čtvrtek 7. července 2011

Diskuse posluchačů archiv č. 6


07.07.2011 14:48 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Diskuse posluchačů archiv č. 6

Ostré názory

Dosavadní komentáře (104) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu. Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů. Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE 
Komentáře
[1]07.07.11 14:59:44Tomáš Němec - www
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejstaršího po nejnovější.
[2]08.07.11 18:31:43Chramostová
Koukám,že začínáme pátou řadu.Pět měsíců ostré dvojky! A pořady Je jaká je s Nezatloukat,si stále nesedly a stále si nesedly! Znělky jsou stále ostré a název Praha zastrčen někde v koutku. Doufám,že volba nového ředitele proběhne k naší spokojenosti a nové koště vymete ostré smetí.Snad se najde někdo soudný a vrátí Praze její prestiž a její jméno.
[3]08.07.11 23:06:55Eva Ondřejová
Nezoufejte paní Chramostová,jak praví lidová moudrost : nikdy není tak zle,aby nemohlo být ještě hůře. S velikou škodolibostí Vám sděluji,že už třikrát jsem těsně před půlnocí slyšela na Dvojce :" Český rozhlas dvě Praha končí své vysílání a přeje všem dobrou noc".Poprvé ve mně hrklo,jestli snad už nedostali rozum.Ale ne,není to každodenně,jen občas a já mám radost,že aspoň tohle panu šéfredaktorovi uteklo.Denně poslouchám ČRo 6 a těsně před půlnocí přepínám na Dvojku,kde po půlnoci vysílají regionální stanice.Sice žádná sláva,ale já (sova) ještě nějakou dobu poslouchám,než usnu.Teď jsem zvědavá,jestli ještě výše zmíněné rozloučení s posluchači uslyším nebo to bude ode dneška uťato.
[4]09.07.11 10:19:44Chramostová
Tak to já budu asi skřivan,paní Ondřejová,protože ve 22h jsem po celém dni,tak akorát do postele.Před týdnem jsem poslouchala Silvestr a zaznělo tam ..z vysílání Prahy...a hned tam dali za to znělku ..dvojkáááá...aby jsme si nemysleli,že jsou tu lepší časy!Přišlo mi to komické,ale i smutné,jak se bojí názvu Praha.Boží mlýny by si mohly pospíšit a mlet rychleji.
[5]09.07.11 16:21:52Eva Ondřejová
Také jsem chvílemi poslouchala a všimla si toho.Po ohlášení Praha zní ta Dvojka vulgárně,přízemně.Ale nejde mi do hlavy,jaký je v těch názvech rozhlasu binec.Jinde hlásí : ČRo jedna-Radiožurnál,ČRo tři Vltava,ČRo šest atd.Proč nehlásí ČRo jednička Radiožurnál,ČRo trojka Vltava a ČRo šestka? Je v tom prostě zmatek.Kdyby si to aspoň někdo z odpovědných poslechl a zamyslel se!Jenže oni mají jiné starosti,pořád nějaký nový průšvih,co je pro ně nějaké rozhlasové vysílání.Nevidím situaci ani trochu narůžověle.Ale je fajn,že si máme teď aspoň kde zanadávat(myslím tady).
[6]10.07.11 19:04:52Jaromír Janák.
Vážení a milí, zdravím Vás a přeji brzký návrat stanice Praha. A teď proč píšu: Mám chatu v lese u Rokycan, problémy se signálem všeho druhu, hezky se poslouchá ČRo Plzeň. Ale jen do minulého týdne. Naladil jsem a slyšel dvojici rozjuchaných mladíků, přesně jako Kuko. A najednou - znělka. Český rozhlas Pllllllzéň, nebo snad Plézéň. Obávám se, že drápy pana Ostrého se začínají rozlézat po Čechách a drtí všechno, co bylo slušné. Vysílání Plzeňského rozhlasu se změnilo k nepoznání. Obávám se, že vítězí blbost nad zdravým rozumem, kulturou a slušností.
[7]10.07.11 20:23:02Eva Ondřejová
No nazdar! Olomouc pro změnu vysílá tzv. Noční proud.Telefonáty a žvanění.Jestli jim to vydrží celou noc,nevím.Nedá se to totiž poslouchat.Takže se ta ostrost opravdu rozlézá.A zabránit blbosti je velmi,velmi obtížné.
[8]10.07.11 21:47:28Ludmila Vajďáková
Dobrý večer, už jsem neposlouchala rozhlas pár dnů, tak nejsem v přehledu. Ale podle toho, jak píšete, nic se k lepšímu nezměnilo. A vypadá to, že to ani není účel. Je potřeba chudý lid zabavit, aby nemyslel na hlouposti a moc se nevyptával. Ach jo...
[9]13.07.11 17:23:09Chramostová
Pane Janák,to mi ani neříkejte,že má Ostrý tak ostré drápy! To mu nestačí,že zničil Prahu,ale pouští se i do regionů.Ten si teda věří!Doufám v zázrak a v soudnost Rady, při výběru nového ředitele.Doufám,že až se vrátíme z dovolených,pustíme Prahu s Hostem do domu,najdeme Periskop a budeme blažení s našimi bývalými moderátory.Večery budou bez kontaktů s lidmi,co mají posluchačům co říci.Nebudou na nás střílet slova jako z kulometu nebo eee...eehhmmm se slova táhnout jako žvýkačka na botě.Už se těším.
[10]13.07.11 17:42:15Chramostová
Pane Němče,nevíte kdo je šéfredaktorem na Radiožurnálu?Hledala jsem a nenašla.
[11]13.07.11 17:52:37Tomáš Němec
Šéfredaktorem Radiožurnálu je Petr Souček - viz http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/osoby/_osoba/200
[12]14.07.11 13:31:44Chramostová
Děkuji,opravdu jsem to nemohla najít.
[13]17.07.11 11:44:32Jitka66
Zdravím všechny. Dávám zde odkaz na poměrně zajímavý článek, který se týká i rozhlasu. Je to delší, ale doporučuji přečíst. http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/sid=0c8951068b3bf6a5c5d2aecf9ffb60c3/sloupky/plazici-se-zakon-a-pravda-soudem-stvrzena/
[14]18.07.11 12:04:44Ludmila Avramopulosová
Přečetla jsem si článek. A napadá mě, kdo to všechno zaplatí, z jakých zdrojů to půjde? Stále a stále se křičí jak nejsou nikde peníze, ale když si člověk přečte všechny ty průšvihy, prohrané arbitráže, špatné smlouvy, lobistické dohazovačky....vypadá to, že vlastně celý humbuk kolem státní kasy a je jen kvůli tomu.Představte si, těch milionků, co se musí vyplatit špatným rozhodnutím Rady. No to by bylo nových pořadů.
[15]20.07.11 17:09:13Chramostová
Pokud jsem četla pozorně pana Kamila 77,tak je to žena schovávající se pod jiné jméno.V jedné větě dala sloveso v ženském rodě.To si asi nedala pozor.Obsah obsáhlý,ale nic neříkající.Snad jen , aby jsme tolik nekritizovali.
[16]20.07.11 17:42:33Chramostová
.....Ráda tedy uslyším něco o krocích Zdeňka Hajného......to je ta pravá věta!!! od Kamila77,který je žena..
[17]21.07.11 19:05:13Petr
Program stanice Praha se někomu líbí, jiném ne - viz. tato diskuse. Rád bych ale upozornil na 1 důležitou věc. Vzpomínáte na programovou konferenci ČRo ? Zde se uvažovalo. co se stanicí Praha. 1 z možností byla ji oživit - dnešní stav, jiná přeformátovat či zrušit a třeba místo Prahy mít stanici pro mladé, přičemž o konečné podobě měl rozhodnou definitivní ředitel. Nemůže vést tato negativní diskuse ke "zrušení" ČRo 2 - Prahy ? Diskutujícím jde spíše o vylepšení programu, ale obávám se o kontraproduktivnost diskuse. Myslím, že je lepší nedokonalá Praha, než stanice pro mladé. Jaké jsou názory ostatních ?
[18]21.07.11 19:44:47Tomáš Němec
Pane Petře, posluchači těžko mohou vzpomínat programovou konferenci ČRo, protože to byla firemní záležitost Českého rozhlasu. Možná, že vy jste na ní byl, třeba tam byl i nějaký zvlášť ceněný posluchač - laik, ale většina posluchačů o té konferenci neví zhola nic. Co se týče stanice Praha, ta sice de jure nebyla zrušena, ale de facto zrušena byla a byla nahrazena Ostrou dvojkou. Nechala si sice některé programové formáty, ale stal se z ní neposlouchatelný eintopf postavený na samochvále. Pokud by místo toho, co je teď, existovala kvalitní stanice pro mladé, nevidím na tom nic špatného. Ovšem, to je zase otázka, co si vedení rozhlasu představuje pod pojmem kvalitní stanice pro mladé. Pokud by to měla být napodobenina pražského rádia Bonton nebo třeba mého oblíbeného Kiss98, které poslouchám teď každé ráno místo umrněné Ostré dvojky, byl bych rozhodně proti. Komerční typ rádia nemá v Českém rozhlase co dělat.
