
Poslouchám si ještě jednou pro potěšení na iRádiu nedělní ráno a panem Novotným. A považte, protože jsou tací moderátoři, kterým evidentně dvojka nejde přes pusu, tak pěkně do pořadu vpasírují zahlášení dvojky natočeným hlasem. No to je fakt totální ohlupování.Manipulace na nejvyšší úrovni, takže v únoru slavnostně pan PD (u kterého, jak víme, není přejmenování stanic prioritou, proto se Praha nazývá dvojka) a pan JO (který zase pro změnu má dvojku jako prioritu, s tím, že ve dvou je vše lepší), nám slavnostně sdělí, jak si dvojka sedla, a jak je to výborné a jak to nikomu nevadí a jak se název vžil. A že Praha vůbec nebyla:-(. Jenže jak vím i z okolí, dvojka vadí. Nechápou, proč dvojka....
[28]22.11.11 18:02:59Ludmila Vajďáková
Po delší době jsem poslouchala pořad Odpoledne s Dvojkou, ale něco tak neúnosného poslouchat tři hodiny je opravdu jen pro otrlé povahy. Ti dva "slavní" moderátoři, kteří samochválou opravdu nešetří, se chovají jako nedorostlí pubescenti. Nemají žádný ucelený rozhlasový projev, co je napadne, to je napadne a i když jsou tam chyby, tak co, však se nic neděje, každý se splete, říkají oni. O včerejším pobízení posluchačů, že jim sdělí konta, na která můžou přispívat ani nemluvě. To už je na hranici nevkusu. Je mi opravdu velmi líto ztráty kultivovaného vysílání na stanici Praha a bohužel není kam přepnout. A v této době předvánoční, kdy byl pro mně rozhlas dobrý společník, bude nadále ticho. Myslela jsem, že si vysílání sedne, ale, vážený pane Ostrý, ono si opravdu NESEDLO!!! O anketě oblíbenosti pořadů mám taky pochyby, že je regulérní. Myslím si, že si hlasy dávají především naši dva KuKo, dají se tam totiž hlasy dávat několikrát po sobě.
[29]23.11.11 22:26:38Chramostová
To víte,že si KUKO dávají hlasy,proto jsem doufala.že je trumfneme a překlikáme je.Dnes si opět na nás stěžovali ve vysílání,jak nerozumíme jejich foorkům.Opravdu, od té doby co Kudrna vyhrožoval panu Němcovi právníky,tak si všímám,jak chce mít ze všeho prospěch-dnes očkování-ke každému má připomínku,aby něco dobrého donesli,aby mu něco poslali,něco pro něj zařídili....je to nechutné!A zítra si na mě bude stěžovat jaká jsem nechápavá posluchačka!...O tom by Praha 2 neměla být.
[30]24.11.11 12:18:02Chramostová
Právě jsem doposlouchala Alfréda Strejčka se slečnou Kvasničkovou.Byl to pro mě opravdový zážitek.Děkuji panu JO,že nedal jako moderátorku Kociánovou či Retkovou.Bylo to krásné zakončení dopoledne.Moudrá slova od vzdělaného a poetického člověka nikdo nekomandoval,bylo to pohlazení na duši.Více takových osobností!
[31]24.11.11 16:15:34Ludmila Avramopulosová
Výborný pan Strejček, výborná Eva Kvasničková.ALE zase nemoc dvojkové Prahy - playlist.Hudba nekonvenuje s hostem. Pan PD slibuje nápravu. I když tedy prý na Radiožurnálu....
[32]25.11.11 21:16:43Jaromír Janák
Včera jsem ve své oblíbené vinárničce v Budečské ulici zaslechl rozhovor /vím, že se to nemá/ dvou pánů a paní, možná že jeden byl z rozhlasu: "dvojka nebo Praha, je mi to jedno, to je tak blbý, že to neposlouchám". Dobrou noc.
[33]26.11.11 00:13:04Tomáš Němec
Pane Janáku, nebylo to u pana Černohouze "U Stréců"? Byl jsem tam při jiné příležitosti dnes. Mohli bychom se tam někdy sejít a probrat situaci. Jestli ano, napište, prosím, na blogový e-mail a domluvíme se konkrétně. Zdravím!
[34]28.11.11 17:00:26Ludmila Vajďáková
Vážení spolubojovníci, všimli jste si? Zrušili nám anketu oblíbenosti pořadů, asi se zalekli, když Odpoledne s dvojkou zaostávalo za Jak to vidí:-)
[35]28.11.11 20:11:24Chramostová
Paní Vajďáková,už zase loudili a přemlouvali , aby jsme jim posílali hlasy,jak moc trpí,když paní Senková sedí s nimi v kanceláři a kouká se na ně.Jsou jediní , kteří žadoní o hlasy na anketu Moderátora ,vlastně na jakoukoliv,i na tu poslední.Koukala jsem na hlasy jak dorazili do práce,hned tam naskákala stovka hlasů.Je to trapné.No jiní nebudou.Pokaždé,když jsem šla okolo počítače,tak jsem Jaktovidičům poslala hlas,aby to chlapci neměli tak zadarmo.A stejně nevyhráli.Děkuji všem hlasujícím,kteří se přidali.
[36]01.12.11 08:23:40tlustá
Stále nejhorší je Noční mikrofórum (samozřejmě záleží na šéfovi/šéfce, který/á to uvádí). Hned poté se řadí Dobré jitro tento týden. To co předvádí tato dvojice tento týden je k uzoufání. Prosím může mi někdo zde vysvětlit, co znamená: "mnoho všeho dobrého"??? To je velmi oblíbené a časté rčení paní Lukešové. Mimochodem odborníci na počasí!! Jak napsal pan Brož - těmi maily se zaplní mnoho času a hlasatelé vlastně nemusejí nic připravovat, stačí jen přečíst, co kdo píše.Proč jsou tam dva. Upřímně - dopoledne JJJ a KUKO nikdy neposlouchám, takže moc srovnání s kvalitou těchto zmíněných pořadů nemám. Tak dopadl Český rozhlas 2 Praha,který poslouchali již moji rodiče. Pane Ostrý, to je Vám to fakt jedno, nebo jste tak zlomyslný, že tuto stanici vedete od 31.1.2011 úmyslně k záhubě? Dnes je to 10 měsíců, co spustilo toto hanebné vysílání. Je to neuvěřitelné, co se v našem státě státě trpí.Pane Bože za co za co....?!
[37]02.12.11 12:51:05Ludmila Avramopulosová
pane Bože za co? to zpívá i velmi nadaný Tomáš Klus. Poslechněte si někde:-)Na dvoooojce se asi nedočkáme.
[38]02.12.11 13:51:38Chramostová
Paní Tlustá , naprosto s vámi souhlasím.Dobré ráno nemá žádný obsah,jen mailujte,mailujte...Nejvíc mě rozzlobilo,když paní Lukešová řekne hostu po telefonu...máte to pěkně nabouchaný!!Už aby byl příští týden se S. Magni. Ta se dá poslouchat.Praha nám upadá před očima-před ušima??

81 komentářů:

  1. To jsem zvědavá,jestli se mi podaří spojení..

    OdpovědětVymazat
  2. No tak snad to půjde..

    OdpovědětVymazat
  3. Povedlo se! Jen vyberte v roletce "Komentovat jako" řádek" "Název/adresa URL". Jako "Název" vyplňte své jméno, "adresa URL" ponechte prázdné a odešlete.

    OdpovědětVymazat
  4. ludmila avramopulosová5. prosince 2011 v 10:14

    Tak snad se zadaří....Pane Němče díky:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji k přečtení článek Filipa Rožánka - http://www.mediar.cz/pavlacove-tahanice-o-hudebni-format-radiozurnalu/

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda pane Němče,že se vám podařilo převézt stránky.

    OdpovědětVymazat
  7. Však to taky dalo práce, paní Dagmar. Převáděl jsem ještě svůj osobní blog, tam mám daleko víc článků, i rok do něj kvůli blogu "Nerušte stanici Praha Českého rozhlasu" téměř nepíšu. Ale po Novém roce se ten poměr zase obrátí.

    OdpovědětVymazat
  8. To vám věřím,měl jste z toho ze začátku zamotanou hlavu,ale panečku,jak jste se s tím popral!

    OdpovědětVymazat
  9. Pane Němče, obdivuji Vaši zručnost a vytrvalost, se kterou zvládáte tyto stránky. Já se při své technické koktavosti do nich po změnách dopracoval až dnes. Budu všude doporučovat Váš název pro dopol. vysílání - Dám dělovou ránu, je to výstižné. Možná by pan Ostrý mohl použít i Krach, Bomba, Zemětřesení, Tsunami, Katastrofa, Hurikán atd. Pokud některý z těch názvů použije, nebudu to považovat za krádež.

    OdpovědětVymazat
  10. Jelikož se v tom moc nevyznám a nechci zůstat anonymní, přidávám k předešlému příspěvku podpis. Jaromír Janák.

    OdpovědětVymazat
  11. Kam se poděla profesionalita ?? Od KUKO se dozvídáme,jak byl jeden ze zúčastněných ožahnut karmou-proč mám poslouchat takovéto informace?Druhý se chlubí,že byl na světovém koncertu světového pěvce-ale to parkovné!Pokud má na pěvce a nemá na parkovné,ať si zaparkuje o kus dál a dojde pěšky nebo metrem,chudák.Proč máme poslouchat,jak se musí sami pochválit,protože to jiný neudělá?!Kdo by je chválil,za takové bláboly!

    OdpovědětVymazat
  12. Pane Janák,pokud si vyberete profil název/adresa/URL a zadáte tam své jméno,naskočí vám tam Jaromír Janák.

    OdpovědětVymazat
  13. KUKO jsou naprosto neposlouchatelní! Mluví nedbalou češtinou a ještě o ničem. a ještě k tomu 4x 3 hodiny každý týden (nepočítám-li jejich sobotní hodinovku). Taková je zkrátka budoucnost celého veřejnoprávního rozhlasu. Bylo by dobré, paní Magdo, kdybyste napsala stížnost nejdříve panu Duhanovi a pokud Vám do deseti dnů neodpoví, rovnou si stěžujte na pana Duhana z toho důvodu Radě Českého rozhlasu. Jinak to nemá šanci na úspěch.

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za rady, snad to má sporá technická inteligence zvládne. Chtěl jsem se s Vámi podělit o děsivé ranní zážitky ve vysílání dvojice Lukešová - Gabriel, nebo jak se ti lidé jmenují. Ta paní se usilovně snaží pochopit základy češtiny, ale když řekne "vocuť až pocuť" /dnes kolem sedmé/, opět připomíná projev špinavých bezdomovců, polehávajících kolem popelnic.

    OdpovědětVymazat
  15. Poslední dobou chodí moderátoři do práce nemocní.Jejich nosový projev se nedá poslouchat.Nic horšího,než huhňající Retkovou a Kudrnu , jsem neslyšela.Je to nezodpovědné vůči posluchačům,ale i ke svým zdravým kolegům a hostům!Svou virozou bezohledně zamoří ve studiu mikrofon,sluchátka,klávesnici a zbytek vybavení.Po něm/ní/ nastoupí zdravý kolega a má 100% šanci být nakažen.Takže hezké svátky s Dvojkou!

    OdpovědětVymazat
  16. Už přestávám věřit svému sluchu.Dnes ráno při soutěži dětí asi v 7.30 řekla moderátorka soutěžícímu děvčeti : " Počkej chvíli u telefonu, zjistíme si tvoje indicie." Snad to ani není možné. Slyšel to ještě někdo z vás?

    OdpovědětVymazat
  17. Milá paní Ondřejová, ráno jsem opravdu neposlouchal. Na Ostré dvojce ráno není co. Na druhé straně mě pan Ostrý velmi potěšil, protože na Vánoce pouštěl pěkné pořady a i tu hnusnou znělku minimalizoval. Včerejší "Dva v Africe" byli velmi dobří,

    OdpovědětVymazat
  18. Já se obyčejně budím s rozhlasem, poslouchala bych Radiožurnál,ale frekvence zpráv je ne mě příliš. Co 15 min. zprávy. A ta hudba! Při probuzení nejsem naladěna ani na Vltavu. Takže každý den poslouchám chvíli Prahu a vždycky dostanu takovou nějakou ťafku.
    Znělku sice pan JO minimalizoval, ale mně připadá stejně pitomá.Akorát nerve uši, ale zní mi falešně. Tak nevím, budu si muset dát něco proti alergii na Dvojku. Že by pomohlo něco ostřejšího než (O)ostrého?

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě : vysílání o svátcích šlo, moc jsem neposlouchala (návštěvy),ale co jsem slyšela se poslouchat dalo. Převážná většina však byla z archívu.

    OdpovědětVymazat
  20. No, to máte pravdu, paní Ondřejová. Já jsem většinu svátků poslouchal Vltavu a ČRo6.

    OdpovědětVymazat
  21. Jede Kudrna, jede do Brna.
    Ostře řeže zatáčky,
    jako když ve studiu tahá za páčky.
    Navigátora mu dělá Jirka,
    co se směje, když špatně řekne sirka.

    Oba jsou děsná dvojka
    a pana Ostrého věrná spojka.
    Jak poslouchat my posluchače naučíme
    a kdo se bude vzpouzet s tím zatočíme.

    Na posluchače pošlem právníky
    a u pana Ostrého budem sbírat bodíky.

    OdpovědětVymazat
  22. Vzali jste Prahu nám ,
    my neděkujeme vám,
    lacinou Dvojku posloucháme,
    a na neschopné vedení nadáváme.
    Zahrňte nás kvalitou,
    ta, na Dvojce je raritou,
    zlaté časy jsou již pryč,
    na moderátorky chceme vzíti bič!

    OdpovědětVymazat
  23. Eva Ondřejová3. ledna 2012 v 18:17

    (Tvořte básně,tvořte písně,
    na rytmus však dbejte přísně!
    Bez rytmu to rýmování
    není píseň,báseň ani.)

    Pro šéfy rozhlasu:

    Vzali jste nám naši Prahu,
    tím je spokojenost v tahu.
    Ostrou dvojku posloucháme,
    na Ostrého nadáváme.
    Nic to ale platné není,
    sotva už se něco změní.
    Vedení si dále tleská...
    Místo rádia kup pejska.
    Když se ti to nelíbí,
    pejsek rozum vytříbí,
    místo poslechu krm ptáčky,
    zajdi k sousedce na táčky,
    začni třeba malovat, ( nebo milovat?)
    a přestaneš nadávat.
    Na světě je přece hezky
    (v rozhlase však třesky plesky).
    Snad ti bude trochu smutno,
    věšet se však není nutno.
    Moderátoři si mohou
    klidně třeba trhnout nohou.
    Nedáme se otrávit,
    bez nich se dá taky žít.

    (Díky Vám mě napadlo
    tohle malé říkadlo.)

    OdpovědětVymazat
  24. Eva Ondřejová7. ledna 2012 v 9:34

    Tak jsem si dnes pustila rádio před Meteorem a uslyšela zadání nové soutěže pro děti. Mají napsat básničku na tato slova: TÁTA, MÁMA, DVOJKA, RÁNO. Úžasné, že byla zvolena zrovna ta slova. Doufám,že uslyším ty "objevné" verše.Už si představuji, jak děti(?!) píší oslavné básně na ranní vysílání tzv.Dvojky. Zajímalo by mě, kdo přišel na tento báječný nápad.

    OdpovědětVymazat
  25. Tomáš Němec7. ledna 2012 v 10:28

    Milá paní Ondřejová, určitě na to přišel někdo, kdo chce dokázat panu Ostrému, jak dokáže rozvíjet jeho myšlenky a koncepci. Ono totiž na té stanici ubývá rozhlasových redaktorů jak těch na plný úvazek tak těch externích a přibývá populárních osobností, které rozhlasovou práci zařadili jako přivýdělek k různým svým hlavním činnostem (ať už se jedná o herce, zpěváky či další odborníky. Na konec se totiž ukáže, že za mikrofon si může sednout kdokoli. No, a tak ti skuteční rozhlasoví odborníci se také musí snažit zalíbit se panu Ostrému. On totiž za rozhlasový mikrofon snadno může usednout houslista, ale těžko může vyhozený rozhlasový redaktor vzít housle a jít hrát houslový koncert D-dur Johanesa Brahmse.

    OdpovědětVymazat
  26. Je nové ráno,den začíná,
    táta s mámou rozhlas zapíná,
    žvatlání a pitvoření,
    ke snídani chuť nepřidají,
    dvojku přeladíme
    a hezký den začínáme.

    OdpovědětVymazat
  27. Eva Ondřejová7. ledna 2012 v 12:50

    Pane Tomáši, zvát děti do vysílání se mi zdá vůbec pochybené.Na Radiožurnálu se také ptají dětí ("Děti vám to řeknou") a děti opravdu říkají "svůj" názor. Z jejich odpovědí je zřejmé, že to není jejich názor, ale názor rodičů nebo školy, popř jiných dospělých. Celé to nemá smysl.

    OdpovědětVymazat
  28. Tomáš Němec7. ledna 2012 v 14:58

    Pořad Radiožurnálu "Děti vám to řeknou" přišel několikrát na přetřes na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu, když jsem byl přítomen jako veřejnost. Radní Antonín Zelenka několikrát vyslovil svůj názor, že takovýto pořad s dětmi vůbec na zpravodajskou stanici nepatří. Ředitelka zpravodajských stanic Hana Hikelová mu oponovala tím, že takový pořad tam patří a že tam zůstane. Odehrávalo se to jen formou slovní diskuse, protože jak Rada ČRo tvrdí, nemůže sama zasahovat do vysílání.

    Ranní dětské telefonické soutěže na Ostré dvojce mě přijdou hodně uhozené. Ranní soutěže znám i ze soukromých rádií, ale tam je to postaveno na jiných základech. Inzerent si zaplatí reklamu třeba tím, že ve vysílání je soutěž o jeho výrobek. Redaktor či moderátor pak připraví velmi jednoduchou soutěž, jejíž cílem není znalost posluchače, ale to, aby posluchač výrobek vyhrál a jméno výrobku a firmy aby se několikrát zopakovalo. Jednoduchá ranní soutěž na pražském Rádiu Kiss98 se jmenuje "Pravda a lež". Posluchač určuje, zda výroky, které vyřkne moderátor jsou pravdivé či nikoli. Ty výroky jsou opravdu jednoduché - např. Je pravda, že Praha je hlavním městem České republiky? :-)))

    OdpovědětVymazat
  29. Dne 11.ledna 2011 byl pořad "Čaj pro dva" na téma Výzkum veřejného mínění. Poslal jsem e-mailem tento dotaz:
    --------------------------

    Dobrý den,

    sdílím názor určitého množství posluchačů, že programové změny na stanici, ze které vysíláte, tedy Český rozhlas 2 - Praha nebyly správné. Již při zavedení techto změn přišel šéfredaktor Ostrý s průzkumy veřejného mínění, které dokazovaly, že tyto změny i zmana názvu stanice, kterou pan Ostrý vymyslel, budou správné. Postupem doby vedení Českého rozhlasu prostřednictvím svého výzkumného oddělení vedeného dr. Hradeckým jen potvrzovalo, že tyto změny správné jsou. Stanice přitom vede intenzivní kampaň, kterým provádí vymývání mozků svým posluchačům, aby ovlivnila názor potřebným směrem

    Myslíte, že Český rozhlas dokáže ovlivnit veřejné mínění vůči občanům ve prospěch vlastního managementu?
    -----------------------------
    Dotaz samozřejmě nebyl zodpovězen.

    OdpovědětVymazat
  30. No aby byl!!!!Nebudou si dělat do vlastního hnízda!!

    OdpovědětVymazat
  31. Pane Němče, už to, že na zdvořilý dotaz nikdo nereaguje napovídá, co už všichni víme. Jakákoliv kritika je nepřípustná, na bývalé Praze 2 vymýšlejí takové ptákoviny, že posluchač žasne. Myslím, že to bylo minulý týden v Mikroforu, tam se během několika dnů producírovala několikrát celá rodina od G.Vránové. Už mi tam jenom chyběl jejich jezevčík, kanárek, morče, pokud tedy nějaké takové členy rodiny mají. Tento týden Jitka Lukešová v ranním vysílání pro mně naprosto neposlouchatelná s přehnanou veselostí. Teď dochází k nějakým změnám s hosty v pořadu Jak to vidí. Co myslíte, jak to dopadne. Já bych to tipovala na další umělce a jejich rodiny, tentokrát v ranním vysílání. Ráda bych se mýlila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stanice Praha opravdu uvádí rozšířený seznam hostů pořadu "Jak to vidí" - viz http://www.rozhlas.cz/praha/jaktovidi

      Vymazat
    2. Soutěž pro děti na dvojce odpovídá úrovni ranního vysílání LUGA. Ty děti, které tam volají, určitě ani nevědí, že to je nějaké ráádio, natož, aby ho poslouchaly. To jim zkrátka jejich rodinní příslušníci něco poskládají a pak tam zavolají. Přijde mi to více než trapné, přímo hloupé. A tato soutěž bude do konce března!! Co se týká dvojice Lukešová-Gabriel, je to to nejhorší, co jsme si mohli představit. Ta nepřiměřená veselost za každou cenu, nevím proč se stále smějí na plné kolo, nevydržím to nikdy déle než půl hodiny. Psala jsem to jim oběma, současně na maily PD a JO, již dvakrát. No a to už jsme zase u toho, co se tady děje téměř rok. Zkrátka chybí mi ČRo 2 PRAHA.

      Vymazat
  32. Jsem z toho trochu jelen, nechtěla jsem být zcela anonymní. Zkusím znovu.Nevím, který profil mám při odeslání označit, tak zmatkuji. Pro jistotu se podepíši zde jitka66.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Jitko66, příště vyberte v roletce "Komentovat jako" řádek" "Název/adresa URL". Jako "Název" vyplňte své jméno, "adresa URL" ponechte prázdné a odešlete.

      Vymazat
    2. Děkuji za radu!!

      Vymazat
  33. Pro pana Milana Brože na rozhlasový Disqus,kam já už nepíšu, ale sleduju : velmi oblíbené paní Lukešové je: přejeme Vám mnoho všeho dobrého.

    OdpovědětVymazat
  34. Eva Ondřejová18. ledna 2012 v 11:18

    Po roce zareagoval pan Ostrý asi popáté na naše připomínky. Nevím, čím jsem si zasloužila jeho díky, jen se snažím seč můžu být objektivní, to je celé. Věřím, že nebudu teď zařazena k hujerům! (= trapný pokus o vtip).

    OdpovědětVymazat
  35. To je úžasné, paní Ondřejová! Jste první posluchačkou od zavedení Disqusu, na kterou pan Ostrý zareagoval v této veřejné diskusi na stránkách stanice Praha! Gratuluji!!! Kéž by tím nebyl vyčerpán jeho roční příděl veřejné komunikace s posluchači!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eva Ondřejová19. ledna 2012 v 9:06

      Odpověď pro Vás se mi zatoulala níže. Vždycky zapomenu najet na odpovědět.

      Vymazat
  36. Paní Ondřejová, já Vám závidím Váš optimismus. Věřím tomu, že cenzoři časem pana Hoffmana vyhodějí úplně, možná i paní Fišerovou. Této vládní garnituře totiž dosti šlapou na paty svými konkrétními, kritickými fakty. Je to jen počátek a za pár týdnů už si nikdo ani nevzdechne, že jsme tady pana Hoffmana měli. Pan Dr. Baxa by totiž mohl být celou hodinu v dopoledním vysílání, nemusel by "jenom" glosovat dění. Ovšem to by mu musel sekundovat někdo ne tak sladký, ne tak kulometný a ne tak "jájinkovatý"/itý"??.A toho v dopoledním vysílání nemáme!! A slovy naší neslavné dvojky LUGA "přeji všem mnoho hodně dobrého".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eva Ondřejová19. ledna 2012 v 9:04

      Víte, paní Tlustá, já si na rozdíl od Vás myslím, že pan Hoffman už účinkuje v JTV dost dlouho a že na rozdíl od ostatních měl slovo každý týden. Musím Vám také napsat ( a už jsem to jednou psala), že I.H. ještě nikdy neřekl nic jiného kromě kritiky. Vím, že tady u nás se kritika nosí a kdo je jen trochu pozitivní je automaticky podezřelý. Mně vyhovují lidé, kteří se snaží vidět věci z více stran a neberou lidem všechnu naději. Nejraději mám C.Höschela a pana Petránka. Poslouchám ale všechny a nedělá mi to problém. Věřím, že si každý člověk udělá úsudek sám a podle svých zkušeností. A to je dobře.
      Mimochodem, jak se Vám líbí večerní Četba? Tu jsem poslouchala naposled předminulý týden (Jak se vařilo a žilo u Čapků).Od té doby mě četba neoslovuje,příliš mnoho vaření a receptů. To je další "vylepšení" vysílání. Nejenom memoáry, ale ještě úzce zaměřené. ( Za chvíli bude četba "Jak se pracovalo na soustruhu a žilo"). Dala bych nevím co za "normální" četbu. Mějte se hezky.

      Vymazat
  37. Eva Ondřejová19. ledna 2012 v 8:29

    Myslím si, pane Tomáši, že touto reakcí JO vyčerpal svou dávku odpovědí na hodně dlouho. Reagoval proto, že měl argumenty ( pondělní pokračování JTV s I.Hoffmanem).
    Vy také věříte, že je rozhlas cenzurován? (Prosím, pište mi jménem, sice nejsem pro familiérní oslovování, ale tady si to snad můžeme dovolit,je to kratší.)

    OdpovědětVymazat
  38. Milá paní Evo, vůbec si nemyslím, že Český rozhlas je cenzurován. Není to třeba. Kdo ze zaměstnanců, kteří tvoří skladbu programu, chce v rozhlase zůstat, tak se z vlastní iniciativy musí snažit naplňovat vize a představy pana Duhana nebo pana Ostrého. Pro upamatování si prosím přehrajte krátký záznam povzdechu pana Duhana ze října minulého roku, který najdete v článku pod odkazem http://nerustestanicipraha.blogspot.com/2011/11/zlata-slova-petera-duhana.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé, že tady se objevilo, že jsem příspěvek napsal "01:20 AM", ale ve správě blogu (kterou vidí jen administrátor), je správně napsáno, že jsem příspěvek napsal v 10:20. To tedy nechápu a neumím s tím nic udělat. TN

      Vymazat
    2. Eva Ondřejová20. ledna 2012 v 0:00

      V tomto smyslu samozřejmě máte pravdu, zaměstnanci musí být loajální. Jenže tady se hovořilo o politice, o ovlivňování zvenku, tedy aspoň tak jsem to pochopila já. Prostě že rozhlas pracuje na nějakou objednávku (třeba jen pomyslnou) a vyhodil pana Hoffmana proto,že říkal nepříjemné věci do éteru. A to se, podle mě, neděje. Je jasné,že se zaměstnanci přizpůsobí požadavkům šéfů, ale spíš ve smyslu formy ( a tím zároveň i obsahu - tedy bulvarizace) - viz KUKO a další. Jaktovidiči ale mohou říkat co se jim zlíbí. Myslíte že ne ?

      Vymazat
    3. Tomáš Němec20. ledna 2012 v 9:08

      Pan Hoffman vůbec nebyl vyhozen ani mu nebylo nic zakázáno. Pouze se snížil počet jeho vystoupení v pořadu "Jak to vidí". Důvod je ten, že se stanice rozhodla zvýšit počet pravidelných hostů v tomto pořadu. Před několika lety bylo "jaktovidičů" pouze pět, každý vystupoval 1x týdně celou hodinu. Já jsem s oblibou poslouchal úterní pořady prof. Höschla, se kterým rozmlouvala Zuzana Vojtíšková. Časem se z jeho pořadů staly krásné vysokoškolské přednášky. Jenže po několika letech ani pan Höschl neměl čas přijít každý týden ve stejnou dobu a tak své pořady občas předtáčel. Na konec se z pořadu sám vyvlékl.

      Myslím si, že není nic špatného na tom, když se hosté v tomto pořadu čas od času obmění. Za důležité považuji, aby tam vystupovali lidé, kteří dle terminologie pana Ostrého "mají co říct". Na stanici Praha totiž vystupuje stále hodně lidí, kteří nemají co říct, jenom jsou známí z televize.

      Vymazat
    4. Eva Ondřejová20. ledna 2012 v 21:59

      Přesně to si myslím a snažila jsem se to říci. Popírala jsem, že byl I.Hoffman vyhozen na nějaké (bůhvíodkud) přání. A souhlasím s tím, že obměna hostů je v pořádku. Proto jsem to také napsala do diskuse.

      Vymazat
  39. Jaromír Janák20. ledna 2012 v 10:59

    Přeji všem dobrý den, dějí se zázraky. Podařilo se mi vniknout na Disqus /jarousjanak - normální jméno se mi tam nepovedlo vložit/, našel jsem tyto stránky, které se mi nějak ztratily a pan Ostrý začal komunikovat. Snad dokonce přijde brzy jaro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Janáku, pokud budete příště hledat onu diskusi, můžete se na ni jednoduše prokliknout z tohoto blogu. Ve sloupci po pravé straně je v dolní části Doporučené čtení a tam je "Diskuse 2 posluchačů na webu Prahy". Když na ten řádek kliknete myší, hned se prokliknete do oné diskuse.

      Vymazat
  40. Tak vážení, do hospodaření našich veřejnoprávních medií nám údajně nic není. Na toto tema vyšel následující článek, snad si to někdo z vás rád přečte.
    http://zpravy.idnes.cz/verejnopravni-media-taji-rozpocty-lide-by-je-nepochopili-vzkazuji-1du-/domaci.aspx?c=A120120_133250_domaci_hv

    OdpovědětVymazat
  41. Jaromír Janák21. ledna 2012 v 19:10

    Pane Němče, díky.

    OdpovědětVymazat
  42. Jak se dnes ukázalo, pan učitel Ostrý rozesadil žáky Kudrnu a Kokmotose. Myslím, že to bude ku prospěchu věci. Jirka se snad konečně naučí pečlivěji vyslovovat a přestane se flákat a Pavel se bude muset víc snažit ukázat, že nezapomněl, co umí.

