úterý 3. července 2012

Doporučujeme k poslechu - Psáno životem: Panáček mluveného slova

Úvodem: Přestože doporučovaný pořad natočilo olomoucké studio Českého rozhlasu, doporučujeme pořad k poslechu. Představuje totiž Přemysla Hniličku, který ví o rozhlase víc než leckterý tzv. rozhlasák. Přemysl Hnilička je z Brna a je vidět, že není Brňan jako Brňan. Ovšem je škoda, že vliv na vysílání celoplošné stanice má Jaromír Ostrý a ne Přemysl Hnilička. Poslouchejte pozorně!!! 


odkaz na zvukový záznam (21 minut)
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2205261


Psáno životem: Panáček mluveného slova

Přemysl Hnilička - Foto: Alena Blažejovská
Přemysl HniličkaFoto: Alena Blažejovská
V dalším pokračování cyklu vašich osudů a příběhů před mikrofonem Českého rozhlasu Olomouc vám nabídneme portrét knihovníka a rozhlasového nadšence Přemysla Hniličky, který natočila Bianka Dingová a nazvala jej "Panáček v říši mluveného slova".
Právě tak se totiž jmenují i webové stránky pro všechny milovníky rozhlasový her a četeb, které Přemysl Hnilička už hezkých pár let provozuje. 
Autor:  Bianka Dingová
Pořad: Psáno životem  |  Stanice: ČRo OlomoucČas vysílání: úterý  3.7.2012 13:30; repríza: neděle 18:30  

2 komentáře:

  1. V uvedeném rozhovoru Přemek Hnilička říká, že spousta lidí ani neví, že může být rádio bez rozjuchaných moderátorů a ranních soutěží o bečku piva. Říká, že je to horší než když někdo stanici kritizuje než když o ní neví.

    OdpovědětVymazat
  2. L.Avramopulosová9. července 2012 v 10:09

    Výborný pan Hnilička, asi se nehrnul do výběrového řízení, bylo-li jaké, při rozhodování o vedení ČRo2-Praha. Škoda. Ten skutečně ví o rádiu víc než současné vedení.
    Stále se zužuje poslechovost bývalé Prahy. Pokaždé, když slyším tu šílenu znělku dvojky, tak trochu zuřím. Nad bezmocností posluchače. Znovu jsem přemýšlela o tom, jaké nátury musí být pan Ostrý a pan Duhan. Ta ohromná smršť protestu zpočátku novot vč. nového názvu stanice, to přeci nikdy nebylo. Ale to je nezastavilo. Jsou to takoví buldozeři. A až teď se pan Duhan diví, jak jsou posluchači konzervativní, když nechtějí změnu názvu Radiožurnál. Ale zřejmě pan Ostrý má ostřejší loket a změnu skorovšehodobrého na Praze si vynutil.Achjoooo

    OdpovědětVymazat