[19]25.07.11 13:43:29Chramostová
Tak jsem se těšila zítra na pana Raka,je to skvělý vypravěč,kytarista,ale i člověk.Při dnešním oznámení,že ho bude zpovídat paní eeehh...Retková,mám eeeehhhmmm... zkaženou náladu!To nebude k poslouchání a vedení ji tam stále nechává,vůbec nechápu proč kvalitní moderátory vyhodili a tu češtinářskou hrůzu,tam nechali!!
[20]28.07.11 11:08:53Pavel Charouz (56) - 
Dobrý den, pár měsíců jsem se diskuse nezúčastňoval. Teď se marně snažím dostat se do diskuse na "Praze", vlastně Ostré dvojce, ale marně. Nechce mě to pustit do přidání příspěvku, i když jsem stále přihlášen. No nic, třeba na to příjdu. To, co mně zase nadzvedlo, byla poznámka paní Retkové na to, když pan Štěpán Rak v pořadu o trampingu, zahrál tóny z Vyšehradu a p. Retková na to rychle zareagovala tím, že "jsme na úplně jiné stanici". Považuji to za drzost.
[21]28.07.11 14:45:07Chramostová
Pane Charouz,to co předvádí paní Retková je do nebe volající!I mě to bylo proti srsti,jen doufám,že Rada nezvolí Duhana a že Ostrý odejde ze stanice Praha.
[22]28.07.11 21:43:16Pavel Charouz (56) - 
Paní Chramostová, události nás předběhly (jako už vícekrát v historii). Poslední výroky p. Duhana mluví za vše. Rušení stanic, propouštění, to se radě a politikům v pozadí při volbě ředitele líbilo asi ze všeho nejvíc. Slovo ředitel je opravdu na místě. Normálně by to měl být řiditel.
[23]29.07.11 09:03:47Ludmila Avramopulosová
A je to v háji - konečně dostal mandát realizovat, co chce- citace pana Duhana. Tak to se nemáme na co těšit.To bude metla. Že to není košer volba ví všichni, hráli o čas. Jen mě štve, že poplatky platit musím. Ze zákona.
[24]29.07.11 20:26:25Chramostová48
Každopádně blahopřeji Radě,která,aby měla pokoj,tak zvedla ruku pro pana Duhana,i když až na potřetí.Již se nemusí o nic starat.Též blahopřeji staronovému řediteli,který má teď konečně všechny pravomoci,napravit nepovedenou přestavbu Prahy na Dvojku.Mohl by konečně Praze vrátit její dřívější jméno,úroveň a její kultivovanost,zahrnout nás zajímavostmi,reportážemi,hrami,detektivkami,zbavit stanici uchychtaných a neprofesionálních moderátorek a strašných znělek.Pane Duhane je to ve vašich rukou,teď opravdu můžete vše.Přeji,aby jste se konečně zamyslel pro koho vysíláte.
[25]29.07.11 20:57:16Chramostová
Také jsem si poslechla první část 7.zasedání Rady!Milá Rado,je mi špatně z vašeho jednání!Myslela jsem , že máte na práci důležité věci,že jste elita , která rozhoduje o rozhlase ! Mohu vás ubezpečit,že takovouto práci bych zvládla také a mnohem profesionálněji.Již vím,proč šla Praha ke dnu,když tam sedíte a řešíte orgasmy,místo toho,aby jste pracovali!!!!
[26]04.08.11 15:58:42Tomáš Němec
Jak jsem pochopil ze závěru dnešního vysílání Kudrna-Kokmotos, KUKOušové budou mít příští týden dovolenou. Nahradí je střídavě Voženílek a Holoubek. Ti budou vysílat sami o sobě, komickou dvojici nevytvoří.
