pátek 27. dubna 2012

Prohlášení Českého rozhlasu k článku v Lidových novinách

26. 4.2012 zveřejnil Český rozhlas na svých webových stránkách



Český rozhlas tímto prohlášením reaguje na článek s názvem „Radním vadí Duhanovo přešlapování“ autora Ondřeje Stratilíka, uveřejněný dne 26. 4. 2012 v Lidových novinách.
Autor ve svém článku uvádí několik mylných informací, které svědčí o jeho špatné informovanosti, nedostatku hlubšího vhledu do problematiky a které se především nezakládají na skutečném stavu věcí. 
Materiál s prioritami a koncepčními záměry Českého rozhlasu v oblastech programu a vysílání, správy a provozu, strategického rozvoje a řízení lidských zdrojů v roce 2012 předložil generální ředitel Radě Českého rozhlasu 5. března 2012 v rozsahu 51 stran textu. 
Rada Českého rozhlasu nikdy tento materiál ani jeho část nevrátila generálnímu řediteli k přepracování. 
Materiál obsahuje mj. harmonogram restrukturalizace Českého rozhlasu. Po prvním projednání materiálu s Radou ČRo byl vedením ČRo vypracován prováděcí dokument k původnímu materiálu, který podrobněji specifikoval časový harmonogram zavádění jednotlivých koncepčních změn, a to až do roku 2014. 
Vedení ČRo chce prioritně přistoupit k realizaci vnitřních provozních a organizačních změn, které mají přímé ekonomické a personální dopady. V oblasti programu je prioritou letošního roku spuštění zpravodajsko-publicistické stanice bez hudby (tzv. stanice mluveného slova), ke kterému by mělo dojít do konce roku 2012. Konkrétní podoba této nové stanice (především programové schéma) bude projednána s Radou ČRo na konci června. 
Informace autora článku o čtyřech nových okruzích ČRo a odložení kroků v tomto směru jsou zkreslené. Repositioning stanic nemůže být otázkou pouhých 8 měsíců. Původní plán generální ředitele ČRo byl nastaven na periodu až do roku 2015, přičemž z jeho kandidátského projektu vyplývá, že v mnoha směrech nejde o nové stanice, ale především o změny v zaměření a profilaci současných stanic. Vedení ČRo v navrhovaném materiálu navíc zkrátilo termín implementace změn do 1. ledna 2014. Žádný z plánovaných kroků tedy není a nebyl odložen. 
Autor:  Odbor komunikace a vnějších vztahů

Žádné komentáře:

Okomentovat