úterý 5. července 2011

Když nemá vedoucí redakce ČRo Internet Filip Rožánek co na práci…


05.07.2011 12:42 - 061. Problémy s diskusemi na webu ČRo -trvalý odkaz

Když nemá vedoucí redakce ČRo Internet Filip Rožánek co na práci…

5. 7. 2011 napsal Tomáš Němec

 Posluchači si často stěžují, že webové stránky Českého rozhlasu jsou nepřehledné, že se tam těžko něco hledá, že diskusní systém na webu Českého rozhlasu je složitý. Zdálo by se, že za to není nikdo zodpovědný. Jediní, kdo z Českého rozhlasu na webu Českého rozhlasu občas zareagují, jsou Věra Luptáková, webeditorka stanice Český rozhlas 2 – Praha a Filip Rožánek,   vedoucí redakce ČRo Internet.       
   Ze studia stránek   Českého rozhlasu je mi jasné, že v Českém rozhlase nejsou dány jasné odpovědnosti. Předpokládal bych, že když někdo pracuje jako vedoucí redakce ČRo Internet, má na starosti v rozhlase internetové stránky
   Podívejme se, co sám o sobě píše Filip Rožánek:
  
   Na rozdíl od jiných zaměstnanců rozhlasu zapomněl připojit svou fotku, možná, aby si na něj pro jeho špatnou práci nepočkal a nechtěl s ním podiskutovat z očí do očí o internetu a webových stránkách Českého rozhlasu.
     Za svou fotografii se pan Rožánek nestydí, když píše články pro internetový časopis Médiář.
  
Jeho nejnovější článek pro Médiář začíná větou: Čtenářský dojem z posledních měsíců je jasný: zpěvačka Helena Vondráčková nemá co na práci,…
    
Ovšem můj dojem po přečtení tohoto článku je, že pan Rožánek nemá co na práci v Českém rozhlase. Zatímco web Českého rozhlasu je nejen graficky nehezký, ale také velmi nepřehledný, pan Rožánek se zabývá tím, že sestavuje pro své články jinde pracné přehledové tabulky:

   

    No, přečtěte si článek pana Filipa Rožánka v Médiáři sami – odkaz http://www.mediar.cz/kdyz-se-soudi-celebrity/ 
   Už před časem jsem upozornil v článku Zajímavá reakce Českého rozhlasu v diskusi na vlastním webu  na článek Okurková sezóna , který do Médiáře Filip Rožánek napsal. Jen se na něj podívejte. I jeho součástí je složitá přehledová tabulka. Přehledné tabulky pro jiná média jsou patrně koníčkem pana Rožánka. Škoda, že se také nezaměří na přehlednost a  funkčnost webových stránek Českého rozhlasu.  

Komentáře
[1]06.07.11 20:26:57Franta Hončík
"Předpokládal bych, že když někdo pracuje jako vedoucí redakce ČRo Internet, má na starosti v rozhlase internetové stránky" - nojo, tak to vypadá, když někdo neví, ale s chutí předpokládá. Internetová redakce, a tak to chodí ve všech médiích, se stará o OBSAH webových stránek, nikoli o jejich vzhled, design, výpadky, rychlost. To je věc webmasterů, ajťáků, nikoli redakce. Dám vám příklad, který byste snad mohl pochopit: Redakce v novinách neodpovídá za to, když tiskaři nastaví blbě válce a přes celé noviny je šmouha barvy, takže vy nic nevidíte. Kritizovat je fajn, čím větší kulové o tom víte, tím víc se rozčílíte.
[2]07.07.11 16:45:42Ladislav Kozák
Ani obsah stránek není v pořádku. Chybí tam spousta věcí. Kolikrát třeba už někdo psal, že je potřeba zveřejňovat i to, jaký seriál bude v Dominu, ale nic se neděje. A jestli to Tomáš Němec popletl, tak to není jeho vina, ale Rožánkova. Ten se staví jako když by právě on dělal všechno to, co píšete že nedělá.
[3]07.07.11 19:51:54Tomáš Němec
Nic jsem nepopletl. Napsal jsem: "Ze studia stránek Českého rozhlasu je mi jasné, že v Českém rozhlase nejsou dány jasné odpovědnosti." Tak, jako v současné době není na řadě stanic zvykem uvádět, kdo se podílí na přípravě pořadu (zvukový mistr, režisér, hudební redaktor a podobně), tak se neuvádí, kdo je zodpovědný za webové stránky. V sekci ČRo internet je řada lidi, jejich ředitelem je Alexandr Pícha. Nemyslím, že by pan Pícha sám dělal webové stránky rozhlasu, když byl před tím ředitelem Radiožurnálu. Za to pan Rožánek je mnoho let vyhlášeným internetovým specialistou, určitě umí takové stránky navrhnout nebo alespoň návrh odborně posoudit. Chcete-li, pane Hončíku, vyberte mi toho, kdo způsobil ten chaos na webu Českého rozhlasu po odchodu bývalého ředitele Miroslava Bobka do pražské zoo - odkaz http://www.rozhlas.cz/internet/osoby/
[4]07.07.11 20:06:52Ladislav Kozák
Přesně tak.
[5]10.07.11 15:14:58Petrus
Asi je vás záměr, naivnimi otázkami zjistit,jak a kdo je za co v rozhlase odpovědný, přiznám se,ze mě je to docela jedno...tak napište tiskovemu oddělení rozhlasu a jistě vám odpovědi. To snad není nic tajného. Někoho jen tak tady osočovat je ale jistě pohodlnější.
[6]10.07.11 17:46:13Tomáš Němec
MIlý pane Petrusi, prostudujete-li si tento blog, zjistíte, že řada posluchačů a posluchaček korespondovala jak v vedením Rozhlasu, tak s Radou ČRo. Odpovědi jsou značně uniformní a Odbor komunikace a vnějších vztahů prakticky jen opakuje, co už napsaly jiné složky ČRo - např. takto ve vyjadřuje ředitel uvedeného odboru Mgr . René Zavoral http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/04/24/142 a takto odpovídá vedoucí útvaru propagace ČRo 2 Helena Kačerová - http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/05/05/160 . Aby bylo docíleno odpovědi, je většinou nutno poslat STÍŽNOST Radě ČRo, ta přepošle stížnost k vyjádření nějakému odboru a jeho odpověď pak přepošle pisateli. Také se stává, že Rada jen přeposílá stížnosti dovnitř Rozhlasu a tam už stížnost (dotaz) mizí bez odpovědi.
[7]20.07.11 08:28:06Ludmila Avramopulosová
Jestli to, co je nyní jako archiv v iRadiu konečná verze, tak to je ta nejhorší verze, která zde byla. Absolutně nepřehledné, úplně zbytečně složité. Ty původní stránky archivu byly přehlednější, rychle se posluchač zorientoval. Připomíná mi to podrbání se na bradě přes hlavu....A to nemluvím o tom, že na jiných stanicích soukromých (Oldies radio např.) jsou stránky jasné, stručné,přehledné. Tady nikoli, komplikovanější a komplikovanější. Je mi ale záhadou, proč. Vykazování činnosti, i když výsledek je zmetek? No, tak si tady píšeme a píšeme, a ono Rada se radí, vedení si nepřešláplo....Hezké dny přeji

Žádné komentáře:

Okomentovat