středa 20. července 2011

OTEVŘENÝ DOPIS PANU PETERU DUHANOVI, PROZATÍMNÍMU GENERÁLNÍMU ŘEDITELI ČESKÉHO ROZHLASU - 2.část


20.07.2011 10:03 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

OTEVŘENÝ DOPIS PANU PETERU DUHANOVI, PROZATÍMNÍMU GENERÁLNÍMU ŘEDITELI ČESKÉHO ROZHLASU - 2.část

19. 7. 2011 napsal pan Miroslav Tengler
(klikněte - 1. část)
Mimochodem, v Týdeníku Rozhlas i jinde je druhý program Českého rozhlasu stále označován jako stanice Český rozhlas 2 – Praha, tak ji ve svých usneseních zná i Rada Českého rozhlasu, a někdy se tak stanice i hlásí (například v noci). Přes den je to ale zásadně „Dvojka Českého rozhlasu“. Řekněte mi upřímně, pane Duhane: Děláte si z nás srandu, nebo ten (promiňte mi ostřejší slovo) BORDEL myslíte vážně? Vy jste jmenoval pana Ostrého do jeho funkce, Vy za něho také ručíte!! Tak to u manažerů prostě chodí. Navíc jste jistě věděl, že tento pán už jednou ve vedení rozhlasu byl (tehdy jako programový ředitel) a jak neslavně jeho působení skončilo. Přesto jste ho do významné funkce v Českém rozhlase znovu jmenoval. Proto za jeho činy nesete plnou zodpovědnost.
Mohl bych, pane Duhane, také pokračovat Vašimi nesplněnými sliby, že zajistíte vznik stanice mluveného slova (spojení ČRo 6 a Rádia Česko), nebo Vámi způsobené (či alespoň tolerované) změny v  označování  jednotlivých stanic Českého rozhlasu, kde  dnes panuje doslova chaos. Ačkoli jste mohl alespoň zde přispět svým vlivem k něčemu dobrému, tak jste změnou názvu stanice z Prahy na Dvojku tento chaos naopak prohloubil. Takže dnes tu (i díky Vám) máme ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo – Dvojka, ČRo 3 – Vltava, ČRo Wave (nebo už jen Wave), regiony, které byly kdysi číslovány jako ČRo 5, dále ČRo 6 a ČRo 7 – Rádio Praha, a pak Leonardo, D-Dur, a již zmíněné Rádio Česko, které vysílá na frekvencích BBC v tak nevhodných časech, že ji většina pracujících posluchačů možná ani nezaregistrovala.  Asi je zbytečné žádat Vás, abyste vstoupil do jednání s BBC o jiných časech a tyto změny pak nechal schválit také RRTV. Je mi jasné, že dva týdny před volbou s tím už nic dělat nebudete.  Času jste měl ale dost, a nevyužil jste jej.
To vše jsou, pane řediteli, výsledky Vaší práce v čele veřejnoprávního rozhlasu. Ve zkratce: Změna názvu a charakteru stanice ČRo 2 - Praha, nesplněné sliby, chaos v označování stanic a cenzura příspěvků posluchačů na internetu.  Podle Vaší kandidatury na místo generálního ředitele soudím, že zřejmě naprosto postrádáte jakoukoli schopnost sebereflexe. Je vůbec možné, že člověk, který zanechává rozhlas v tak žalostném stavu, má odvahu znovu kandidovat do jeho čela?  Vaši éru jednou rozhlasoví historici výstižně pojmenují. Já osobně říkám už dnes, že to byla doba úpadku. Úpadku, jaký rozhlas nezažil od roku 1989. Uškodil jste tomuto médiu více, než kterýkoli z Vašich předchůdců. Chtěl bych Vás proto požádat, abyste ještě jednou zvážil svoji účast v probíhajícím konkurzu a raději z něho odstoupil.
Miroslav Tengler
Hradec Králové
Komentáře
[1]20.07.11 10:12:30Tomáš Němec
Pane Tenglere, plně podporuji Vaše slova a myslím, že by pan Duhan měl zvážit, zda je opravdu vhodným kandidátem na místo generálního ředitele Českého rozhlasu na příštích šest let. Tomáš Němec, Praha 3
[2]20.07.11 13:16:24tlustá
