středa 18. července 2012

V říjnu by bylo vhodné uspořádat před branami ČRo nějakou demonstraci

18. 7. 2012 napsali posluchači jarousjanak a pavel_r  v diskusi na webu ČRo2 - Praha

jarousjanak

Konečně i generální pan Duhan poznal, že s vysíláním Ostré dvojky není něco v pořádku. Cituji:
"U Dvojky chceme posilovat prvky kultivované zábavy, která se vytratila."
A ještě jeden poznatek pana Petera:
"Radiožurnál je historická značka a byla by obrovská chyba o tu značku přijít."
(pozn. editora: jarousjanak odkazuje v citaci na článek  Značku Radiožurnál rušit nebudeme )
A teď dotaz: Pane Duhane, nemyslíte, že název stanice Praha byla také historická značka?

pavel_r

To si špatně vysvětlujete, tím evidentně myslel pouze to, že budou ještě intenzivněji pořád dokola obehrávat staré Silvestry, neboť si o to posluchači údajně neustále píší.
To bylo před nedávnem mj. zdůrazněno i na úvodní straně těchto www, v článku, vysvětlujícím, proč se bývalý Kolotoč zahraničních zajímavostí o prázdninách jmenuje Úsměvy z archívu. Ale už tam nepsali, proč se v Kolotoči ty Silvestry omílají už od jara, a taky tam nepsali, co udělají od podzimu s Kalichem, když chtějí Kolotoč "vrátit".
Ne ne, přátelé, já bych tomu dal čas tak do října (neboť od září by se ještě teoreticky mohla ve vysílání objevit spousta nových vzdělávacích a neotřelých zábavných programů) a pak by bylo vhodné uspořádat před branami ČRo nějakou demonstraci, jinak se pánové Ostrý s Duhanem budou stále jen smát. Bohužel, poukazovat na výrazný intelektuální pokles vysílání v dnešní době asi nemá smysl, ale věřím tomu, že kdyby se ve zprávách ZDF objevil 10s šot s alespoň 50 lidmi upozorňujícími na to, že jedním z pilířů bezduchého vysílání celostátní stanice se stal Karel Gott, a že je to navíc stanice žijící ze zákonně vybíraných poplatků, protože na žádné soukromé stanici už se Gott v ČR nemá šanci uchytit, tak předpokládám, že by si marketing firmy Goja velmi rychle spočítal, že se mu účinkování svého hlavního obchodního artiklu ve prospěch pana Ostrého finančně nevyplatí. Pak by Ostrému chyběly v programu další 2 hodiny týdně, a to už by musel dělat Stříbrné větry i se všemi uklízečkami z brněnského hlavního nádraží, a třeba už by pak toho svého působení v Praze konečně nechal.
PS: Tímto se omlouvám Mistrovi, který sice současný žalostný stav vysílání ČRo2 nezavinil, ale když už jednou své jméno stále dokola poskytuje jednomu panu Ostrému, pak by ho jistě potěšilo, kdyby totéž jméno jednou využily i desítky či stovky zoufalých posluchačů, kteří ho beztak platí v obou případech.

2 komentáře:

  1. Pane Janáku, zdá se, že myslíme stejně.

    Eva Ondřejová
    13. 7. 2012 8 : 45
    V této době obvykle poslouchám Jak to vidí. Protože se asi u nás nic neděje, je nahrazen jiným pořadem, snad abychom si pomalu zvykali na ještě horší časy.
    Vážení, co říkáte na tyto věty z rozhovoru s panem P. Duhanem uveřejněném na blogu Nerušte stanici Praha? PD říká:
    "U Dvojky chceme posilovat prvky kultivované zábavy, která se vytratila." (Jak se to asi stalo?)
    "Radiožurnál je historická značka a byla by obrovská chyba o tu značku přijít." (Zatímco Praha nebyla historická značka a s klidem byla zlikvidována a to před restrukturalizací .)

    Celý rozhovor je na Neručte stanici Praha pod názvem Radiožurnál rušit nebudeme, s PD hovořila Martina Vojtěchovská.

    Upravit Odpovědět

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proklikávací odkaz citovaného článku je v editorské poznámce přímo v textu.

      Vymazat