čtvrtek 2. srpna 2012

Český rozhlas vypsal soutěž o původní rozhlasovou hru

31. července 2012 zveřejněno na serveru rozhlas.cz


Český rozhlas vyhlašuje k výročí devadesáti let svého založení autorskou soutěž o původní rozhlasovou hru
Soutěž je koncipovaná jako kreativní autorská soutěž o původní autorskou dosud nepublikovanou rozhlasovou hru určenou k rozhlasovému nastudování. Účastníkům soutěže nejsou kladena žádná omezení ani tematická, ani žánrová, akcentuje se však požadavek, aby přihlášené texty nabízely výrazné, originální, imaginativní a pro rozhlasovou realizaci inspirativní vidění světa, aby dávaly příležitost k bohaté zvukové kompozici a odvážnému využití nejmodernějších rozhlasových technologií. Významným kritériem hodnocení je schopnost reflektovat závažná témata současnosti i moderní historie naší země. 

Pravidla autorské soutěže o původní rozhlasovou hru, vypsanou k 90. výročí založení Českého rozhlasu (dále jen jako „Pravidla“)
1. Pořadatelem soutěže je Český rozhlas, který byl zřízen z. č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, se sídlem Vinohradská 12, Praha 2 120 99, IČ: 45245053 (dále jen jako „Pořadatel“ nebo „ČRo“). 
2. Soutěž probíhá na území České republiky v období od 1. 8. 2012 do 18. 5. 2013 00.00 hod (dále jen jako „Soutěž“).  


3. Soutěže se může účastnit každá fyzická osoba bez omezení věku. V případě účasti osob mladších osmnácti let je však k jejich zařazení do Soutěže nutný souhlas jejich zákonného zástupce, který se uděluje formou spolupodpisu přihlášky do Soutěže.
4. Soutěž je koncipovaná jako kreativní autorská soutěž o původní autorskou dosud nepublikovanou rozhlasovou hru určenou k rozhlasovému nastudování. Účastníkům soutěže nejsou kladena žádná omezení ani tematická, ani žánrová, akcentuje se však požadavek, aby přihlášené texty nabízely výrazné, originální, imaginativní a pro rozhlasovou realizaci inspirativní vidění světa, aby dávaly příležitost k bohaté zvukové kompozici a odvážnému využití nejmodernějších rozhlasových technologií. Významným kritériem hodnocení je schopnost reflektovat závažná témata současnosti i moderní historie naší země. 
Účast v soutěži 
5. Zájemce o účast v soutěži se do soutěže zapojuje zasláním soutěžního příspěvku. Soutěžní příspěvky ve formě textu v rozsahu cca 40 stran A4 (maximálně však 60 stran s omezením maximálního počtu 2000 znaků na stránku) předpokládaná stopáž 60 minut, budou zasílány doporučeně, přičemž na obálce bude uvedeno: 
Český rozhlas
CUTSP , soutěž o rozhlasovou hru – k rukám tajemnice
Vinohradská 12
120 99 Praha 2 – Vinohrady

 a to nejpozději do 18.2.2013. Rozhodné datum je datum přijetí na podatelně ČRo resp. datum doručení soutěžního příspěvku Českému rozhlasu. Soutěžní příspěvek se skládá ze soutěžního textu a přihlášky do soutěže.
- Soutěžní text bude zaslán výhradně na nosiči CD ve formátu DOC nebo PDF. Text musí obsahovat v úvodu název hry. 
- Soutěžní text resp. CD nebude označeno jakýmkoliv jménem ani adresou, aby byla splněna podmínka anonymního hodnocení soutěžních příspěvků. 
- Společně se soutěžním textem bude v zalepené obálce i vyplněný a vlastnoručně podepsaný formulář přihlášky do soutěže, jehož vzor je přílohou č. 1 těchto pravidel. 
Soutěžní příspěvky, které nesplňují výše uvedené požadavky nebudou do soutěže zařazeny.  

Přihláška do soutěže
 
   
Hodnocení soutěžních příspěvků, kritéria hodnocení


7. Anonymní soutěžní příspěvky vyhodnotí odborná porota ve třech fázích, jejíž personální složení určí ředitel CUTSP na základě návrhu náměstka pro program Českého rozhlasu, a to nejpozději do 1. 9. 2012. 
a) 1. fáze hodnocení – tříčlenná porota složená z předsedy (externista) a 2 odborných pracovníků ČRo v době od 1.3. 2013 do 22.4.2013 přečte všechny soutěžní texty a vybere maximálně 10 soutěžních příspěvků, které postupují do druhé fáze hodnocení. 
b) 2. fáze hodnocení – sedmičlenná porota složená ze 3 odborných pracovníků ČRo a 4 nezávislých odborníků v době od 23.4. 2013 do 10.5.2013 vyhodnotí postoupivší soutěžní příspěvky vybrané pro hodnocení v druhé fázi a určí maximálně 3 soutěžní příspěvky, které postupují do třetí fáze hodnocení. 
c) 3. fáze hodnocení – konečné zasedání sedmičlenné poroty shodné s porotou druhé fáze se bude konat dne 10.5.2013 a určí konečné pořadí soutěžních příspěvků vybraných pro třetí fázi hodnocení. Po určení pořadí odtajní tajemník soutěže autory oceněných soutěžních textů. 
8. Kritériem hodnocení soutěžích příspěvků je v souladu s odst. 4 těchto pravidel originalita imaginativnost, inspirativní vidění světa, příležitost k bohaté zvukové kompozici a odvážnému využití nejmodernějších rozhlasových technologií. Významným kritériem hodnocení je rovněž schopnost reflektovat závažná témata současnosti i moderní historie naší země. 
Ceny  
9. Do soutěže jsou Pořadatelem vloženy následující peněžní ceny rozdělené dle pořadí umístění soutěžních příspěvků: 
1. cena pro vítěze soutěže prvního v pořadí – 90.000 Kč
2. cena pro vítěze soutěže druhého v pořadí – 60.000 Kč
3. cena pro vítěze soutěže třetího v pořadí – 40.000 Kč 
10. Porota si vyhrazuje právo nevyhlásit vítěze soutěže na kterémkoliv pořadí. Ceny podléhají srážkové dani platné v daném účetním období a v souladu s platnými právními předpisy se cena se vyplatí výherci po snížení o provedenou srážku daně. 
11. Soutěžící podáním přihlášky přijímá návrh na uzavření licenční smlouvy, jejíž podmínky jsou uvedeny v přihlášce do soutěže, která je přílohou č. 1 k těmto Pravidlům. Licenční smlouva nabývá účinnost okamžikem předání ceny vítězi soutěže tj. podpisem předávacího protokolu o převzetí ceny. 
Prohlášení pořadatele 
15. Účastí v této soutěži soutěžící bez výhrad přijímá tato pravidla a zavazuje se je dodržovat. 
16. Soutěže se nesmějí účastnit členové poroty, jejich rodinní příslušníci a osoby blízké. 
17. Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoliv v průběhu soutěže změnit její pravidla popř. soutěž zrušit. 
18. Plné znění pravidel je uloženo v kanceláři ředitele ČRo CUTSP a je k dispozici rovněž na internetové adrese www.rozhlas.cz/festivaly 
19. Osobní údaje účastníků budou zpracovávány pouze za účelem vyhodnocení soutěže, předání cen a statistického vyhodnocení výzkumu a poté budou zlikvidovány. 

Autor:  Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek




Žádné komentáře:

Okomentovat