úterý 7. června 2011

Den otevřených dveří v Českém rozhlase v Praze v sobotu 11. června


07.06.2011 17:32 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Den otevřených dveří v Českém rozhlase v Praze v sobotu 11. června

6. června 2011


Den otevřených dveří v Českém rozhlase v Praze v sobotu 11. června

Den otevřených dveří - Foto: Martin Kutil
Den otevřených dveří Foto: Martin Kutil
  • Studio 6 po rekonstrukci - Foto: Martin Kutil
  • Studio Rádia Česko - Foto: Khalil Baalbaki
  • hala Vinohradská po rekonstrukci - Foto: Martin Kutil
  • Den otevřených dveří - Foto: Martin Kutil
Český rozhlas i letos otevře své dveře v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2. V sobotu 11. června od 9.00 do 18.00 hodin budou rozhlasovou budovou procházet skupinky návštěvníků s průvodcem, který jim podá odborný výklad o historii i současnosti rozhlasového vysílání i rozhlasové budovy.
Pro všechny je připravena prohlídka vysílacích studií, setkání s lidmi, kteří vysílání připravují a řada koncertů a doprovodných programů. Poprvé ukáže Český rozhlas svázrekonstruovaná studia v historické budově Vinohradská 12, která jsou připravena pro vybavení nahrávacími technologiemi. Všichni tak budou moci obdivovat unikátní akustické obklady v moderním designu. 
Ukázku živého vysílání chystá Dvojka Českého rozhlasuhudební produkci připravuje Český rozhlas 3 – Vltava, vysíláníČeského rozhlasu 1 – Radiožurnálu se tradičně představí před newsroomem stanice. Veřejnost se seznámí i s dalšími stanicemi Českého rozhlasu a Nadačním fondem s projektem Světluška. V závěru prohlídky bude připravena malá výstava rozhlasových přijímačů od počátku až po dnešní dobu. K vidění budou i nejnovější digitální přijímače včetně ukázky, jak se s nimi zachází. 
Pro mladé posluchače připravilo bohatý hudební program Radio Wave, které je pozve do rozhlasového „podzemí“. „Underground párty“ začíná v 16.00 hodin
Po celý den bude otevřena prodejna Radioservisu na Vinohradské 12. 
Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, Praha 2. Časové vstupenky si mohou návštěvníci předem objednat na telefonním čísle 221 551 322. Další informace jsou k dispozici na weburozhlas.cz. 
Autor:  Odbor komunikace a vnějších vztahů
Komentáře
[1]07.06.11 17:47:52Tomáš Němec
Bude šéfredaktor stanice Český rozhlas 2 PRAHA pan Mgr. Jaromír Ostrý v Praze nebo v Brně?

Žádné komentáře:

Okomentovat