    OdpovědětVymazat
  43. Pane Janáku, prohlédnul jsem to v Disqusu a opravdu tam vaše příspěvky nejsou! Vůbec nechápu, proč tam tu kritickou diskusi udržují, když tam nesnesou slušné přispěvatele. (rozlišuji slušnost a kritičnost). Nicméně (dobré rozhlasové slovo), když sem něco napíšete, oni si to tady přečtou také. Kdybyste v budoucnu chtěl, aby něco z toho, co napíšete, bylo jako samostatný článek na blogu, stačí poslat e-mailem na blogovou adresu, však víte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak že tady není cenzura. Je na všech veřejných sdělovacích stanicích, proč by neměla být na dvojce? Kdo se blíže nezajímá o dění, tak se z 2-3 minutových zpráv na dvojce nedozví nic.
      Dnes uplynul rok od pohřbení Českého rozhlasu 2 Praha a nastoupila dvojka. Smutný den, smutná perspektiva. Zvláště, pokud se programovým šéfem celého Českého rozhlasu Praha stane p.J. Ostrý.

      Vymazat
  44. Eva Ondřejová31. ledna 2012 v 18:03

    Dnes jsem to vyzkoušela a chvíli poslouchala. Opravdu se to vysílání zlepšilo,hlavně co se týče projevu pana Kudrny, ale to nic nemění na tom, že je to "cochcárna" bez ladu a skladu, něco na způsob Radiožurnálu.

    OdpovědětVymazat
  45. Přesně před rokem spustil ČRo Dvojka nové programové schéma. Jaké by bylo podle vás ideální schéma ČRo Dvojky ? Vyměňte si svůj názor s ostatními posluchači na stránkách http://crodvojka.kvalitne.cz/index.php. Zde bude i průběžně uveřejněno ideální schéma podle posluchačů.

    OdpovědětVymazat
  46. Tomáš Němec5. února 2012 v 9:32

    Dnes mě potěšilo, že v nedělním ranním poradu se pozastavil dr. Větvička nad tím, že pořad se nejmenuje Dobré jitro, ale Dobré ráno a podal i vtipné vysvětlení. Tím vlastně dnešní pořad uzavřel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,pan dr. Větvička mne chvílemi dojímal k slzám, a na závěr rozesmál. Je to moudrý člověk. Udělal nám doma radost. Zato zítra ráno už to bude bez dvojky, nebot nastupuje dvojka p. Lukešová a p. Gabriel. To vím bezpečně, že to nebude dobré jitro s nimi.

      Vymazat
    2. Eva Ondřejová5. února 2012 v 17:56

      Dnes se mi pan Větvička obzvláště líbil. Kouzelné bylo popisování různých kuchyňských "udělátek", většinu si ještě pamatuji a dokonce mám doma prastarý vypeckovávač a stále je ještě funkční. Zkoušela jsem třeba všelijaké kuchyňské váhy, ale ta po babičce je nejpřesnější, což ocení člověk při vánočním pečení.
      Všimli jste si jistě také, že "dvojka" nejde panu Větvičkovi z úst.Řekl Český rozhlas dvě, což nezní tak příšerně jako ta dvojka.
      (Dobré ráno prý říkají na Moravě, asi proto to pan JO změnil jako roduvěrný moravák!)

      Vymazat
    3. Paní Ondřejová, měla jsem taky po mamince "harfičku" na knedlíky, se stěhováním asi přišla vniveč. No mám modernější kolébku, ale, ač funkční, už nemá tu patinu.
      Pan Dr. Větvička zase "perlil", moc mu za to děkuju, vhodné skladby pana Švehly doplnily úžasné Dobré jitro z Prahy.

      Vymazat
  47. Když mám špatnou náladu, podívám se odpoledne webkamerou do režie stanice Praha. Uvidím tam (a hlavně uslyším) někoho ještě blbějšího než jsem já). Je tam Pavel Kudrna. :-)))

    OdpovědětVymazat
  48. Tato má reakce na p. Sašku byla nahlášena ke kontrole. Nevíte někdo proč?

    Za nos se nechytí ani náhodou. To by se museli držet za nos permanentně.

    V únoru udělali obrovskou botu a teď se snaží v drobných úpravách měnit něco k lepšímu. Ale nedaří se. Vezměte si třeba znělku. Celý rok trvalo, než se dobrali k té ubohé současné, ale přece jen o trošililinku lepší než ta zpívaná a s panem Postráneckým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic mi tady ke kontrole nepřišlo. Jak se to projevilo, paní Ondřejová?

      Vymazat
    2. Už jsem to pochopil, asi jste se ptala na diskusi na webu Českého rozhlasu. Dnes jsem tam vložil tři příspěvky a u všech se objevilo, že musí projít schválením. Neměl jsem tam žádné odkazy.

      Vymazat
  49. A tohle mi trčí před diskusí už hodně dlouho:
    You have 1 unapproved comment

    28.11.2011 16:00Doporučuji přečíst si článek pana Rožánka o hudbě v rozhlasu ,hl.na Radiožurnálu. Najdete (zatím stále ještě) na Nerušte stanici Praha .
    A moderator needs to approve this comment before it will be published.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono, paní Ondřejová. Prostě robot Rožánek nepropustí příspěvek a oni to už nijak nekontrolují. Já mám v té diskusi teď právě 8 neschválených (unapproved) komentářů. Ty poslední 4 se tam dostaly včera (viz článek http://nerustestanicipraha.blogspot.com/2012/02/neschvalovani-prispevku-v-diskusich-na.html ). Před časem mi paní Luptáková psala, že žádné příspěvky neschválené nemám. Dopisování s paní Luptákovou se podobá scénce Felixe Holzmanna. Už jsem to vzdal.

