neděle 19. června 2011

Nespokojenost s vysíláním Dvojky


19.06.2011 09:46 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Nespokojenost s vysíláním Dvojky

17. 6. 2011

Posluchačka  Ludmila Vajďáková informovala Radu českého rozhlasu o dopisech, které v souvislosti se změnami na stanici   Český rozhlas 2 Praha poslala svým zastupitelům v zákonodárných orgánech.
■     ■
Paní Ludmila Vajďáková napsala Radě Českého rozhlasu 17. 6. 2011:
Dobrý den,
 posílám Vám pro informaci dopis adresovaný na níže uvedené poslance a premiéra České republiky. Je to krok ze zoufalství, neboť ani vedení ČRo ani Rada pro vysílání Českého rozhlasu se seriozně nezabývá dopisy posluchačů na nové vysílání Dvojky. Naopak si všichni fandíte, jak výborně si programové vysílání sedlo. A ono si nesedlo, jen byla diskuse úmyslně roztříštěna v novém formátu  Disqus, do kterého se hodně posluchačů nepřihlásilo, jelikož do dnešní doby nejsou pracovníci ČRo schopni nabídnout diskusní program v češtině. Takovou aroganci si snad nedovolilo ani normalizační vedení 70. let, aby nám vnucovalo text jen v ruštině. Proč už konečně nepřistoupíte alespoň na seriozní anketu ohledně nového vysílání stanice Praha?!  Nebo Vám stačí jen prohlášení pracovníka rozhlasu, který si udělal polosoukromou anketu jen v omezeném vzorku posluchačů? Není to vůbec věrohodné a vy, Rada pro vysílání ČRo, to určitě víte. 
Od února, kdy Vám chodí stížnosti posluchačů, mezi nimi jsem byla i já, se ve vysílání nezlepšilo téměř nic. Hlavně dopolední vysílání během týdne - pořad Je jaká je - je neprofesionálně vedené, víkendové pořady s Karlem Gottem a Hanou  Švejnohovou jsou také k neposlouchání.  Pan Gott vychvaluje stále jen sebe a od února už toho je až moc a paní Švejnohová je neomalená, neumí se vůbec k hostům chovat a její pořad je jen bezzubé tlachání o ničem.  A co je neméně důležité,  je název stanice Dvojka - nepřijatelný, upoutávky - nevkusné a iritující.  Z kultivované stanice ČRo2 Praha udělalo vedení bulvární Dvojku.
Přeji Vám hodně štěstí a dobré rozhodování hlavně ve prospěch posluchačů a nejen vedení ČRo. 
S pozdravem
 Ludmila Vajďáková
17.června.2011
■     ■

Komentáře
[1]02.07.11 14:49:12Marek Šváb
Pokud pozorně posloucháte pořad Karla Gotta, tak hraje písničky mnoha jiných interpretů, nejen své. A nevychvaluje se, on je úspěšný a lidská závist je to nejhorší, co úspěchu vadí...
[2]07.07.11 16:12:47Eva Ondřejová
Myslím,že se v poslední době neustále "operuje" se závistí.Já sama jsem se za svého života se skutečnou závistí setkala jen jednou.Veškerá kritika,připomínky apod..bývá vysvětlována touto (prý speciálně českou) vlastností.To si opravdu myslíte,že všichni,co kritizují vysílání ČRo 2 to dělají ze závisti?Nepřipustíte,že by mohli mít i jiný důvod,třeba zlepšení současného vysílání?
[3]10.07.11 21:55:07Ludmila Vajďáková
Pane Švábe, nepsala jsem stížnost na Radu jen kvůli Karlu Gottovi. Jako zpěváka jsem ho docela brala do určité doby a vůbec mu úspěchy nezávidím, ale přeji. Jenže zdá se mi, že to co se děje v této době, je už trochu přehnané. Nejsem nejmladší, a proto vím, jaké to bylo v dobách, kdy on začínal a jak to vadilo tehdejším mladým talentovaným. A nyní nejsou ochotni si připustit, že už jejich doba končí. Vždyť KG už nenatáčí nic nového nebo alespoň ostrá dvojka nám nic nového nepouští. A Helena Vondráčková jakbysmet, chce se nechat vyhlásit národní kulturní památkou. Bohužel, každý neumí odejít s noblesou jako třeba Marta Kubišová.

Žádné komentáře:

Okomentovat