neděle 31. července 2011

Český rozhlas se vysmívá posluchačce L. Vajďákové - 1.část


31.07.2011 21:54 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Český rozhlas se vysmívá posluchačce L. Vajďákové - 1.část

28. 7. 2011

   Posluchačka Ludmila Vajďáková   informovala 17. června Radu Českého rozhlasu o tom,   že se obrátila na své zastupitele Petra Gazdíka, Tomáše Úlehlu a   Petra Nečase ve věci změn ve vysílání na stanici Český rozhlas 2 – Praha, jakož i v nelogické změně názvu této stanice ve vysílání.   Podrobněji viz v článku    Nespokojenost s vysíláním Dvojky.
Rada Českého rozhlasu a šéfredaktor stanice Český rozhlas 2 – Praha Jaromír ostrý odpověděli 28. června 2011 paní Vajďákové takto:
  V Praze dne 28.7.2011
Č.j.71/11
Vážená paní
Ludmila Vajďáková
Zlín
  Vážená paní Vajďáková,
z pověření předsednictva Rady ČRo reaguji na Vaši stížnost ze dne 17.6. 2011, která se týkala programových změn na ČRo 2 a údajného neseriozního přístupu Rady ke stížnostem posluchačů týkající se této problematiky.
Vážená paní Vajďáková, Rada ČRo si není vědoma neseriozního přístupu ke stížnostem posluchačů a důrazně se proti tomuto Vašemu tvrzení ohrazuje. Všechny stížnosti týkající se programu řádným způsobem komunikuje s vedením ČRo a požaduje včasné a fundované odpovědi. Rada volí tento postup komunikace z jednoho prostého důvodu. Zákon 484/1991 Sb. o Českém rozhlasu § 8    odstavec 4 hovoří jasně „Rada ani její členové nesmějí přímo zasahovat do tvorby a vysílání rozhlasových pořadů“.
Vážená paní Vajďáková, vzhledem k výše citovanému zákonu požádala Rada ČRo o odpověď na Vaši stížnost prostřednictvím sekretariátu generálního ředitele ČRo, zodpovědného šéfredaktora ČRo 2 Mgr. Jaromíra Ostrého, jehož odpověď přikládáme.
Vážená paní Vajďáková, Rada ČRo Vám přeje hodně zdraví a doufá, že i nadále zůstanete věrnou posluchačkou ČRo.
Děkuji, s pozdravem  

Tomáš Ratiborský
                                                           místopředseda Rady Českého rozhlasu  
Příloha:  Vyjádření Jaromíra Ostrého, šéfredaktora ČRo2    
klikněte - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat