čtvrtek 12. července 2012

Vyzkoušeno: Páteční letní výletní snídani s Kudrnou nedoporučuji


12. 7. 2012 napsal Tomáš Němec



Ve čtvrtek 5. července udělal Pavel Kudrna, hvězda Ostré dvojky,  rozsáhlou propagační kampaň na svou spolupráci s agenturou CzechTourism

Již druhý rok pořádá pan Kudrna snídaně pro zájemce, které jsou spojeny s jeho obvyklými rutinními rozhovory a přenášeny Ostrou dvojkou v pátek v čase, ve kterém je v jiných dnech vysílán pořad „Jak to vidí“, tedy od 8,30. Kudrnovy snídaně se pořádají nedaleko rozhlasu na Vinohradské ulici  č. 46 hned vedle stanice  Vinohradská tržnice. Již několik dní dopředu upozorňoval nápis na Orbis média centru


Kudrnova reklama hovořila o tom, že bohatě posnídáme. Pan Kudrna říkal, že stačí přijít před půl devátou. I přišel jsem asi 10 minut před půl devátou, avšak místní vrátný mi řekl, že je obsazeno, že lidé chodili už od sedmé hodiny ranní.  Dveře byly otevřeny a tak jsem se díval, jak bohatě lidi snídají.  Asi už bylo po snídani, nikdo neměl nic. 

Jen Jirka Kokmotos si u vchodu uďobl z talířku jakýchsi pokroutek, které si dáváme večer u televize.   Asi třicet posluchačů staršího věku sedělo v obřích  křeslech, která zabírala jistě polovinu místnosti. Opravdu jsem nepočítal s tím,  že bych měl přijít hodinu a půl před začátkem pořadu. Po mně přišlo ještě několik lidí, ale i těm vrátný sdělil, že už je plno.  Řekl jsem, že pan Kudrna mohl zařídit alespoň předběžné rezervace. Starší přišedší posluchač však řekl, že on by nechtěl, aby docházelo k nějakému kádrování posluchačů  jako za socialismu.   Uznal jsem, že jsem přišel pozdě, udělal několik obrázků pana Kudrny s kýmsi si povídajícím a půlhodinku jsem strávil  na chodníku vedle rozhlasového  vozu, kde se ochomýtal Kudrnův ocásek Jirka Kokmotos.

 Půlhodinka uplynula jako voda, senioři už nedostali kávu na rozloučenou, nahromadili se ve vrátnici a poslušně si rozebrali mapy, které jim věnoval Jirka a zmizeli. Zmizel i přenosový vůz a Kudrna s Kokmotosem. Ještě že byl pátek a na blízkém Jiřáku probíhal farmářský trh. Tam bylo jídla dostatek. Když jsem tam říkal, jak jsem pochodil u Kudrny, věnoval mi řezník velký kus teplé sekané v housce za režijní cenu.

Závěrem musím poradit budoucím zájemcům o Kudrnovi snídaně, aby tam vůbec nechodili, protože patrně už bude obsazeno. Místnost jistě bude saturována seniory z nejbližšího okolí.   Nyní si můžete pustit dvouminutovou videokoláž, ze které vám bude jasné, jak to na Kudrnově snídani vypadá.





Doporučuji vám však, abyste místo letní páteční snídaně s Kudrnou navštívili daleko zajímavější farmářský trh na blízkém náměstí Jiřího z Poděbrad. Tam se odpravdu už v 8 hodin můžete nasnídat a dát si i výbornou kávu a čerstvé pečivo a jiné dobrůtky všeho druhu. Skončím tedy několika obrázky pro vaše chuťové buňky z farmářského tržiště Jiřák.








28 komentářů:

  1. Vzkaz pro paní Evu Ondřejovou:

    Milá paní Ondřejová, až mě zase budete nabádat, abych kopíroval příspěvky z tohoto blogu do posluchačské diskuse (aby si to někdo z rozhlasu přečetl), tak vězte, že to opravdu není potřeba. Dnes 16.7., zhruba ve 14,35 hod upozornil na tento příspěvek dokonce sám velký/malý (ale rozhodně ostře hvězdný) pan Kudrna ve svém veselém odpoledni s Kudrnou. Nějak se divil, že když pořádal snídani, že jsem očekával, že nějakou dostanu.

