úterý 14. června 2011

server RadioTV - 1.část


14.06.2011 22:55 - 08. Ohlasy v médiích -trvalý odkaz

server RadioTV - 1.část

14. 6. 2011

Jose  napsal 14. 6. 2011 6.30
■      ■
Ještě poznámka ke změnám v ČRo. Nedávno proběhly změny u DVOJKY. Docela velké nebo závažné, řekl bych. Přesto prošly bez větších potíží. Přesto DVOJKA disponuje KONZERVATIVNĚJŠÍMI posluchači, nežli Radiožurnál. Přesto změny prošly. Proč?  Protože  přinesly i jisté klady a byly udělány dobře. Zatím co na Radiožurnálu byly udělány blbě. Takže opravdu nelze paušalizovat, že nelze dělat změny apod. Jak vyplývá z článku nebo, jak je tam předkládáno. Samozřejmě, že lze. Ale daleko jednodušší, prostší a pravdivější je, říci, Tachecí to zvorala. Posrala. Nedokázala to. Udělala to blbě. Šla na to blbě. Atd. Atd. Ale neznamená to, že RŽ nadále změnu nepotřebuje a že jsou posluchači RŽ dopředu proti změnám atd. To jsou nesmysly.
■      ■
Jose  napsal 14. 6. 2011 14.36
■      ■  
Já si nemyslím, že problémy Českého rozhlasu začaly s příchodem Kasíka a jeho lidí. Myslím si, že problémy Českého rozhlasu začaly s rozdělením Československa, tedy následně i dělením československého rozhlasu na českou a na slovenskou část. Muselo se rozdělit něco, co bylo celou dobu koncipováno a stavěno tak aby to fungovalo společně, vše se muselo předělat a přerozdělit a tím začaly potíže, protože takto to postavené prostě není a nebylo. Ovšem proti takové politické síle a moci jako bylo rozdělení Československa se těžko mohlo stavět něco jako Československý rozhlas, takže se to prostě poslušně rozdělilo, jak to bylo schopno se to v dané chvíli rozdělit a do teď se s tím obě části vyrovnávají a perou a ne zrovna nejlépe. Při tomto rozdělení také na české straně zanikla Super stanice E+M. Od rozdělení se pak požadovalo na české straně vytvoření adekvátní náhrady. Ať byl Kasík jakýkoli a zničil cokoli a udělal cokoli, byl to on, kdo povolil vznik Wave a tím se stal ředitelem, který vyhověl tomuto volání posluchačů a za to mu osobně budu vděčen, protože Wave je skvělá stanice, dle mého osobního názoru, jedna z tří nejlepších v ČR. Co se týče dalších a dalších předělávek ředitelů… Ono bych to snad ani nenazval předělávkami jako výkřiky a pokusy o zlikvidování nesmyslného chaosu vzniklého rozdělením a vyrobení konečně jakéhosi řádu a smyslu… Bohužel, v několika případech to vypadá jako vrstvení jen dalších nesmyslů na nesmysly už vytvořené…. Pokusím se shrnout několik podivnůstek, které opravdu nechápu a obávám se, že je asi nechápe nikdo….
Když tedy byla přejmenována a předělána PRAHA na DVOJKU a stala se tedy řadovkou DVĚ. Proč zároveň s ní nebyl též Radiožurnál přejmenován na Jedničku a Vltava na Trojku ? Snad tedy umí v ČRo počítat do tří ? Nebo oni začínají číselnou řadu Dvojkou ? Nechápu ? Jedna, Dva, Tři… Ale proč jen a pouze Dva ?  Nerozumím ? Když jsme u názvů. Vadí roky nesmysly jako Sever, Vysočina atd. Proč to tedy není přejmenováno na Ústí nad Labem atd.?  Poněkud nechápu vznik netového experimetu Eurojazz… Tak tedy ať udělají řádnou stanici Eurojazz…Pak to bude mít smysl… Ještě se vrátím k regionům… Proč Liberec, Karlovy Vary a tuším, že ještě Zlín mají jen odpojováky ? Už tolik let ? To to takhle bude nastálo ? Proč už nemají řádné stanice jako všichni ostatní ? Atd. Takže já bych hlavně chtěl,  aby se tam dostal takový ředitel, co to zprůhlední a ten bordel a chaos odstraní a dá tomu smysl a řád. Proč např. nejsou v DVB-S i všechny regionální stanice?  Proč se ČRo 7 nejmenuje INTERNATIONAL, ale zase Praha? To budeme mít 3 rozhlasové Prahy nebo kolik ? Prostě zmatky a bordel. Nemusí ředitel nic předělávat, stačí jen, když dodělá to, co je rozděláno a uklidí. Jen uklidí. Prostě všechny regionálky v DVB-S, každá regionálka jméno dle zavedeného města. V Liberci, Zlíně a Karlových Varech řádné regionálky. Řádné řadovky Jednička, Dvojka, Trojka… Atd. Prostě jen aby někdo konečně uklidil po tom rozdělení a tom chaosu a bordelu, co se na to navrstvil, nic víc…
■      ■
klikněte - 2. část
Komentáře
[1]15.06.11 18:45:24Mirek Tengler
Ano, v Českém rozhlase je více zapotřebí uklizečka, než generální ředitel. Leda, že by se obě funkce dočasně spojily v jednu. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat