sobota 18. června 2011

Rada Českého rozhlasu odpověděla posluchačce Ludmile Avramopulosové


18.06.2011 19:46 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Rada Českého rozhlasu odpověděla posluchačce Ludmile Avramopulosové

17. června 2011

Posluchačka Ludmila Avramopulosová napsala Radě Českého rozhlasu  23. 5. 2011:
Věc: KLAMAVÁ REKLAMA, KLAMAVÝ NÁZEV
Dobrý den, vážená Rado,

tak mě tu máte zase.... Stále se mi nelíbí název dvojka, její nové pořady, stále mi vadí příšerné znělky. To, co se děje od února ze stanicí ČRo2 je nehoráznost! Chce se opravdu říct, tak nám zabili Prahu! A to vše za prozatímního vedení rozhlasu. To opravdu stačí jeden pán z Bratislavy a jeden z Brna na to, aby se z Prahy stala "dvojka"?

Prozatímní ředitel a jím dosazení pan Ostrý určitě nebudou zapomenuti. Ta mediální masáž na lavičkách, bilbordech a v TV na nejhorší pořady dvojky a nyní i pan Gott si propaguje svůj pořad! To jistě není záležitost levná! Ta sebepropagace je dosti podezřelá sama o sobě. Ovšem je jasná vize vedení; na¨podzim řeknou, že si vše sedlo a že dvojka je nejlepší název pro stanici (!) a  Prahu, že nikdo nepostrádá. (A možná začneme povinně mluvit brněnsky nebo československy:-/ - to už pouštím trochu jedu, i když proti Brňákům ani Slovákům nic nemám, ale neumím si vysvětlit tu averzi vedení vůči názvu Praha).

Já se ale ptám, jak je možné, aby se stanice rozhlasu ohlašovala úplně jiným názvem, než jaký ve skutečnosti má? To je přeci klamavé!
Pan Duhan a pan Ostrý bydlí ve dvojce nebo v Praze,  jmenují se Juhan nebo Vostrý? Je možné, že podomácku jim tak říkají, ale jestli chtějí stanici Praha říkat  dvojka, podomácku, tak ať si to hlásají doma, nikoli do éteru. Zdá se, že by se hodil třeba název absurdistán, kocourkov nebo tak něco. Ohlašovat státní rozhlasovou stanici nepatřičným názvem přeci není možné. Tedy, myslím, že je to protizákonné, ale asi to nevadí.  U nás, v České republice to tedy nevadí.

Nabízí se tedy otázka na Radu - ve Vaší kompetenci není k řešení ani tato záležitost ohledně nepravdivého uvádění názvu "dvojka" namísto stanice ČRo2 Praha? To je přeci dost závažné. Minimálně klamavé.

Velmi to připomíná dobu, kdy se Praha 1 přejmenovala na Hvězdu. Vrací se nám staré časy?  To už se zase věci nenazývají pravými jmény? Proč se stanice ČRo2 Praha, ohlašuje jako dvojka, když její název je Český rozhlas 2 Praha?

Tak, a nyní další otázka. Jak je možné, že pan Ostrý, jako jediný nemá na  webových stránkách pod svojí velkou fotografií žádné CV?
Dotazovala jsem přímo pana Ostrého, ten se ovšem s odpovědí ani nenamáhal.  Má se snad za co stydět ve svém profesní kariéře? Zdá se to velmi neseriózní.  Vždyť i Vy  jako radní tato profesní CV pod svými fotografiemi máte, tak proč ne pan Ostrý? To má snad pan Ostrý výjimku?

Vážená Rado, omlouvám se, že opět obtěžuji, ale je to čiré zoufalství nad tím, co si můžou dovolit dva lidé, pod jejichž vedením se rozhlasová stanice mění v podřadnou dvojku, ne-li trojku, čtyřku..... A bohužel, jak jste mi již odpověděli, Vy můžete jen přihlížet, jelikož Vám nepřísluší, zasahovat. Tomu nerozumím.

Přeji Vám nové radní, a pokud bude někdy volba nového ředitele, přeji Vám i nám, aby to byla volba správná.

Zdravím a přeji pěkné dny
Ludmila Avramopulosová
23. května 2011
 ■    ■
Místopředseda Rady Českého rozhlasu pan Bohuš Zoubek napsal paní Avramopulosové 17. 6 2011:
 Č.j. 59/11

 Vážená paní Avramopulosová,

z pověření předsednictva Rady ČRo reaguji na Vaši stížnost ze dne 23. května 2011, týkající se nového programového schématu na ČRo 2 Praha, dále změny znělek této stanice a názvu stanice. Změny, které vysílání ČRo 2 - Praha doznalo od 31. ledna 2011,  nevznikly na základě jakékoliv svévole, naopak z exaktních výsledků výzkumů mezi posluchači (stávajícími i potenciálními) a z nich vyplývajících požadavků ze strany většinových posluchačů.

S výsledky průzkumů, které prováděla nezávislá agentura Median ve spolupráci s odd. průzkumu a analýz ČRo byli posluchači seznámeni prostřednictvím webových stránek.
Vážená paní Avramopulosová, podotýkám znovu, že programová skladba ČRo 2 Praha je výhradně záležitostí vedení ČRo a jejích odpovědných vedoucích pracovníků.  Rada Českého   rozhlasu bere předkládané programové změny ČRo pouze na vědomí, přesto ale využívá možnosti komunikovat problematiku programu ČRo na pravidelných čtvrtečních setkáních s prozatímním ředitelem ČRo Peterem Duhanem.
.
Úkolem Rady ČRo v této oblasti je vyřizování stížností či připomínek posluchačů, týkajících se porušení Kodexu ČRo,  Statutu ČRo nebo nedodržení zákonu č.484/1991 Sb. o Českém rozhlase.

S pozdravem
Mgr. Bohuš Zoubek
místopředseda Rady ČRo
17. června 2011




Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat