středa 30. listopadu 2011

Veřejný seminář o hudební složce stanic ČRo 1 – Radiožurnál a ČRo 2 – Praha

30.11.2011 07:58 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Veřejný seminář o hudební složce stanic ČRo 1 – Radiožurnál a ČRo 2 – Praha

1. prosince !!! videozáznam semináře ZDE
Cílem semináře je zprostředkovat diskusi mezi Českým rozhlasem a odbornou a zainteresovanou veřejností. Akce umožňuje pracovníkům ČRo vysvětlit, jak se tvoří hudební dramaturgie a jak vznikají playlisty. V debatě s ostatními panelisty a s publikem mohou nejen objasňovat, ale případně i "obhajovat" stávající praxi.
Český rozhlas čekají po zvolení nového generálního ředitele 28. července 2011 změny i v podobě programu jednotlivých stanic. Veřejná diskuse by měla přinést Českému rozhlasu k chystaným proměnám zajímavé podněty. 
Nenechte si ujít veřejný seminář Rady Českého rozhlasu:
Kdy: čtvrtek 1. prosince 2011 od 14 hodin
Kde: v karlínské budově Českého rozhlasu, "Studio A", Hybešova 10, Praha 8 
Moderuje hudební publicista Pavel Klusák.
Dotazy můžete pokládat před debatou i během ní také e-mailem na adresu hudebni.seminar@rozhlas.cz
Program semináře: 
14:00 zahájení 
14:05–14:20
úvodní vystoupení předsedkyně Rady Českého rozhlasu Dany Jaklové a generálního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana 
14:20–15:50
I. blok semináře věnovaný hudební složce stanice ČRo 1 - Radiožurnál 
15:50–16:10 přestávka 
16:10–17:10
II. blok semináře věnovaný hudební složce stanice ČRo 2 - Praha 
17:10–18:10
III. blok semináře věnovaný budoucí podobě hudební složky ve vysílání Českého rozhlasu v kontextu zamýšlených změn 
18:15 ukončení 
Účastníci semináře: 
Kromě zástupců Českého rozhlasu budou účastníci panelové diskuse:
Jan Burian − hudebník a publicista
Petr Dorůžka − hudební publicista
Zlata Holušová − ředitelka a dramaturgyně festivalu Colours of Ostrava
Zuzana Jurková − muzikoložka, Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy
Jana Kománková − hudební publicistka
Viktor Pantůček − muzikolog, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Pavel Turek − hudební publicista 
Na adresné pozvání Rady Českého rozhlasu usedne v publiku řada dalších odborníků.
  
Autor:  Petr Šafařík, Rada Českého rozhlasu,  Odbor komunikace a vnějších vztahů



Komentáře
[1]01.12.11 23:09:40Tomáš Němec
Seminář byl skvěle zorganizován, internetový videopřenos byl bez vady. Výborný zvuk a dobře dělané střihy na diskutující. Kdyby Český rozhlas vysílal tak dobře jako udělal tento přenos, byli by všichni spokojení. Poděkování patří všem, kdo se semináře zúčastnili i těm, kdo ho zajistili. Za mravenčí práci s přípravou patří hluboká poklona členu Rady ČRo panu PhDr. Petru Šafaříkovi. Bylo by skvělé, kdyby se záznam CELÉHO semináře objevil na viditelném místě webu ČRo.

3 komentáře:

  1. ludmila avramopulosová8. prosince 2011 v 13:45

    Dobrý den, vyslechla jsem se seminář o hudbě v rozhlase. Ctělo by se mi věřit, že to bude k něčemu dobré. Co my tady píšeme od února, bylo řečeno i na tomto semináři odborníky.Díky vám dámy a pánové. A také velký dík panu Šafaříkovi. A že se ale kompetentní ohánějí čísly, grafy a diví se diví, cože se komu nelíbí. Vždyť kdyby se kdysi nevysílalo třeba 12 Na houpačce, víme o co bychom byli ochuzeni. A to bylo za totáče! A legrační bylo, když pan Duhan říkal stanice Praha,tedy dvojka:-(.Jedině pan JO si je jooo jistý a říká dvojka. Nesmyslný název.Fuj, stále jsem si nezvykla.No ale doufejme, že než panu Šafaříkovi skončí mandát, že se mu podaří ještě nějaký seminář vyprovokovat. Ostatní radní, až na paní Jaklovou, která si pochlebovala, jak se zná s panem Burianem, a krátký proslov pana Zelenky,tam naštvaně seděli a bylo znát, že je to okrádá o čas. No tak snad se mi toto zadaří odeslat už ne jako anonym:-/

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy ten můj příspěvek vypadá krapet nespojeně. To jsou ty dodatečné úpravy. Když zmiňuji pořad 12 na houpačce, chtěla jsem tím říci, že i za totáče byla pouštěna současná hudba a tehdy noví interpreti. A ve zmiňovaném pořadu byla i zahraniční hudba. A teď? Přesně to jak pan Burian tak ostatní zdůraznili.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemyslím, že by Rada Českého rozhlasu zorganizovala do konce března, než skončí panu Šafaříkovi mandát, další seminář. Na rozdíl od vás, paní Avramopulosová jsem rád, že radní neubírali čas k diskusi ostatním. Radní diskutují na svých schůzích a to si každý posluchač může pustit ze záznamu. Na semináři jsem neshledal žádnou chybu, až na to, že blok o stanici Praha zabral místo těm, kteří chtěli diskutovat o hudbě na Radiožurnálu. Zájemci z řad posluchačů, kteří na seminář přišli, evidentně z větší části Prahu neposlouchají. Však také hned po prvním bloku odešli. Musím dát za pravdu panu Duhanovi a jeho spolupracovníkům, že všechny stanice Českého rozhlasu by měli posluchači brát jako součást jedné instituce a ne jako samostatné firmy. Jenže on k tomu do značné míry přispívá rozhlas sám. Stanice Praha se dnes hlásí jako "Dvojka Českého rozhlasu", kdežto stanice Radiožurnál pouze jako "Radiožurnál". Posluchači bohužel dávají najevo, že je jiná stanice Českého rozhlasu než ta, kterou mají naladěnu zrovna oni, nezajímá.

    OdpovědětVymazat