Pane Tenglere i já plně podporuji vše, co jste p.P.Duhanovi napsal. Soudný člověk by v tichosti vzdal kandidaturu. J.Ostrý by se měl neprodleně vzdát funkce šéfredaktora. Tuto významnou funkci nezvládl.Víceméně o něm už několik měsíců nic nevíme, veškeré naše dotazy, prosby, náměty atd. neuctivě ignoruje.B.Tlustá Necháme se překvapit, zda některý deník dopis otiskne, event. Respekt?
[3]20.07.11 14:01:10Ludmila Vajďáková
Co dělat, když to, že pánové Duhan a Ostrý nezvládají svou funci v ČRo, si myslíme jen my někteří posluchači, ale výše uvedení pánové a dokonce i Rada pro vysílání jsou sebou nadmíru spokojeni?!
[4]20.07.11 14:37:20Ludmila Avramopulosová
Děkuji panu Tenglerovi a podepisuji vše, co napsal. Ale ten výběr ze dvou kandidátů.....Je s podivem, že si pan Duhan věří a kandiduje. Zdá se mu zřejmě, že udělal dost dobrého a určitě v tom bude chtít pokračovat. To jsou totiž jeho slova. Držme si palce.
[5]20.07.11 18:17:40Jan Propper - 
Pane Tenglere, Váš dopis panu Duhanovi je přesný a výstižný. Děkuji Jan Propper
[6]20.07.11 18:19:08Miloš Novák
Děkuji panu Tenglerovi a podepisuji vše, co napsal. Vyjádřil velice srozumitelně a výstižně přání skalních ( dnes možná už bývalých) posluchačů stanice PRAHA mezi něž se také počítám. Chtěl bych ještě jednou zdůraznit panu Duhanovi resp.p Ostrému, že opravdu zavedný název stanice se svými atributy je cennou devízou a každá změna by se měla dělat velice citlivě . Žádný komerční manažer (po kterých se pan Duhan ohlíží směrem na západ) by takové změny nepraktikoval, pokud by si nebyl jistý jejich 100% úspěchem u posluchačů. Také si myslím jako pan Tengler, že výzkum veřejného mínění prováděný na dané téma je obrazem pouze fiktivním a rozhodně nelze podle výsledků takového výzkumu posuzovat skutečnou kvalitu vysílání .
[7]21.07.11 21:28:04Milena
Pane Tenglere,srdečné díky za dopis panu Duhanovi.Dnes při vzpomínce na pana Jiřího Ješe na ČRo 6 a následné písni V+W,jsem si uvědomila,jak by asi na změny reagoval on.Proto já i manžel se podepisujeme pod Váš dopis .Svobodovi
[8]25.07.11 17:35:14Jaromír Janák
Doufám, že volba generálního ředitele svým výsledkem přinese návrat ke zdravému rozumu. Doufám, že pan Duhan si konečně uvědomí, že ani věkem, ani schopnosti se na generálního ředitele nehodí a doufám, že nový ředitel požene pana Ostrého a jeho komándu ostrým krokem do propadliště dějin. Snad by těm hochům a dívkám mohli vyčíslit škody, které způsobili. Zdravím pana Tenglera /mimochodem, nebydlel jste v Braníku?/, pana Němce a všechny ostatní statečné a vytrvalé ppaní, pány a dívky.
[9]28.07.11 19:21:02tlustá
Pane Tenglere, zdrcena jsem vyslechla zprávu o zvolení P.Duhana ředitelem. To je tragedie, J.Ostrý se usadil a naše stanice Český rozhlas 2 Praha je totálně pryč. Smutný den.
[10]29.07.11 17:33:21Mirek Tengler
Také jsem byl šokován zprávou, že pan Duhan byl Radou ČRo na šest let zvolen generálním ředitelem. Jeho plány jsem tak nějak obecně znal, ale když jsem si je dnes podrobněji prostudoval, tak jsem ustrnul v němém úžasu. On chce Český rozhlas "zreformovat" takovým způsobem, že v něm nezůstane kámen na kameni. Jednička, Dvojka, Trojka, Čtyřka. To jsou názvy budoucích okruhů. Zlatá Praho, krásná Vltavo, budu na vás rád vzpomínat. :-/

Žádné komentáře:

Okomentovat