středa 15. června 2011

Ostrého koncepce kontaktní stanice skomírá


15.06.2011 07:32 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

Ostrého koncepce kontaktní stanice skomírá

15. června 2011 napsal Tomáš Němec

   Opět nastala středa. To je zásadní den, kdy pan šéfredaktor Ostrý ukazuje ve 20 hodin, jak má vypadat kontaktní pořad. Ve 20 hodin rozmlouvá pravidelně s politiky. Pořad se jmenuje Kontakt a původně byl koncipován tak, že hosta se mohli ptát po telefonu i diváci. Pan Ostrý tak nabádá své spolupracovníky a telefonní čísla do studia jsou neustále opakována. Poslední dobou se však hojně stává, že sám veliký šéf patrně své pořady předtáčí. Posluchačům neumožňuje ve svém Kontaktu otázky a z jeho pořadu se tak stává jiný typ jeho pořadu Stříbrný vítr. Jeho středeční kontakt bychom tedy podobně nazvat „Jaromír Ostrý hovoří s politiky, kteří mají duši“.   Do konceptu pana Ostrého se totiž nehodí, aby posluchači kladli nevhodné otázky. On z pozice šéfa se tomu může vyhnout, ale množství   najatých „osobnosti“   a těch několik málo rozhlasových redaktorů, které občas do vysílání Ostré dvojky pustí, si s tím nějak musí poradit.
   Sám pan šéf Ostrý se svých posluchačů bojí. Proto ani v průběhu svého Kontaktu neoznámí, že posluchači na rozdíl od jiných kontaktů nemohou klást otázky. Tak tomu bylo i minulou středu 8. června, kdy hostem Jaromíra Ostrého v pořadu Kontakt byl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.  Rozhlasový web však vyzýval posluchače ke „kontaktování“.
 
Ostrého posluchači sice nemohli kontaktně navštívit pana Ostrého, avšak náš blog byl v ten den hojně navštíven   rozhlasovými pracovníky.   Náš blog je tedy i zevnitř rozhlasu ostře sledován.

    Rozhlasovým pracovníkům je jasné, že vyjadřování názorů na vysílání je pro mnohé, zvláště starší posluchače obtížné.   Orientace v rozhlasových diskusích po zavedení amerického sytému Disqus je špatná. Rozhlasové pracovníky proto zajímá, co píší posluchači na specializovaném blogu. Bohužel rozhlasoví pracovníci nám sem žádný článek nepošlou, jejich neloajalitu by nejspíš pan Ostrý ostře vyhodnotil.
    Ti, co vysílají na Ostré dvojce kontaktní pořady a práce v Českém rozhlase pro ně není jen „kšeft“ jako každý jiný, jistě už si povšimli, že se pan Ostrý posluchačů bojí. Aby se jim vyhnul, ani nepřišel na Den otevřených dveří v Praze a využil stejného termínu v brněnském studiu. Možná, že překrytí obou termínů byl účel. Nastrčil místo sebe paní Martinu Kociánovou, která se stává jakýmsi maskotem Ostré dvojky. Pro ní nemá celkem takový význam, má-li kšeft na Nově, Primě, Frekvenci 1 nebo v Českém rozhlase.
    Možná,   že existence pana Ostrého na stanici PRAHA se chýlí ke konci.   Podle informace webu Ostré dvojky bude dnešní středeční kontakt vysílat baletní mistr pan Vlastimil Harapes. Zaplať Pán Bůh, že nebude mluvit s politikem,  který má duši. Zásoby politiků s duší  jsou patrně vyčepány.
    Já osobně nebudu dnešní Kontakt poslouchat, ale v té době kontaktně (tedy osobně) se zúčastním  natáčení pořadu stanice Leonardo Třetí dimenze v Městské knihovně v Praze.
Dodatek 15. června 2011 v 11. hod:
Tak vida, najednou se přece jen našel pan šéfredaktor Ostrý a dokonce i jeden politik, který má duši!
Příjemný poslech a zajímavé telefonování s panem Ostrým!


Komentáře
[1]15.06.11 15:32:55Ludmila Avramopulosová
S politky to on tančí rád. Maj duši.Přeci. Zkusila jsem poslouchat zkusmo jednou, zrovna bylo povídání s Tluchořem. Taky jsem si zatančila. S vypínačem rádia.
[2]15.06.11 18:43:04Mirek Tengler
Panu Ostrému nevyšel další plán. Nevděční politici pohrdli jeho do očí bijící servilností v pořadu Kontakt Dvojky a nezvolili jej do Rady České televize. Dá se tedy celkem logicky očekávat, že pan šéfredaktor přehodnotí své vize a upře svou pozornost jiným směrem. Proto je možné, že politiky časem v jeho zábavném kontaktním pořadu nahradí odboráři, zahrádkáři nebo včelaři. To podle toho, zda-li bude chtít pan Ostrý kandidovat na předsedu odborového svazu, zahrádkářského svazu nebo mezi milovníky včeliček. :-)
[3]17.06.11 21:54:54Chramostová
Pane Tenglere,to já si myslím,že politiky si pan Ostrý držet bude.Je to příležitost , jak lehce přijít ke kontaktům a k moci. Vše se dá pěkně využít ve svůj prospěch.I kdyby ho z Prahy odsunuli,měl by našlápnuto jiným lukrativnějším směrem.A protože má ostrá ramena i lokty,vůbec bych se tomu nedivila. A,že bylo mnoho pořadů předtočeno ,studio zhasnuté a telefonáty nepřepojovány,to je pravda.

Žádné komentáře:

Okomentovat