    No, a o vás, pane Kudrno, je známo, že rád papáte. Tak se po svém pátečním vysílání přjďte klidně dosytit na Jiřák. Sice to nebudete mít zadarmo, ale zcela jistě budete mít lepší výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, o hodinu později, v 15,35 pan Kudrna přečetl do vysílání v podstatě celý tento tento článek včetně mého jména. Tady je vidět, že konkrétní články na otevřených internetových stránkách ukážou na chyby v práci Českého rozhlasu lépe než nadávání v uzavřených facebookových skupinách. A ten, kdo si je má přečíst, si je přečte.

      Vymazat
    2. Pane Němče,
      chci Vám poděkovat za vše, co děláte pro zlepšení vysílání stanice Praha. Velmi si toho vážím. Já sama jsem se také trošku angažovala, ale vyšlo to vniveč. Pan Duhan se neobtěžoval s odpovědí ( ani se mu nedivím, nechválila jsem ho), pan Ostrý odepsal 2 x, ale kdyby neodepsal, vyšlo by to na stejno, stejně tak rada ČRO,paní Kociánová se také neobtěžovala a mohla bych ještě chvíli pokračovat, ale nemá to smysl.Přestalo mě to bavit a bývalou Prahu poslouchám sporadicky.
      Mojí maminku změna programu po příchodu pana Ostrého tak rozladila, že rozhlas vyhodila a odhlásila. Řekla, že jí ten člověk vzal kus života.To mě velmi mrzí, protože pro maminku rozhlas hodně znamenal, byl to společník ,který ji provázel po většinu dne.
      Dnes odpoledne jsem měla Prahu puštěnou a slyšela jsem pana Kudrnu jak četl Váš článek.
      Překvapilo mě, jak zareagoval, je vidět, že pečlivě sleduje vše, co publikujete. Kdyby to nebylo k pláči, tak bych se opravdu musela smát. Vzpomněla jsem si na potrefenou husu.
      Já jsem měla pana Kudrnu před únorem 2010 ráda, ale změnil se, asi mu dá hodně práce, aby se udržel.
      Ještě jednou veliké díky, zdraví Vás Hanzlíková

      Vymazat
  2. Vážený pane,
    Protože se považuji za příznivkyni Pavla Kudrny a jeho vysílání ráda poslouchám, čtu i diskusi na rozhlasovém webu a občas kouknu i na Vaše stránky. Jsem to já, kdo ho upozornil na Vaši kritiku „Výletní snídaně“. Slyšela jsem i reakci ve vysílání na Váš článek a bylo to opravdu vtipné. Rozhodně to nebylo pouhé čtení Vašeho článku, jak píšete v reakci, ale jasné odmítnutí „vyžírků“ na rozhlasovém pořadu.
    Panu Kudrnovi jsem telefonovala a chvíli si s ním o tom povídala. Bavili jsme se otevřeně a zeptala jsem se ho, jestli mohu obsah našeho telefonátu popsat na Váš web. Řekl, že je mu to zcela jedno, prý to máte třeba vystavit na billboardech kolem dálnice. A tak zkusím parafrázovat. Prý ho těší, že o jeho pořad je takový zájem, že posluchači přicházejí o více, než hodinu dřív. Přichází taky brzo a povídá si s nimi. Jdou tam ze zájmu o vysílání a ne proto, aby se nadlábli, jako prý Vy. Máte ale přijít, že Vám jídlo zaplatí, jestli jste na tom tak špatně. Jinak prý nečte Vaše články od doby, kdy nejednáte fér. Zveřejňujete soukromou korespondenci a balíte to do slov o veřejném zájmu atd. S posluchači rád komunikuje, ale Vás považuje za „rozhlasového teroristu“, který se snaží jen prosadit jen svůj zájem. Něco prý, jako aktivista, který se zamkne před sanitku, která veze matku k porodu. Prý, k Vám měl úctu, s jakou snahou se snažíte pracovat pro věc, než pochopil, že jste jen nemocný. Prý si stěžují i kolegové, jak vstupujete do vysílání s nesmysly, zveřejňujete jejich fotky na webu a zesměšňujete je i jejich práci. Prý se jemu a jeho kolegovi nabídl i jeden známý právník, že na Vás podá žalobu, ale pan Kudrna to prý odmítl s tím, že se nehodlá soudit s magorem. Prý je naštěstí drtivá většina posluchačů, která jeho vysílání ráda poslouchá, zajímá se o vysílání, podporuje ho, pozitivně diskutuje, a té se vždycky rád věnuje.
    No, dobrou vizitku nemáte. Věřím, že Vaše snahy budou i nadále vycházet naprázdno. Zamyslete se nad sebou. Dobrý den přeje Jana Prknová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá paní Prknová,
      děkuji Vám za názor. V podstatě jste nenapsala nic jiného, co už řekl pan Kudrna do vysílání. Skoro bych řekl, že si tenhle příspěvek napsal pan Kudrna sám, neboť i styl vašeho příspěvku je podobný jeho slohu. Že by pan Kudrna nečetl obsah tohoto blogu, toho se neobávám. Však jste slyšela sama, že téměř celý tento článek ocitoval ve vysílání. A není sám, kdo v Českém rozhlase čte tento blog. Ono totiž rozhlasové vysílání je v médiích velmi opomíjeno, a tak jsou rozhlasoví pracovníci rádi za veřejnou zpětnou reakci. Rozhlasoví pracovníci typu pana Kudrny se rádi chlubí, že dostávají desítky pochvalných e-mailů od posluchačů, ale rádi si přečtou i veřejný názor, který nehladí skrytě jen jejich vlastní ego.