      Vymazat
    2. Já jenom nechápu, proč to po čase nezmizí. Nebo to tam už zůstane navěky?!

      Vymazat
    3. Osobně si myslím, že to tam zůstane, pokud to moderátor neschválí.

      O této funkci mluví jeden článek v návodu na Disquus - viz http://blog.disqus.com/post/11107044767/new-feature-always-know-where-your-comment-went

      Je to sice anglicky, ale ten obrázek, který se ukazuje také vám, tam vidíte. Píše se tam, že tato funkce byla přidána proto, aby autoři komentářů věděli, co se s jejich komentářem stalo. Technicky tomu moc nerozumím. Máte-li prohlížeč Googlechrome nebo Internet Explorer s Google vyhledavačem, můžete si tu stránku nechat kostrbatě automaticky přeložit.

      Podle mě to tam uvidíme stále, protože administrátoři z rozhlasu na schvalování kašlou.
      TN

      Vymazat
  50. Napsala mi jedna paní, že příliš komentuji příspěvky v diskusi na webu ČRo2 - Praha. Že prý to pro nezasvěceného vypadá, jako bych tam za rozhlas psal já. Zkusím tam tedy své komentáře značně omezit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po čase vám přeji dobrý den.Pane Němče,vy přeci nepíšete za rozhlas,ale za sebe,paní je asi opravdu nezasvěcena.

      Vymazat
    2. Ta paní to ví, že píšu za sebe. Napsala mi, že pokud tu diskusi bude číst někdo, kdo tu problematiku nesleduje, že usoudí, že já jsem z rozhlasu, protože v té diskusi reaguji téměř na každý komentář jiného posluchače. No, a to měla asi pravdu.

      Vymazat
    3. Jestli to ta paní nemyslela ironicky.

      Vymazat
    4. Rozhodně to ta paní ironicky nemyslela. Vyměnili jsme si na to téma obsáhlé e-maily. Ta paní mi mimo jiné napsala:
      -------------------------------

      O změnách pana Ostrého jsem ze začátku psala tolik, až mě v diskusi také někdo napadal ať už toho nechám…. Píšu na Radu, tak často, že mě paní Jaklová na Semináři k hudbě zdravila jako starou známou ( stěžovatelku.. dodávám já)!
      Vystoupila jsem i veřejně na Radě před lety za éry B.Tachecí , angažovala jsem se v iniciativě za Radiožurnál Nechceme přeladit… a že nás byli tisíce… Vystoupila jsem na Semináři, myslím, že dost podkladů jsem poskytla i panu Šafaříkovi.. prostě nejsem jistě ten normální posluchač co se sem tam ozve a nebo ani to ne, prostě to vypne a neřeší.
      ---------------------------

      Paní má pravdu, nerad bych svými příspěvky diskusi na webu ČRo2 jiné lidi znechutil. Tady na blogu to nebezpečí nehrozí.

      Vymazat
    5. Tak to vypadá, že paní to myslela tak, že kritizujete coby rozhlasák aspoň písemně, když se nemůžete jinak ozvat, to bych chápala. Je to některá z těch, co se vyjadřují v Disqusu?
      Doufám, že nebudete "brzdit", to bych musela také popřemýšlet.

      Vymazat
    6. Už mě to nějak unavuje, paní Evo. V počtu komentářů v oné diskusi nad vámi vysoce vedu. Mám jich tam v této chvíli 507 a vy jenom 265. Dnes nemám nějak psavou náladu.

      Vymazat
    7. Nepočítal jste špatně? vždyť já "kecám" úplně do všeho.

      Vymazat
    8. Já jsem nic nepočítal, paní Evo. Disqus si to spočítal sám. Můžete se podívat sama. V záhlaví diskuse je nápis "Návod na použití diskusního systému DISQUS naleznete zde". Hned pod ním jsou na pravé stran tři šedé čtverečky. V levém čtverečku je číslovka 0 (ve speciálních případech nějaká jiná. V prostředním čtverečku jsou dvě překrývající se siluety hlav. V pravém čtverečku je napsáno slovo DISQUS. Když najedete šipkou myši na prostřední čtvereček se siluetami hlav, změní se šipka v lidskou ručku a nad ní se objeví nápis "Rozbalit přehled komunit". Pak na ten čtvereček se siluetami hlav kliknete. Objeví se čtverhranná tabulka s nápisem "Stránka komunity Praha". V tabulce se seřazeno 5 nejaktivnějších diskutérů v diskusi a 5 těch, kteří nečasněji mačkali tlačítko "To se mi líbí". Co tam je vidět dál, to uvidíte sama.

      Vymazat
    9. Děkuji za radu, to by mě nenapadlo, budu muset víc zkoušet. Pořád mám ještě obavy, abych se do něčeho nezamotala, co by musel napravovat někdo jiný. Vy jste úžasný, že se ještě otravujete s radami neschopným babkám. Takže ještě jednou děkuji a přeji dobrý večer popř.noc.

      Vymazat
  51. Koupila mi moje pražská teta od pana Novotného CD.Mohu jen doporučit pan Munzar čte verše a hladí duši zároveň.Jen při otevření obalu na vás vykouknou čtyři Grácie...tak se nelekněte!To je naprosto nevhodná kombinace!!

    OdpovědětVymazat