pátek 27. dubna 2012

Médiář.cz přináší prezentace vedoucích pracovníků o tom, jak se má měnit Český rozhlas v letech 2012 až 2014

27.4.2012 napsal Ondřej Aust na serveru Médiář.cz



Český rozhlas blíž seznámil veřejnost s tím, jak se hodlá zatím údajně nejvíc od revoluce změnit. Veřejnoprávní rádio žijící de facto zcela z peněz svých posluchačů hodlá v dalších třech letech propustit až pětinu svých zaměstnanců, zbylé lépe zaplatit, změnit strukturu stanic, jejich názvy, značky i marketing a díky tomu začít dominovat mediální scéně.
„Je to nejrazantnější změna od roku 1989,“ řekl na dnešním setkání s novináři generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, krátce poté, co své plány představil včera rozhlasové radě a dnes před zaměstnanci veřejnoprávního rádia. „Je to dobrodružství, vyzval jsem kolegy, aby se se statečným srdcem a otevřeným hledím pustili do změn.“
Podle Duhana je rozhlas v problémech poté, co zhruba od roku 2000 prochází „obrovskou extenzí“ co do počtu stanic – nyní jich má dvacet a proto hodlá některé z nich redukovat či slučovat.
Přitom v uplynulé dekádě ztratil zhruba desetinu podílu na trhu, nyní má podíl zhruba 20 %. Zároveň mu ubývá koncesionářů, hlavně z řad fyzických poplatníků. „Představuje to pro nás problém, k němuž se budeme muset postavit,“ uvedl dnes Duhan.
„Rezignovali jsme na mladou generaci, neoslovujeme mladou generaci, neděláme to, co bychom jako rozhlas veřejné služby dělat měli,“ přiznal také. „Rozhlas vězí oběma nohama ve 20. století,“ konstatoval.
Přinášíme prezentace a harmonogramy plánovaných změn:
Dále pokračuje prohlídkou prezentací v článku na serveru Médiář.cz - odkaz
http://www.mediar.cz/dokumenty-jak-se-ma-menit-cesky-rozhlas-v-letech-2012-az-2014/

Část prezentace náměstka pro program Jana Mengera:





Dále pokračuje prohlídkou prezentací v článku na serveru Médiář.cz - odkaz

Žádné komentáře:

Okomentovat