středa 11. dubna 2012

Diskuse posluchačů

Ostré názory

navazuje na  (klikněte na) Diskuse posluchačů – archiv č. 9


Zde si mohou vyměňovat posluchači jakékoli názory na vysílání stanice PRAHA/Ostrá dvojka Českého rozhlasu.

Klikněte v modrém pruhu pod článkem na počet komentářů (např. "0 komentářů" , „1 komentářů“, „7 komentářů“ a ty se  rozbalí. Pod komentáři je odpovědní okénko, kam můžete vložit svůj příspěvek.
Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno,  musíte si před odesláním komentáře vybrat pod  odpovědním okénkem  v roletce "Komentovat jako".  Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem,

27 komentářů:

  1. Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno, musíte si před odesláním komentáře vybrat pod odpovědním okénkem v roletce "Komentovat jako". Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jestliže máte na Google svůj profil a jste přihlášeni, vyplní se kolonka "Komentovat jako" automaticky.

    OdpovědětVymazat
  3. Tomáš Němec17. dubna 2012 v 9:47

    Dnes jsem si na chvíli pustil "Jak to vidí" s profesorkou Evou Sykovou. Byl jsem nemile překvapen, že i do tohoto poměrně krátkého pořadu založeném na osobním komentáři se dostaly dotazy posluchačů. Vůbec nemám nic proti tomu, aby se ve vysílání vyskytovaly dotazy a poznámky posluchačů, ale musí to být vhodný typ pořadu, jako je třeba !Volejte Šestku" na ČRo6 nebo "Noční linka" na regionálních stanicích ČRo, případně diskusní pořady typu "Čaj pro dva". Ale Zcela zásadně mi vadí, když dotazy posluchačů, jejichž obsah a kvalita se nedá předvídat, narušují jakýkoli pořad. Vhodně pracuje s dotazy posluchačů např. pořad Meteor, pro který je předem zaslaná otázka posluchače pouze námětem pro zpracování tématů, kterými se pořad zabývá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková17. dubna 2012 v 13:07

      Taky jsem si toho všimla, dokonce v diskusi na ostré dvojce to kritizoval jeden posluchač. Ale vedení diskuse nečte a vysílání neposlouchá, takže ji to nevadí a nic s tím nehodlají udělat.

      Vymazat
    2. Eva Ondřejová17. dubna 2012 v 17:21

      Souhlasím s vámi oběma. Proti telefonátům a dotazům posluchačů jsem měla výhrady hned, jak to někdo v diskusi "Co vás těší..." napsal.

      Vymazat
  4. Tomáš Němec25. dubna 2012 v 7:40

    Pan Jaromír Janák napsal v diskusi na rozhlasovém webu:
    -------------------------
    "V Týdeníku Rozhlas mimo jiné Jan Burian popisoval, jak v jednom pořadu v televizi dával pozvaným hostům dotaz "proč děláte to, co děláte právě tím způsobem, jakým to děláte." Otázka je to zajímavá a tak bych si ji vypůjčil, rozdělil na dvě části a zeptal se:

    Pane Duhane a pane Ostrý, proč děláte to, co děláte?
    Druhá otázka:
    Pane Duhane a pane Ostrý, proč děláte to, co děláte právě tím způsobem, jakým to děláte?

    Podnikatelka O. Š. se prý po otázce rozplakala a urazila, u pánů to nepředpokládám a těším se na odpověď.
    ---------------------------------

    Je zajímavé, že pan Janák i jiní se na rozhlasovém webu těší na odpověď těchto dvou pánů, kteří zásadně na rozhlasovém webu posluchačům neodpovídají. Posluchači, kteří mají k rozhlasovému vysílání připomínky, se na druhé straně nikdy neodváží zavolat do kritizovaných pořadů, které jsou jinak plné pochvalných telefonátů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni při kritice nenechají volajího ani domluvit

      Vymazat
    2. Asi jim s tím posluchačem nebylo dobře. :-)

      Vymazat
  5. Vážená paní Filipovská, srdečně Vám děkuji za dnešní Dobré jitro. Provedla jste nás úžasně. Už se těším na archiv, nedá se to vstřebat napoprvé.Nezklamala jste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Filipovská nikdy nezklame. Také si poslechnu z archivu, včera jsem měl náročný den a tak jsem si dnes přispal a slyšel jsem jen rozloučení.

      Vymazat
    2. Ludmila Vajďáková24. května 2012 v 20:09

      Děkuji Vám skalním posluchačům, kteří nás, co denně neposloucháme, protože dvojku není možno poslouchat denně, alespoň upozorníte na dobrý pořad ve vysílání. Někdy mi to unikne a doufám, že archiv nebudou chtít naši mocipáni zrušit. Takže ještě jednou díky, paní Tlustá i pane Němče a zdravím Vás.

      Vymazat
    3. Také vás obě zdravím. Skupinka pamětníků stanice Praha se poněkud smrskla, že?

      Vymazat
    4. To ano. Jenže přelévat vodu cedníkem rok a půl musí zákonitě omrzet. Z naší strany se už jedná skoro o mánii,jakousi denní potřebu či co. Všichni víme, že změna je nereálná, ale pár střípků se nám podařilo dát na správné místo. Hudba se zlepšila, v řídkých případech dokonce koresponduje s tématem pořadu, projevy některých moderátorů už nejsou tak vlezlé, ale stejně to není k poslouchání. Jen občas a na vlastní nebezpečí.

      Vymazat
    5. Ludmila Vajďáková26. května 2012 v 15:10

      Někdy mám pocit, že pokud projevy některých moderátorů nejsou vlezlé, tak buď jsme si zvykli nebo že by to byla pravda a opravdu se zlepšili?! Ale něco se opravdu zlepšilo, ještě ten název a ty upoutávky uprostřed pořadu mi dost vadí.

      Vymazat
    6. Mě nevadí, mě uvádějí do stavu zuřivosti. Nechápu "vkus" odpovědných, to přece nemohou poslouchat bez zásahu - tedy neposlouchají.

      Vymazat
    7. Á kruciš, omluva za první slovo a oprava: mně !

      Vymazat
  6. Pro paní Chramostovou: Dnes 30.5.2012 jsem slyšel, jak paní Kociánová četla váš pozdrav panu Františku Novotnému.

    OdpovědětVymazat
  7. Napsala jsem jí mail.CD mohu jen doporučit.Je na něm vše , co bývalo na Praze a co nám chybí na Dvojce.

    OdpovědětVymazat
  8. Dnes 3.6. jsem se vzbudil před pátou hodinou, což se mi stává málokdy. Na Praze jsem zaslechl paní Ivanku Devátou. V rádiu vystupuje podobným způsobem jako Zora Jandová. Jen o generaci starší. Všechno vím, všechno znám. Honem jsem přepnul na Vltavu. Restrukturalizace stanic podle plánu pana Duhana se daří. Možná, že nakonec nepůjde poslouchat ani ta Vltava a zůstanu u Kiss 98, Freakvence 1, Classic FM a u internetových samohrajek, jako je třeba Rádio Pohádka - http://new.thelounge.com/uk/content/radio/3683464-radio-pohadka , Rádio Povídka - http://new.thelounge.com/uk/content/radio/5043792-radio-povidka , Rádio Dechovka - http://new.thelounge.com/uk/content/radio/253432-radio-dechovka a další, které chytím prostřednictvím svého internetového radiopřijímače. Už se nemusím tolik zlobit na Český rozhlas, že vysílá proudové slátaniny. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. MÁMA, DVOJKA, ROZHLAS, ŘECKO

    Táta, máma každé děcko
    rozhodli se poznat Řecko.
    Návrh vznesla Janička:
    "Pomůže nám básnička".

    "Posloucháme přece rozhlas,
    stačí báseň přečíst nahlas
    v vysílání dvojky přece"
    vesele to dítě vece.

    "Kdo však dílko vytvoří?",
    malý synek hovoří.
    Máma, táta, strýček, teta,
    sedět musí každá věta.

    A tak celá rodina
    myslí, dumá, vzpomíná,
    veršík k verši umně skládá,
    LuGa jistě bude ráda.

    Bude jásat nad výtvorem,
    cpát ji jiným horem dolem:
    "komu se to nelíbí,
    ať nám šosy políbí".

    Již je báseň zcela nová
    vytvořena. Dítko chová
    naději,že na prázdniny
    uzří svět tak pro ně jiný.

    Jenže ouha, kromě čtení
    nové básně, vytvoření
    fanklubu je také nutno.
    Bez hlasů jim bude smutno.

    Procházejí právě krizí,
    nevyhráli, v dáli mizí
    krásné řecké prázdniny.
    Rybník vyberou jiný.


    Rozvětvená rodina se
    usnesla v celé své kráse,
    nikdy básně netvořit
    a jen prózou hovořit.

    K šípku s tebou, dvojko slavná,
    nebude už báseň žádná.
    Zadávej si úkoly,
    nás už hlava nebolí.

    Až se příště zase sejdem
    do baru si jistě vejdem,
    popijeme, zazpíváme,
    však se všichni rádi máme.

    Řecko přece není všecko, dnes to ví i malé děcko.

    Jo, a u nás je přece tak hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezká básnička! Paní Ondřejová, prosím, zkopírujte ji do naší nesoutěže tedy odkaz http://nerustestanicipraha.blogspot.cz/2012/05/nova-nesoutez-napiste-basnicku.html#comment-form

      Vymazat
    2. Ludmila Vajďáková26. června 2012 v 22:55

      Paní Ondřejová, kdybych měla tu moc, tak byste u mně vyhrála a jela do Řecka. Kdoví, jestli ostrá dvojka ve Vás neprobudila básnického ducha:-)

      Vymazat
  10. Děkuji, paní Vajďáková,
    je to od Vás hezké, ale "básnického ducha" jsem měla už dávno. Byla jsem oslovována ještě v práci a měla za úkol psát přání k narozeninám spolupracovníkům. To bylo, myslím, lehčí. Teď vím, že to sice není k ničemu, ale trochu
    se tím bavím a snad to pobaví i druhé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý podvečer všem, teď jsem objevila blog pana Buriana, kde se vyjadřuje k veřejnoprávním mediím, myslím, že diskuze pod blogem je velmi zajímavá, názorově velmi jednotná. Je trošku dlouhá, asi je nás více, které trápí stávající stav.
      http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-burian.php?itemid=17025&from=0#nucleus_cf

      Vymazat
  11. Vážený pane Broži, děkuji Vám za dnešní příspěvek do rozhlasové diskuse. Do klubu přátel dvojky ani Dvojky se nehlásím, a to, co si dovoluje současné vedení Českého rozhlasu je do nebe volající. Ovšem "hlas psí do nebe nedolehne". Takže "fše" je na nic.

    OdpovědětVymazat
  12. Srdečně všechny zdravím, pana Němce zvlášť. Tak jsme se konečně dočkali... Špičkový management neunesl kritiku (na kterou nikdo z vedení stejně nikdy nereagoval) a raději diskusi posluchačů na vlastních stránkách zrušil. Moc hezké... Cosi to o úrovni vedení svědčí. Nebo že by se báli „hlasu lidu“? Hezký den přeji, Radek Svoboda

    OdpovědětVymazat
  13. To,co si dovoluje vedení Dvojky je neskutečná arogance moci.

    OdpovědětVymazat