pátek 12. srpna 2011

Chraňte nás všichni svatí před takovými pokrokáři!

12.08.2011 22:21 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

Chraňte nás všichni svatí před takovými pokrokáři!

11. 8.2011 napsal pan Miloslav Matouš v diskusi na webu Ostré dvojky

   Dobrý den všem zastáncům stanice Praha a také těm, jimž se stýská po její krásné klasické znělce. Znělku nám sebral pan Vejvoda, když ji nahradil výtvorem srbského autora, jenž -a to řekl sám pan Vejvoda - vyhrál mezinárodní soutěž. Považte! To udělal nositel takového jména! Stanici Praha nám sebral pan Ostrý, alespoň jsem si to donedávna myslel, že jen on. Ale když jsem před nedávnem viděl a slyšel novopečeného generálního ředitele Českého rozhlasu pana Duhana, došlo mi, že spoluviníkem je i on. A možná že viníkem hlavním. Protože jak sebevědomě a do určité míry i tvrdě mluvil, tak jsem pana Ostrého se vyjadřovat nikdy neslyšel. Pan Duhan nás, zastánce "Prahy" označil za konzervativce. Z toho jsem usoudil, že on je pokrokový. Chraňte nás všichni svatí před takovými pokrokáři! Podle jeho vyjádření hlavně on ví,  jak dále Český rozhlas rozvíjet a kam ho směřovat, a proto také a ještě díky práci odvedené na místě ředitele prozatímního vyhrál výběrové řízení na svůj definitivní post.

   Tak já tedy rozhodně odmítám, že to co provedl s panem Ostrým se stanicí Praha, byla dobrá práce. Rada Českého rozhlasu měla při jeho volbě velmi zúžený pohled.

   Všimněte si, jak byla na toto téma potlačena diskuze - toto je jediný prostor, jenž zatím zůstává. Hlasatelé té přejmenované stanice se úpěnlivě snaží nám nový název vtlouci do hlavy a jak mohou, tak ho opakují. Odebírám Týdeník Rozhlas. V něm také od jisté doby dopisy od posluchačů omezili a téma názvu stanice zrušili úplně. Psal jsem tam několikrát, nikdy nic nezveřejnili a ani neodpověděli, když jsem po nich chtěl vyjádření. A i za tím cítím "neviditelnou ruku" pana generálního ředitele.

   Asi mi nezbyde nic jiného, než se po prázdninách vypravit do rozhlasu, nebo možná jen před rozhlas, osobně. Vymyslím si nějaký vhodný transparent......, nejspíš nějakou středu....

S pozdravem všem Miloslav Matouš

z diskuse na profilové stránce šéfredaktora Jaromíra Ostrého
Komentáře
[1]13.08.11 09:08:26Mirek Tengler
Naprosto ve všem s panem Matoušem souhlasím. Je mi jen líto, že takto otevřeně protestujících posluchačů je velmi málo. Málo na to, aby se jejich hlasem kdokoli kompetentní zabýval. Pan Ostrý mi ani na jeden z mých dopisů nikdy neodpověděl, a od pana Duhana jsem už odpověď ani nečekal. Také žádná nepřišla. :-) Oni si jdou prostě za svou vizí a naprosto kašlou na všechny posluchače, kteří s jejich konáním nesouhlasí. Mají pocit, že rozhlas je JEJICH, a mají tudíž právo si s tímto médiem dělat co chtějí. Mlčenlivost většiny posluchačů je jen utvrzuje v tom, že jsou jejich změny pozitivně přijímany. Ona to sice vůbec nemusí být pravda, ale dokud většina mlčí, nemá proti panu řediteli nikdo žádný pádnější argument. Doufám, že se dočkám doby, kdy podstatná část posluchačů otevřeně promluví a dá vedení rozhlasu najevo, jaké si přeje vysílání. Už nejsme v době pana Orwella a jeho románu "1984". Ty časy doufám minuly a už se nikdy nevrátí.
[2]14.08.11 12:46:20Eva Ondřejová
Já jenom nechápu,proč nic neříkající Jednička,Dvojka atd.Proč my musíme pořád někoho kopírovat likvidovat to dobré,co bylo.Proč při tom překopávání musí letět do odpadu s vaničkou i dítě.Všechny názvy by přece mohly zůstat a pro ČRo 6 vymyslet název. Na rozdíl od Vás,pane Tenglere,nevěřím,že se lidé ozvou.Až na nás pár starších,kteří pamatují vysílání devadesátých let,je všem nějaký rozhlas ukraden.Mají jiné starosti i zábavy.Nakonec se zachovají jako při volbách,protože nevěří,že lze něco změnit.
[3]14.08.11 13:53:36Ludmila Vajďáková
Ano, paní Ondřejová, dávám Vám za pravdu, že se lidi proti vysílání Dvojky a vlastně i proti změnám ve vysílání veřejnoprávního rozhlasu neozvou. My starší, kteří tu píšeme a nejen na tyto stránky, ale i vedení rozhlasu nebo Radě, jsme odepsaní, nás neberou vážně - viz odpovědi v sekci dopisy posluchačů ČRo. Já už ztrácím naději na změnu, protože zvolením ředitele je to všechno jasné. Bylo to na politickou objednávku a v souladu s politiky hlas posluchače není směrodatný. Hlavně, že oni mají volné ruce dělat si, co jim se líbí a hlavně, aby lidi nereptali. Už se ze mně stává pesimista, i když jsem ještě před volbou ředitele doufala ve zdravý rozum.
[4]14.08.11 22:16:48Eva Ondřejová
Paní Vajďáková,to není pesimismus,to je bohužel realismus.V současné době být optimistou vyžaduje značnou dávku naivity,mírně řečeno.Doufat ve zdravý rozum je dnes přepych,který se nemusí vyplatit.Pak to paradoxně vyžaduje psychiatra.Nedá se nic dělat,žít se musí,pořád by mohlo být ještě hůř.Takže realisté,hlavu vzhůru,zbývá nám ještě humor.
[5]15.08.11 07:51:09Ludmila Avramopulosová
To, že za ukradení názvů stanic ČRo stojí pan Duhan je nasnadě. Bohužel. On to je kdo schválil koncepci JO. Vyhřívají se pánové, vyhřívají. Víte co je absudrdní - my tady pláčeme, že nás starší nikdo nevyslyší, ael podívejte se na složení Rady, vedení ČRo. Všechno stará garda! To není v pořádku. Jakmile je složení jednogenerační těžko vymyslí něco kvalitního.Oni se neobklopí někým mladým,jelikož oni mají pocit, že všechno ví, všechno znají. Kdepak nový vítr. Taky by jim mohl udat jiný směr. A zdravý rozum? Oni na něj mají patent. Když slyším pana Duhana, jak vzor sem, vzor tam, a jak je zasloužilý, a jak Rada dostala rozum, že ho zvolila.... Určitě budou i spokojení posluchači,vždyť bulvární časopisy se taky prodávají dobře. To celé překutávání rozhlasu vidím jako šílenost, kterou pan Duhan nezvládne. Nevěřím mu ani za mák, že to myslí dobře. Je to zkouška, která ale bohužel potrvá 6 let! A až se uvidí, že to je špatně, vedení dostane po zásluze odměny...národní novodobý kolorit.

Žádné komentáře:

Okomentovat