čtvrtek 28. července 2011

Mediář.cz


28.07.2011 12:01 - 08. Ohlasy v médiích -trvalý odkaz

Mediář.cz

28. 7. 2011 napsal Ondřej Aust


Odstupte z konkurzu, vyzývá posluchač šéfa rozhlasu Duhana. Vyčítá mu angažmá Ostrého


Nový program Českého rozhlasu 2 – „Dvojky“ – přijde pisateli jako „nepovedená kopie Frekvence 1″. 28. 07. 2011 - 07:50

Posluchač nespokojený se změnami v programu Českého rozhlasu 2 (nově Dvojka) kritizuje dosavadního prozatímního šéfa rádia Petera Duhana a vyzývá ho, aby o místo řádného šéfa neusiloval.
„Jednak mám pochybnosti, zdali bylo Vaše jmenování Radou Českého rozhlasu (včetně doby výkonu Vaší funkce) provedeno skutečně v souladu s literou zákona č.484/1991 Sb., o Českém rozhlase, protože Rada pochybila už při odvolání jednoho z Vašich předchůdců, jednak vidím jako problematická některá Vaše manažerská rozhodnutí,“ předesílá v otevřeném dopisuMiroslav Tengler z Hradce Králové.
Zveřejnil ho na blogu Nerušte stanici Praha, který sloužil jako platforma nespokojenců s novým formátem Českého rozhlasu 2, zavedeného od února 2011.
Duhanovi hlavně vyčítá jmenování Jaromíra Ostrého do funkce šéfredaktora stanice. „To, co pan Ostrý udělal se stanicí Praha, považuji za hrubě neprofesionální zásah do vysílání, jaký se tu naposledy odehrál v lednu roku 1993, kdy Český rozhlas bez jakéhokoli ohledu na mladé posluchače zrušil stanici E+M a tím ztratil jednu velmi početnou skupinu svých posluchačů.“
Změny, tvrdí Tengler, ublížily právě hlavně mladým lidem do věku patnácti let věku, na „přípravu nové generace svých posluchačů“ rozhlas rezignoval. Přeměněná Dvojka připadá pisateli jako „nepovedená kopie Frekvence 1″.
odkaz http://www.mediar.cz/odstupte-z-konkurzu-vyzyva-posluchac-sefa-rozhlasu-duhana-vycita-mu-angazma-ostreho/

Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat