středa 31. srpna 2011

Rada Českého rozhlasu proti posluchačům - 2. část

31.08.2011 10:18 - 07. Po volbě ředitele 2011 -trvalý odkaz

Rada Českého rozhlasu proti posluchačům - 2. část

31. 8.2011 napsal Tomáš Němec
(klikněte - 1. část )
     Na přímý dotaz pana Šafaříka, zda by si pracovníci rozhlasu přáli, aby jejich odpovědi byly čteny na veřejné schůzi Rady,  odpověděl generální ředitel ČRo Peter Duhan, že Český rozhlas těžko může určovat Radě, jak má pracovat.  Předsedkyně Rady paní Jaklová  však byla snahou pana Šafaříka o zprůhlednění a zveřejnění odpovědí na stížností posluchačů zjevně znepokojena a řekla, že ona si   stížnosti i odpovědi čte. Výkonný ředitel Českého rozhlasu Oldřich Šesták řekl, že si veřejné čtení svých odpovědí nepřeje, protože odpovědi jsou odpověďmi konkrétním lidem. Bohužel  „noví“  členové Rady Kukuczka, Stehlík a Badal, k tomuto tématu mlčeli.
     Petr Šafařík uvedl připomínku posluchače Ing. arch. Martina Říhy, který vznesl vůči Radě dotaz, jestli úkolem Rady je chránit ty mocné. A my jsme na tuto výtku nechali odpovědět pracovníky rozhlasu, řekl Šafařík.
     Jako příklad nevhodné odpovědi uvedl Šafařík odpověď šéfredaktora ČRo 2 Praha Jaromíra Ostrého posluchačce Michaele Krpálkové, kde se Ostrý vyjádřil pozitivně o vlastní stanici jako jedinečné v celosvětovém vysílání a nedoprovodil to žádným argumentem.   Posluchačka Krpálková uvedla, že když je program takový, že bude poslouchat komerční stanice. Odpověď pana Ostrého zněla   tom smyslu, že pokud si paní Krpálková přeladí na komerční stanici, nenajde tam nic z toho, co na Dvojce, bude ovšem ve větší posluchačské skupině.  Šafařík upozornil na to, že před podobnými doporučeními by měli pracovníci rozhlasu odkázat na poslech jiné stanice Českého rozhlasu, která má ve svém programu to, co by posluchačku více uspokojilo.   Přestože další slova předsedkyně Rady paní Jaklové vyjadřovala nelibost nad tím, že se jí radního Šafaříka nepodařilo od jeho námětů odradit, vyslovil s ním souhlas generální ředitel rozhlasu pan Duhan,   alespoň tedy co se týkalo odpovědi šéfredaktora Ostrého.  
     Odpovědi na stížnosti posluchačů zabíraly v předchozích letech jen zcela okrajovou část zájmu Rady Českého rozhlasu.   Radní Šafařík na tento závažný nedostatek poukázal.   Setkal se s výrazným odporem „usedlých“ členů Rady a s nezájmem či mlčením členů nově zvolených. Možná, že už do příští schůze si radní vše v zákulisí vyříkají a vrátí se stav, kdy posluchač je pro Radu Českého rozhlasu jen nutným zlem při plnění jejích záhadných vyšších cílů. Na Radu Českého rozhlasu se v současné době obrací jen málo posluchačů, protože většina to považuje za házení hrachu na zeď.  
     Svým jednáním dne 25. srpna 2011 Rada ČRo  jasně ukázala, že zatím stojí proti zájmům posluchačů.
Doporučuji Vám poslechnout si tuto část audiozáznamu ze schůze Rady ČRo z 25. 8. 2011 –   část níže uvedená trvá 50 minut, ale je velmi zajímavá.


Komentáře
[1]31.08.11 13:33:37Ludmila Vajďáková
Jediný odvážný radní pan Šafařík Radě už tak komplikuje život, že si oddechne, až mu skončí mandát, bohužel pro nás, posluchače. Rada si udělala ze svých funkcí soukromý podnik a my je stále obtěžujeme. Taky marně přemýšlím, jak jim napsat stížnost na jejich konání, aby mi neposlali "zajetou" odpověď. Když jsem poslouchala rozhovor Lucie Výborné s panem Uhdem, který předsedou Rady ČT, tak jsem tiše záviděla, že není nikdo takový i v Radě ČRo. Ale uvidíme dál, jak se budou věci dít, jeden člověk to bohužel nespasí.
[2]31.08.11 13:39:45Tomáš Němec
Milan Uhde byl v Radě Českého rozhlasu od roku 1999 do roku 2006. Z toho byl čtyři roky jejím místopředsedou.
[3]31.08.11 13:47:41Ludmila Vajďáková
Aha, tak to mi nějak uniklo. Děkuji za upozornění.
[4]31.08.11 16:38:09Ludmila Avramopulosová
Pan Šafařík je, stejně jako my posluchači, pro radní obtížným hmyzem. Nesnášejí ho stejně jako nás.Staří radní jsou spokojeni ale je s podivem, že noví radní spokojeně mlčí. Asi jsou též rádi, jako ostatní radní, že mají dobře placenou sesli. Mají své jisté, tak hlavně moc se nenamáhat. A ty reakce radních - je to hanba. Pan Šafařík čte to, co se dělo na neveřejném zasedání, radní pukají smíchy. Přitom to je dosti závažné - vyhrožuje-li člen Rady dalšímu členovi!Je to ostudné jak se chovají.Sami jsou přitom směšní. Ale za naše peníze. Jo a novinka - pan Duhan tentokrát NEMĚL zapnutý mobil. Odpovědi neodpovědi radních,to je pořád stejné.Bohužel Prahu si neubráníme. Oni ji "radši zbourají".Jsou nabubřelci, kteří mají moc. A ta dovede u mnohých natropit hloupostí! Obzvlášť když je dobře placená.

Žádné komentáře:

Okomentovat