čtvrtek 28. července 2011

Generálním ředitelem Českého rozhlasu je Peter Duhan. Od radních dostal dnes 6 hlasů


28.07.2011 18:07 - 09. mediální informace -trvalý odkaz

Generálním ředitelem Českého rozhlasu je Peter Duhan. Od radních dostal dnes 6 hlasů

28.07.2011 server Česká média, napsal vlastní zprávu ČM, (BoJ) PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO

Generálním ředitelem Českého rozhlasu (ČRo) byl zvolen Peter Duhan, který rozhlas vedl jako jeho prozatímní šéf od loňského jara. Duhan povede ČRo následujících šest let. Od radních dostal 6 hlasů a porazil tak ve druhé volbě ředitelku zpravodajství ČRo Hanu Hikelovou i dalšího kandidáta Petra Matoulka.
Rada Českého rozhlasu (ČRo) ještě dnes rozhodovala o novém generálním řediteli ČRo ve druhé volbě. Rozhodl tak na základě své kompetence předseda Volební komise Milan Badal, radní s ním souhlasili. Druhá volba měla pouze jedno kolo. Radní vybírali znovu z původního počtu kandidátů, tedy 3 - Peter Duhan, Hana Hikelová a Petr Matoulek.

Ve 2. kole 1. volby rozhlasoví radní odevzdali 9 hlasovacích lístků, 1 radní odevzdal neplatný hlas. Peter Duhan získal 5 hlasů, Hana Hikelová 3 hlasy. Generální ředitel ČRo nebyl zvolen. Radní si dali přestávku do 18:00 hodin.

Rada ČRo v 1. kole 1. volby nezvolila generálního ředitele ČRo. Peter Duhan dostal 3 hlasy stejně jako Hana Hikelová. Petr Matoulek nezískal ani jeden hlas a nepostupuje do další volby. V druhém kole radní vybírali mezi Petrem Duhanem a Hanou Hikelovou. Odevzdáno bylo celkem 9 hlasovacích lístků, z toho 8 hlasů platných. 
Rozhlasoví radní vyslechli všechny kandidáty na generálního ředitele ČRo. Následně vedli rozpravu a diskutovali s jednotlivými kandidáty o předložených projektech. Zhruba po 16:25 hodin program pokračoval volbou generálního ředitele. Předseda Volební komise Milan Badal seznámil radní i veřejnost s historií volby generálního ředitele i samotnou procedurou. Další členové komise jsou Tomáš Ratiborský a Petr Šafařík. Volba v základu probíhá ve dvou kolech.   
Rada ČRo má případnou úspěšnou volbou nahradit prozatímní mandát, který radní vloni na jaře udělili Peteru Duhanovi. Ten se společně s ředitelkou zpravodajských stanic Českého rozhlasu (ČRo) Hanou Hikelovou a bývalým ředitelem Rádia Černá Hora Petrem Matoulkem dostal do finálové volby.   
Každý z kandidátů měl desetiminutový prostor pro svou prezentaci. Radní poté diskutovali a volili šéfa rozhlasu. O novém šéfovi ČRo rozhoduje podle zákona šest hlasů radních.  
Předsedkyně Rady ČRo Dana Jaklová připomněla, že kromě volby bude dnes na programu ještě změna Jednacího řádu a pravidelný bodu Různé.
Volbu generálního ředitele ČRo Česká média sledují  a přinesou aktuální informace.
Po skončení nabídne  server Českých médií videa z dnešního jednání, vystoupení jednotlivých kandidátů, záznamy, ilustrační záběry a rozhovory.
Výtah priorit všech kandidátů najdete v reportáži Českých médií ZDE.

Komentáře
[1]28.07.11 18:41:24tlustá
Konec všem nadějím. Potkalo nás neštěstí v podobě zvolení P. Duhana. To znamená i ostrá dvojka. Jsem nešťastná a zklamaná.
[2]28.07.11 18:51:47Tomáš Němec
Také jsem nešťastný. V Českém rozhlase nastane postupně doba temna a vítězství všelijakých řiťolezců. A to bohužel nejen na Ostré dvojce, ale v celém Českém rozhlase. Rada Českého rozhlasu i po doplnění téměř polovinou nezpracovaných členů ukázala svou neschopnost. Nyní mohou radní opět šest let pobírat spokojeně svůj plat.
[3]28.07.11 19:05:52tlustá
Po prvním kole jsem P. Duhana žádala a prosila, ať odstoupí z nominace. Teď jsem mu napsala, že si tuto funkci nezaslouží, neumí ji a že se za Radu stydím. Není mým ředitelem, nastane ještě tvrdší vláda PD, JO, pí Jaklové a ti řiťolezci jsou v klidu.Stydím se za ně. Takže KUKO, Dámský klub,Z. Jandová a další sebestřední zůstanou.
[4]28.07.11 21:15:56Ludmila Vajďáková
Mám pocit jako v roce 1968, když se vrátil Dubček z Moskvy. Veškeré naše snahy o změny nevyslyšené, ba naopak zpochybnění našich požadavků. Dnes jsem obdržela vyjádření Rady ČRo a šéfredaktora Ostrédvojky. Stále stejné, jak už půl roku jsme zvyklí. Ale přesto jim nedám pokoj a pokud se mi vysílání nebude líbit, budu psát dál, i když to asi bude k ničemu. Je mi z toho všeho moc smutno, protože situace v rozhlase odráží náladu v celé společnosti. Vlezřiťkové jsou zase u moci.
[5]28.07.11 22:23:41Šťovíčková
Ano,je to tak.Vlezřiťkové mají hroší kůži,mě se z nich ale zvedá žaludek.Nechci Ostrou Dvojku,pro mě končí mé oblíbené radio.Jsem zklamaná,věřila jsem že bude lépe.Kam se řítí tsto společnost?
[6]28.07.11 22:51:27tlustá
No a kdo slyšel PD v Údálostech před malou chvílí, poznal, co bude dál. Paní Hikelová se prý proti němu vymezila, záleží jen na ní, jak mu taky bude přisluhovat.Jinak? :(((. Ano paní Vajďáková, mám pocit jako po 21. srpnu 1968. Na rozdíl od Vás, jim dám pokoj, neboť vidím definitivní konec kultury a kulturnosti v Českém rozhlase (alespoň se o to budu snažit, neposlouchat, nepsat). Nejhorší pachatel je ovšem J.Ostrý. Ten ČRo 2 Praha totálně zničil. A to je trestuhodné. No měl volnou ruku od PD. Paní Šťovíčková: ryba smrdí od hlavy. Co jsme vlastně čekali?!!Já jsem též dnes dostala od Rady, a od JO odpověď. VÝSMĚCH.
[7]28.07.11 23:05:49Ludmila Vajďáková
Já vím, paní Tlustá, že tím nic nedocílím, když jim budu psát. Ani to nebude tak často, protože ostrou dvojku poslouchám minimálně a většinou z archivu. Ale nerada se smiřuji s tím, že se podřídím hlavně proto, že musím platit poplatky za něco, co neposlouchám. Dnes jsem dostala také odpověď od Rady a JO, zřejmě to samé, co jste dostala Vy. Jen se vysmívají a přesvědčují o své "kvalitě". Celá Rada ČRo a rovněž televize je k ničemu, jen odebírají peníze ze státního rozpočtu.
[8]29.07.11 10:33:11Jarka Chylová
Pan Zvěřina napsal v dnešních LN článek:"Volba vrtichvostů",doporučuji k přečtení! Jen nevím,jest-li se mám smát,nebo plakat.
[9]29.07.11 10:42:42Tomáš Němec
Paní Chylová, spousta novinářů píše jen proto, aby něco napsali. Píšou o tématech, která dnes někoho zajímají a zítra už zajímat nebudou. Mediální ruch okolo pana Duhana do týdne utichne. Duhanovy reformy jsou posvěceny. Další fungováni Rady ČRo už je jen formální: schůze, usnesení, vzetí na vědomí, maximálně doporučení.
[10]29.07.11 13:03:12Ludmila Avramopulosová
No, je to pytli:-(.Jak jsou ta místečka příjemná, teploučká, ego je uchlácholeno. No a po nich třeba potopa. A Rada má klídek, vysmáto. Vše dopředu dohodnuto. Tak. Pěkně si půjdou na ruku.
[11]01.08.11 11:51:37Ludmila Avramopulosová
Zajímalo by mne, co se událo v hlavách radních v mezidobí od prvního do třetího kola hlasování. V první kole dostal PD 3 hlasy, Hikelová 3. V druhém kole PD 5 hlasů, Hik. 3. Ve třetím kole vše jinak - Duhan 6 hlasů. Matoulek vždy O(?). Je to směšné, ha ha ha:-((kdyby to ovšem nebylo takměř tragické). A budiž na právním rozboru, zda vše bylo v souladu se zákonem-měnit těsně před volbou změnu ve stanovách?

Žádné komentáře:

Okomentovat