neděle 29. dubna 2012

NEDĚLNÍ VIDEOROZHOVOR: Ohlédnutí Dany Jaklové za uplynulými léty v Radě Českého rozhlasu

29.4.2012 zveřejněno na serveru Česká média



Hostem aktuálního nedělního rozhovoru je Dana Jaklová, bývalá předsedkyně Rady Českého rozhlasu (ČRo) a redaktorka regionální televize RTA a internetového deníku České média. Danu Jaklovou jsme oslovili k rozhovoru asi měsíc potom, co opustila funkci v radě veřejnoprávního rozhlasu po vypršení šestiletého mandátu. O jeho obnovu se pokoušet nebude a znovu do rady nekandiduje. V rozhovoru hodnotí uplynulá léta v rozhlasové radě, kde se postupně propracovala všemi funkcemi až k té nejvyšší předsednické. V rozhovoru s redaktorem Českých médií Jaklová hodnotí některé kroky Rady ČRo, která za jejího působení volila několikrát generálního ředitele a jednou ho dokonce odvolávala. Vyjadřuje se také k otázce vztahu médií a politiky. (video trvá 25 minut)




odkaz http://www.ceskamedia.cz/media/stalo-se/432101/nedelni-videorozhovor-ohlednuti-dany-jaklove-za-uplynulymi-lety-v-rade-ceskeho-rozhlasu

5 komentářů:

  1. Tomáš Němec29. dubna 2012 v 9:34

    Rozhovor s paní Jaklovou mě spíše přesvědčil o tom, že je dobré, že paní Jaklová už není v Radě Českého rozhlasu. Doufám však, že přes její potvrzený zájem o média nebude paní Jaklová hodnotit další kroky Rady jako to dělá bývalý člen Rady ČRo pan Štěpán Kotrba.

    OdpovědětVymazat
  2. Ludmila Vajďáková30. dubna 2012 v 17:58

    Je sice dobře, že tam paní Jaklová nebude, ale moc mě nepotěšilo zjištění, že v Radě pro ČRo a určitě i ČT jsou lidé z politických stran. Podle toho vypadá také vysílání veřejnoprávních stanic. Nejsou nezávislé, tím pádem nás ani nemůžou objektivně informovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak by tam neměli být lidé z politických stran, paní Vajďáková, když členy do všech rad volí Poslanecká sněmovna, která je sama složena s politických stran.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková1. května 2012 v 18:47

      No právě, ale svého času se mluvilo o tom, že rada by měla být nezávislá na politice. Že je volí poslanecká sněmovna je druhá věc, to už je nedostatek našeho zákonodárství.

      Vymazat
    2. Milá paní Vajďáková, mluví se o lecčems, ačkoli se to neděje. Celá století se mluví o tom, že by se nemělo krást a stále krade se o sto šest.

      Vymazat