      Vycházím-li z předpokladu, že nejste umělecký pseudonym pana Kudrny, tak vítám i Vás názor pro zpestření diskuse. Zdravím! Tomáš Němec

      Vymazat
    2. Pane Němče, myslím, že panu Kudrnovi plně rozumím :)
      Ať se máte zase dobře. Jana

      A jen pro pořádek, bydlím ve Varnsdorfu (Šluknovský výběžek), přímo u hraničního přechodu do Německa. Tak, až budete mít cestu, zastavte se, řeknu Vám to i osobně :)

      Vymazat
    3. Podstatou sporu asi je,že pan Kudrna zval na snídani, na kterou v pravém slova smyslu nedošlo. Zrovna tak, jako výlety na Dvojce jsou výlety leda tak pro dvojici moderátorů. Je to dle hesla: No proč to inzeruje, když to není pravda. Pana Němce beru jako jednoho z účastníků, který je právem naštvaný, že se na něj nedostalo místo. Věc na mě dělá dojem, že pan Kudrna zkrátka jen využívá co se mu nabízí. Situace je pro něj výhodná. Zkrátka přijde kompars, který ho nic nestojí. Libor K.

      Vymazat
  3. Bravo, pane Němče, obdivuji Vás pro Vaši neutuchající aktivitu a snahu udělat něco pro zlepšení Čro /navíc vtipně/. Jen si tak říkám, zda by se sešlo tolik lidí, kdyby tam byl pan Kudrna bez pohoštění. Nějak se mi nelíbí příspěvek paní Prknové-Kudrnové, ale nakonec - ať si píše, co chce. Mějte se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pečlivě jsem si přečetl (mimo jiné) tento článek pana Němce i všechny reakce.
      Nehodlám komentovat "vražený" vztah pana Němce k panu Kudrnovi a naopak, ale je zajímavé, jak si pan Němec a jeho klaka dovedou všechno obrátit ve svůj prospěch. Pan Němec nedostal najíst a tak je všechno špatně. A jeho přisluhovači přikyvují. Pane Janáku a včem se Vám nelíbí příspěvek, jak píšete, paní Prknové-Kudrnové. Že se souhlasem zveřejnila jejich rozhovor?
      Z něj vyplývá, že pan Kudrna přehlíží pana Němce a jeho názory jako vzduch, pan Němec je z toho na nervy a ostatní se baví. To je můj názor.
      A abych Vám ušetřil práci a dedukci...zdraví Vás všechny

      Jiří Kvěch-Kudrna

      P.S. pokud budete chtít, dám Vám i svůj telefon, abyste si ověřil pravost :)))

      Vymazat
  4. jo a zapomněl jsem napsat, že pan Němec je vtipný, až se popadám za břicho :))) JK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přestože jsem napsal tuto drobnou reportáž, význam pana Kudrny pro Český rozhlas bych nepřeceňoval. Aspoň jsem Vás upozornil, pane Kvěchu, že můžete jít na snídani s panem Kudrnou i Vy. I když já už bych tam podruhé nešel. Pokud jste si, jak píšete, pečlivě přečetl i jiné články, víte, že sám navštěvuji i doporučuji i jiná setkání Českého rozhlasu, která nemají takovou publicitu. Jako příklad mohu uvést setkání Klubu Vltava nebo natáčení pořadů Třetí dimenze.

      Vymazat
    2. A,že je za co se popadat u PK :)))

      Vymazat
  5. Jestli my jsme to špatně nepochopili??!!Možná jsme měli snídani přinést my panu Kudrnovi.Při apetitu,o kterém stále hovoří,by nebylo divu.To,že to měl špatně zorganizované není pochyb.Možná dají více židliček , aby mohlo dorazit více lidí.Ale to by museli koupit více koláčků a to určitě neprojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máte pravdu,snídani raději s sebou!

      Vymazat
    2. Možná bysme mohli donést i Kudrnovi,když o jídle stále mluví.

      Vymazat
  6. Ne, tu si vyžebráme na Jířáku na Farmářských trzích...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a Němec nám poradí, jak vést lítostivou řeč, ha ha ha

      Vymazat
  7. Takovou radost panu Kudrnovi dělat nebudu.Na svou snídani určitě ještě mám.Zato on slibuje a nedodrží slovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Berounská-Němcová, vy jste tam byla, když pan Němec nebyl vpuštěn a pak šel žebrat na Farmářské trhy, jako bezdomovec? Jak vidíte, podpořilo to jeho "básnické střevo" a napsal cool"vtipný článek k popukání". Doufám, že není poslední...to víte, výborný humor nám stále chybí. Ať se nabídne panu Kudrnovi do pořadu. Ten to jistě ocení a pan Němec bude mít na snídani, aby nemusel chodit na Kudrnovo snídani.

      Vymazat
    2. Pane/paní Anonymní,

      panu Kudrnovi bych se klidně do pořadu nabídl, ale napsal mi: "Každý email či dopis, telefonát budu brát jako nevyžádanou zprávu, tedy nežádoucí a škodlivý spam." Těžko se s ním mohu nějak kontaktovat. Ledaže bych opět šel na jeho snídani a to nemá smysl. Farmářský trh mám blíž. Tam se mohu nejen najíst, ale potkat i příjemné lidi. Mezi ty pan Kudrna nepatří.

      Závěrem vám zde ponechám návod, jak se tady můžete podepsat:

      Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno, musíte si před odesláním komentáře vybrat pod odpovědním okénkem v roletce "Komentovat jako". Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem,

      Vymazat
  8. Pokud to někomu nejde,může se podepsat i za příspěvek. I to je možnost.Předpokládám,že anonym chce být anonymem.Berounská

    OdpovědětVymazat
  9. Pan Kudrna velice rád ryje do ostatních,velice rád vtipkuje na něčí úkor,má rád,když si může z někoho vesele vystřelit,rád se baví vtípky na ostatní.Na druhou stranu, nemá rád,když někdo vtipkuje o něm,nebo si nedej Bože rýpne.To je zle a vyhrožuje právníky.Je trochu jednostranně zaměřený,,,já,já,já,jenom já...

    OdpovědětVymazat
  10. Proč si myslíte,že žebral??Tomu nerozumím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z této otázky není zřejmé ani, kdo jste, ani koho se ptáte. Proto asi vaše otázka zůstane nezodpovězena.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    3. Komentář "Anonymní 20. července 2012 1:21" byl odstraněn pro vulgární obsah

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemístné poznámky může psát anonymní pisatel odstraněného komentáře pouze na e-mail tohoto blogu. Podobné komentáře pod články budou už bez upozornění mazány.

      Vymazat