neděle 26. srpna 2012

NEDĚLNÍ VIDEOROZHOVOR: TOMÁŠ PANCÍŘ: SMYSLEM CENTRA ZPRAVODAJSTVÍ ČRO NENÍ DĚLAT REVOLUCI, ALE ZEFEKTIVNIT ČINNOST A NASTAVIT JEDNOTNÉ STANDARDY (2. ČÁST)

26. 8. 2012 zveřejněno na serveru Česká média





„Datum 1. ledna 2013 je nepřekročitelné,“ říká v rozhovoru pro Česká média o spuštění Centra zpravodajství Českého rozhlasu jeho ředitel Tomáš Pancíř. Podle něj bude nástup nového systému zpravodajství postupný tak, aby posluchač ve smyslu změny struktury nic nepoznal. Zkušebním provozem Centra zpravodajství v posledních měsících letošního roku se rozumí testování struktury a komunikace, nikoliv zdvojování funkcí a postupné nahrazování novou strukturou. To by nebylo kapacitně možné. „Nejde si představit, že bychom dělali zpravodajství do zdi v posledním kvartálu, to je nesmysl,“ vysvětluje dále Pancíř v rozhovoru s redaktorem ČM Janem Bohdalem, který připravujeme pro publikaci v neděli 26. srpna. Pancíř se také vyjadřuje k některým veřejným názorům, které kritizují zpravodajství veřejnoprávního rozhlasu. Podle něj to statistiky a průzkumy neukazují. Smyslem proto prý není dělat revoluci proto, aby rozhlas popřel tato tvrzení, ale zefektivnit činnost a nastavit jednotné standardy pro zpravodajství. Ve předchozí struktuře to totiž při roztříštěnosti zpravodajství do jednotlivých stanic nebylo dobře možné. V rámci příprav Centra zpravodajství již proběhl objemový audit, který napovídá, jaké jsou požadavky jednotlivých stanic na zpravodajský obsah. „Když se budeme bavit jen o regionálních stanicích, tak to znamená vyrobit kolem 1700 příspěvků týdně a kolem 1000 „proudových“ dvouminutových příspěvků,“ upřesňuje Tomáš Pancíř. Celkově na jednotlivých segmentech Centra zpravodajství pracuje deset projektových týmů, které například připravují update webového portálu zpravy.rozhlas.cz.

odkaz  http://www.ceskamedia.cz/media/stalo-se/441274/nedelni-videorozhovor-tomas-pancir-smyslem-centra-zpravodajstvi-cro-neni-delat-revoluci-ale-zefektivnit-cinnost-a-nastavit-jednotne-standardy-2-cast

Žádné komentáře:

Okomentovat