pátek 31. srpna 2012

Český rozhlas si registruje Rádio Plus. Název budoucí stanice mluveného slova?

31. 8. 2012 napsal Jan Potůček na serveru DigiZone.cz 

Dvě ochranné známky Český rozhlas Plus a Rádio Plus evokují název připravované celoplošné stanice mluveného slova, která měla využívat frekvence BBC.


Dvě nové ochranné známky – Český rozhlas Plus a Rádio Plus – si nechal začátkem tohoto týdne u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat Český rozhlas. Po dětském Rádiu Junior, jehož známku si nechal u patentového úřadu zapsat 10. srpna a které zahájí vysílání už příští pondělí 3. září, jde o dvě nejnovější známky registrované tímto veřejnoprávním médiem. Mohlo by jít o první varianty názvu připravované stanice mluveného slova, která má zahájit vysílání na začátku příštího roku.

Stanice mluveného slova má integrovat nynější zpravodajské Rádio Česko, vědecko-populárníČeský rozhlas Leonardo a publicistickou stanici Český rozhlas 6, které jako samostatné okruhy zaniknou. Původně měl nový program vysílat na frekvencích české BBC, to však nepovolila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Český rozhlas proto zvolí provizorní řešení a stanici mluveného slova dočasně umístí na střední vlny, kde bude vysílat méně hodin denně než plánoval s BBC.


Zda jsou Český rozhlas Plus a Rádio Plus opravdu varianty pro název nové stanice mluveného slova, však není jisté. Tiskové oddělení Českého rozhlasu na oficiální dotaz serveru DigiZone.cz od včerejšího odpoledne nereagovalo.

Jan Potůček

Jan Potůček 150
Autor je šéfredaktorem DigiZone.cz. Vedl mediální rubriky v Reflexu, Lidových novinách, Týdnu, DV Magazine a serveru Svět Namodro. Provozuje chovatelský web Ararauna.cz.

2 komentáře:

  1. Že by i od pojmenování stanic číslicemi pan Duhan odešel? Pak by konečně mohl změnit neoficiální název "Dvojka" na jiné slovo. Že to sice nebude zpátky Praha, to je zjevné, ale třeba to změní na nějaký nepotupný název.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Tomáši, bojím se, že ten název "Dvojka" pan Duhan nechá jako jediný, jen aby nás namíchl. Ale vážně, pokud bude Dvojka přejmenována, bude to určitě lepší než teď. Snad ten název budou tvořit jiní, ti co nemají na svědomí Dvojku nebo Je jaká je. Ale Praha už to nebude.

      Vymazat