pátek 10. června 2011

Jaromír Ostrý nebyl zvolen do Rady České televize


10.06.2011 11:13 - 09. mediální informace -trvalý odkaz

Jaromír Ostrý nebyl zvolen do Rady České televize

10. června 2011

Zatímco jinde je důležité, kdo byl zvolen do Rady České televize, pro nás je důležité, že do ní nebyl zvolen Mgr. Jaromír Ostrý a nezbývá mu nic jiného, než své snahy nadále soustředit do útrob Českého rozhlasu. Pro informaci dávám  odkaz na dovolbu Rady ČT, kterou publikoval Mediář.cz.
TN
---------------------------------------

Rada ČT je kompletní, nováčky jsou Michal Jankovec a Jiří Závozda
Patnáctičlenná Rada ČT je tak po dnešku kompletní.
09. 06. 2011 - 15:20
 Poslanci dnes zvolili poslední dva zbývající členy Rady České televize. Stali se jimi Michal Jankovec a Jiří Závozda. Šest let budou dohlížet na činnost veřejnoprávní televize. Patnáctičlenná Rada ČT je tak po dnešku kompletní.
Do její náplně činnosti patří například jmenování a odvolávání generálního ředitele. Ten současný, Jiří Janeček, ve středu oznámil, že ke konci srpna ve své funkci skončí.
Původně byla v Radě ČT volná čtyři místa. Z 12 kandidátů, které poslancům nabídl sněmovní výbor, sněmovna již ve středu zvolila dva, a to spisovatele Antonína Bajaju a Reného Kühna. Další čtyři kandidáti postoupili do druhého kola a v něm se vybíralo dnes.
Kühn je majitelem a jednatelem PR agentury Ian Derson advertising z Ostravy. Podle Reflexu se v minulosti podílel na kampaních ČSSD v Moravskoslezském kraji.
 Poslanci tento týden také doplnili Radu Českého rozhlasu. V ní nově zasednou Ervín Kukuczka, Michal Stehlík, Ivan Tesař a Petr Šafařík.
Komentáře
[1]10.06.11 16:31:34Mirek Tengler
V této chvíli jsem rozpolcený. Na jednu stranu mám radost, že pan Ostrý nebude mít žádný vliv na chod České televize, byť jen jako jeden z patnácti radních. Na druhou stranu to znamená, že pan Ostrý zatím zůstává šéfredaktorem okruhu ČRo 2. A to je velmi smutná zpráva. Bude totiž pokračovat v tzv. profilaci sobě podřízené stanice, a z toho se ani malinko neraduji.
[2]11.06.11 14:28:10Jaromír Janák.
Tomu úspěšnému hochovi se to začíná hroutit. Věřím, že se blíží doba, kdy ten slizoun vypadne z rozhlasu a pozná, že s arogancí to moc daleko nedotáhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat