neděle 5. srpna 2012

Rádio Regina Praha, 3.8.2012: Dopravní zpravodajství na Regině nemá v republice obdoby, tvrdí generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan

3. 8. 2012 zveřejněno na serveru rozhlas.cz



Peter Duhan - Foto: Český rozhlas
Peter DuhanFoto: Český rozhlas
Před časem spustil Český rozhlas kampaň na podporu koncesionářských poplatků. Platit by je měla každá domácnost, která vlastní rozhlasový přijímač. Jedná se o 45 korun měsíčně. Za tyto peníze vy, posluchači, dostáváte kvalitní informační servis. Velkou devizou Reginy je podle generálního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana její dopravní zpravodajství. Česká metropole se prý bez něho nemůže obejít. Řekl v rozhovoru s naší redaktorkou Annou Königsmarkovou.
Ukázkou veřejné služby jsou podle generálního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana buď zprávy o počasí nebo dopravní zpravodajství. A rozhodně to prý není levná služba. 

Dopravní zpravodajství na Regině nemá v republice obdoby, tvrdí generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan
"Musíme také spolupracovat s jinými organizacemi, protože sami bychom si to neobstarali. Pochopitelně musíme také platit a platíme to ve prospěch posluchačů, protože to je veřejnoprávní služba a zejména pražská Bezstarostná jízda. Praha jako velkoměsto, které je zasekané a orientovat v něm řidiče, to pokládám za ukázku veřejnoprávní služby. Vaše stanice to dělá brilantním způsobem." 
I Peter Duhan si Reginu při své cestě po Praze často pouští. 
"Můj řidič, který mě vozí po ucpané Praze, nejdřív poslouchá Reginu, aby věděl kudy se dostat na místo, kam se potřebuji dostat velice brzo, takže oceňuji to i já. Když jezdím po Praze soukromým vozem v sobotu a v neděli využívám těchto služeb, mám vždy zapnutou Reginu." 
Znamená to, že by se Regina měla i do budoucnosti profilovat jako stanice s dopravním zpravodajstvím? 
"Regina je metropolitní rádio, Regina je stanice pro hlavní město, pro velkoměsto a vedlejším produktem života ve velkoměstě je hustý automobilový provoz a nepříjemnosti s tím spojené. A já si myslím, že každý posluchač metropolitního rádia zcela logicky bude požadovat po této stanici, aby tam ta služba byla. Takže Bezstarostná jízda má před sebou skvělou budoucnost."
 

 
Peter Duhan navíc prý patří k těm řidičům, kteří nejsou v dlouhé koloně úplně trpěliví. Je prý štěstí, že Bezstarostná jízda poskytuje vedle čerstvých informací také dobrou hudbu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat