pátek 8. července 2011

O petici k navrácení stanice PRAHA


08.07.2011 09:23 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

O petici k navrácení stanice PRAHA

z diskuse posluchačů na webu Ostré dvojky 8.7.2011

Milan Brož, zastánce kultivovaného projevu i ve vysílání ČRo
Jen takové ranní páteční zamyšlení mi dovolte. Občas "TO" zkouším naladit. Dnes ráno, někdy před sedmou, paní Magni ohlásila scénku Felixe Holzmanna z archívu "Dvojky". Dochází k takovým paradoxům, že? Dvojka přece žádný archiv nemá, respektive má od počátku února tohoto roku. A už vůbec na něm nemůže mít Holzmannovy nahrávky, to přeci časově nejde. Je vidět, že i v tomto nevinném případě se bojí použít obratu "archív stanice Praha".
Slovíčkaření - mi někdo může namítnout? To podle úhlu pohledu. Tvrzení pánů Ostrého a Duhana o "Dvojce" jako pracovním názvu, vnitřním názvu a používání, bylo také jen slovíčkaření?

PS Hned jsem musel přeladit - na Vltavu.
Hezký den.  MB
■      ■
brtnik
Nelze než souhlasit, pane kolego.
     Dříve jsem psal, že se nemohu zbavit pocitu, že ty „únory“, nám nic dobrého nepřinášejí… Tehdy (i letos) se také "taktovky" zmocnili podivná individua a všem, pod hrozbou trestů, vnutili svou(?) vůli až si „sedla“, když ti, kteří se nejhlasitěji ohrazovali, rovněž seděli.
     Kolegyně níže píše, že snad ustanovením nového ředitele budou naše připomínky vyslyšené. Kéž by, ale mnoho roduvěrných rozhlasáků odešlo (či bylo odejito) tak s kým by se ta změna k lepšímu udála?!
Každopádně bychom měli (zdravím pana Němce) naše požadavky zesumírovat, podepsat a doručit panu novému generálnímu. Bude to jedinečná (ne-li poslední) příležitost, kdy se bude moci něco změnit. Vždyť i Rada poukazuje, že změny může udělat právě jen Rozhlas sám.
Už aby to bylo, protože „To“ také zapínám s obavami.
■      ■
Tomáš Němecbývalý fonoamatér, zastánce kultivovaného projevu v Českém rozhlase a profesionální rozhlasové práce
Milý Brtníku, bohužel moje znalosti výpočetní techniky nesahají tak daleko, abych dokázal takovou petici realizovat. Nikdo jiný se k realizaci nenabídl, ani vy, ani pan Janák, který podobným způsobem vyzýval, aby se toho "někdo" ujal. Text petice by mohl být téměř identický, jako byl v roce v petici proti změnám na Radiožurnálu v roce 2008 - viz odkaz  http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/02/25/31

 Bylo by potřeba udělat internetový podpisový formulář jako mají knihkupci ve Výzvě na obranu knih - viz odkaz http://www.sckn.cz/index.php?p=vyzva#formular

 Z toho, jak probíhá diskuse zde, na našem blogu  a a na facebookové stránce si myslím, že by petici podepsalo okolo dvou set lidí. Připadá mi to málo, ale pokud by to někdo uměl zrealizovat, bylo by to lepší než nic.
■      ■

Milan Brožzastánce kultivovaného projevu i ve vysílání ČRo
Velmi moudrá slova, pane,
připojuji se k nim, odstavec po odstavci. V té souvislosti i já zdravím pana Němce.
■      ■
Komentáře
[1]19.07.11 09:51:48Brtník
Pane kolego, také nejsem PC mág, ale když nevím - zeptám se. Kolega mi odpověděl následující: "Petice se nedělají, ale koupí se již hotové. Nebo se někde stáhne na ty petice hotová šablona. Dělat to od piky je asi blbost, protože například seznam jmen se musí ukládat v nějaké databázi, která je uložena na nějakém serveru atd. Takže se podívat, kde by se to dalo udělat jako třeba blogy. Blogy: Někam jdeš na nějakou stránku a tam se zaregistruješ. Vybereš si šablonu blogu jak by měl vypadat a jen nataháš pár obrázků atd. a blog je hotový včetně diskuzního fóra, emailu, sledování atd. Je k tomu formulář do kterého píšeš příspěvky - tedy nemusíš jít do kódu. Velice jednoduché, vždyť blogují i blondýnky :-)) Chvilku jsem hledal a našel jen toto. Zde je možnost si petici založit: http://www.petice.net/nova-petice.htm Nebo zde. http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/petice/index.html Tady již nějaká petice je: http://nerustestanicipraha.sblog.cz/ pokračování
[2]19.07.11 09:54:12Brtník
dokončení: Také jde o to, na jaké adrese chcete mít tu petici aktivovanou. Jestli na nějaké soukromé adrese zadara ve tvaru: http://www.karelomacka.webpark.cz/radiocr2.html nebo podobné; nebo koupená doména (včetně hostingu) ve tvaru například: http://petice-radiocr2.cz. Rozdíl je patrný že? Takže je lepší mít tuto službu od nějaké firmy, kde to bude profi vypadat a bude to HNED hotové." Snažil jsem se ukecat "knihovníky"(zvýšení DPH), aby nás přivzali na svůj web a vytvořili nám stejnou e-petici, ale na naše tema, ale nechtějí (jsou placeny členy). Takže musíme zkusit něco z těch návrhů. Ono to nebude opravdová petice - ta má nějaká pravidla, ale shromáždit podpisy nespokojenců. Nic mne nenapadá (když nemáme na sebe e-adresy - to by šlo přeposílat mejl a vždy se podepsat a poslat dál), neb s tím nemám zkušenosti. Když se ovšem neozveme, nebude se to nechat poslouchat.

Žádné komentáře:

Okomentovat