[27]05.08.11 12:15:24Ludmila Avramopulosová
No to pani libakl. bude jistě smutná. To je ta paní, co řádí na web.stránkách Prahy.Ta má už jistě okopané nožičky. Zatímco příznivci ČRo2 Praha se po celou dobu chovají slušně, pouze vyjadřují své názory, resp. svoji nespokojenost, občasní příznivci dvojky většinou pouští jed. Ale na tuhle pani asi nikdo nemá. Ta je zloba sama.Nakonec jsem ráda, že zrovna ona nepatří mezi nás, protože v její společnosti bych nerada:-/. Ale stejně mě děsí, že po šest let budou řádit přímo na půdě rozhlasu lidé, kteří nectí tradici. Vše staré pryč, nové bude nejlepší.¨ Brrr, něco mi to připomíná(tedy kdyby to hlásal nějaký nezkušený mlaďoch, ale člověk, který už by nějakou úctu k tradici by měl mít, tomu nerozumím.)Trochu jsem si dopisovala s panem g.ředitelem, jsou to ovšem fráze a sliby. To by Vás zase naštvalo.Tak to tentokrát nezveřejním,anžto je to stále stejné. Nic nového. Co taky, že.Už má svůj plán dlouho připravený, čekalo se až tedy "konečně dostane Rada rozum".
[28]05.08.11 20:04:11Ludmila Vajďáková
Už jsem zase podlehla a odpověděla pani libakl., i když jsem dopoledne měla dobrý úmysl nenechat se vyprovokovat. Nevím, o co té paní jde. Když už vyhověli jejímu přání a ostrá dvojka dostala zelenou, tak si to má užívat. Jenže ona si to zřejmě užívá tím, že provokuje kde se dá. Snad už budu silnější a nebudu jí odpovídat.
[29]05.08.11 21:45:15Chramostová
Jsem přesvědčená,že libaklabikova,je z rozhlasu,bude to jedna z těch postřelených hus,které stále kritizujeme.Docela bych věřila,že si takto ulevuje.
[30]06.08.11 16:23:12Tomáš Němec
Já to beru tak, že diskuse na webu Českého rozhlasu jsou pro všechny a mohou se tam objevit samozřejmě názory zcela protichůdné od mých. Je pro mne zklamáním, tak málo posluchačů se tam do diskuse zapojilo. Momentálně k dnešnímu dni je tam zaregistrováno 186 lidí a z toho se jich většina do diskuse o Praze vůbec nezúčastnila. Podle současného výzkumu má Praha 351 tisíc posluchačů. Nepochybuji, že alespoň 1% z nich má takové technické podmínky, že by se diskuse mohlo zúčastnit. Kdyby se tedy do diskusí o změnách na Praze aktivně zúčastnilo tři a půl tisíce lidí, jistě by diskuse byla reprezentativnější než když se pravidelně vyjadřuje zhruba 20 lidí. Pro mne z toho vyplývá ponaučení, že změny ve vysílání na stanici Praha a chystané změny ve vysílání všech stanic Českého rozhlasu jsou posluchačům víceméně lhostejné.
[31]08.08.11 13:47:13Ludmila Vajďáková
Dobrý den, nevím, jestli je to můj problém, ale nemůžu se dostat do diskuse ČRo2. Objevují se jen příspěvky před změnou diskusního fóra. Hlavně, že jsou v rozhlase všichni spokojení,možná je to účel,abychom je nechali na pokoji.
[32]08.08.11 14:26:10Ludmila Avramopulosová
No jo v rozhlase je všechno jinak. Tam se může lecos. Diskusní stránky komplikované. webové stránky nepřehledné, přejmenovávání stanic ...musím říct ale, že mi rozhlas chybí. Hlavně o sobotách a nedělích.K poslouchání je akorát tak večer pan Novotný s panem Munzarem, Tomáš Černý nebo Jiří Anderle v neděli.Ale je to málo. Není si z čeho vybrat.Jenže pan Duhan slibuje, že bude z dvojky jednička! No to se posluchači pominou radostí, jistě. Psala jsem mu, že tím přejmenováváním přijdou o posluchače. Všimli jste si, hodnocena v průzkumech byla stanice ČRo2. Fakt by mě zajímalo, zda-li tázající věděl o čem je řeč. Cože tedy hodnotili. dvojku???Prahu???No, to pan Duhan třeba oslaví sedmdesátku v rozhlase a možný se bude plácat po pleci.A my už si třeba odvykneme rádio poslouchat. Smutno je.
[33]08.08.11 18:03:00tlustá
Paní Vajďáková, i mě se to stává, že se nejprve objeví "stará dobrá diskuse", končící někdy v březnu. No kliknu vlevo nahoře na šipku a posléze (někdy po delším "sléze" :))) ) se ten páně Rožánkův paskvil nechá přemluvit a naskočí. Je to bestiální výmysl. Všimli jste si, že se již několik, možná měsíců, neozval jak p.Rožánek, tak paní Luptáková? To mají divadelní prázdniny? To bych si taky dala říct takovou dlouhou dovolenou. Zajímavé, že všechny vedoucí složky vedení rozhlasu je nechají takhle dlouho. Např. je taková povinnost reagovat do 30 dnů. Fakt bezva pane Rožánku. Jo teď jsem si uvědomila, že pracovníci rozhlasu tuhle diskusi pana Němce nečtou. No kdyby se jim to náhodou doneslo.
[34]08.08.11 18:54:44Ludmila Vajďáková
Děkuji, paní Tlustá, za informaci. Máte pravdu, že kromě tajemné paní Klablikové, se nám nikdo neozve. Nechápu, proč tam vůbec ty diskusní stránky, kde máme psát "co se nám líbí, případně nelíbí ve vysílání" vůbec mají. To jen, aby splnili určitou povinnost. Dvojku už skoro neposlouchám, ale štve mě a moc, že na ten jejich paskvil musíme přispívat koncesionářskými poplatky. A marné stěžování Radě nebo vedení rozhlasu, udělali z nás hlupáky a seniory, kteří mají jen držet hubu a krok. Co jinak k tomu říct, už si ani nemáme kde stěžovat.
[35]09.08.11 12:30:02Ludmila Avramopulosová
Pokud pan Duhan má v úmyslu propouštět zaměstnance asi podáme návrh na propuštění pana Rožánka. Ten jeho paskvil je tak unikátní, že je na něm minimálně příspěvků. A to nemluvím o iRadiu.Oproti původnímu archivu se zde mizerně a zdlouhavě hledá. Taky mě napadlo, proč se přijímaly televizní hvězdy do rádia, když je v úmyslu snižovat stavy!!
[36]09.08.11 12:45:00Jaromír Janák
Vážení a milí, srdečně Vás zdravím, tím, že jsem přestal poslouchat Ostrou dvojku , zlepšil se mi tlak a lépe spím. Nicméně, zvědavost mi nedala a svou oblíbenou stanici jsem si pustil. Všiml jsem si, že některé věci se změnily - třeba znělka je profesionálně lépe nazpívaná, nevrážejí ji bez varování doprostřed jiné hudby, ale zmršenina zůstává zmršeninou, jako ostatně celá stanice. Zkrátka - k lizu se dostali nesprávní lidé. Vzpomínám na výrok někdejšího předsedy vlády /za komunistů/ Štrougala, který před každou nepopulární akcí varoval - jen aby se nenasrali dělníci -. Současní aroganti v rozhlase, jak se obávám, nasr... většinu posluchačů Prahy, jenže je jim to jedno, své mají jisté. Historie dokazuje, že žádný stav není trvale udržitelný, tak doufám, že se vše změní k lepšímu. Rád bych se toho dožil. Jelikož jsem stejně starý s panem Duhanem, doufám, že budu mít větší výdrž než on. Mějte se hezky a vydržte. Ještě rada paní Klabíkové - paní, už toho nechte.
[37]09.08.11 13:09:52Roman Juránek (43)
Ad: Jaromír Janák: No výsledky poslechovosti moc pro variantu "nasr..." většiny posluchačů nesvědčí. To by ta poslechovost šla asi spíš dolů, ne? Ad: Ludmila Avramopulosová: Když se podíváte do útrob rozhlasového webu, tak zjistíte, že většina hlasů, které slyšíte ve vysílání nejsou kmenoví zaměstnanci rozhlasu, ale externisté. Je tedy možné, že externí redaktorka z televize je levnější než kmenový zaměstnanec. Zároveň nemám pocit, že by zde, na blogu, bylo nějak výrazně víc příspěvků než v diskuzním systému rozhlasu, a přitom si na přehlednost zdejšího systému nikdo nestěžuje. Šlo by tedy konstatovat, že účast diskutujících není závislá na diskuzním systému. Myslím si, že odpověď je třeba hledat v příspěvku pana Němce, kde řešil celkový počet posluchačů ČRo2 vs. počet účastníků diskusí.
[38]09.08.11 13:21:34Ludmila Vajďáková
Dobrý den, pane Janáku. Děkuji za Váš optimismus, že se dočkáme lepších časů ve vysílání Prahy. Taky jsem bývala optimistická, zvlášť po roce 1968, kdy jsem si říkala, že přece to tady tak hrozné nemůže být navěky. A vidíte, jak to dopadlo, na věky to sice nebylo, ale některé věci jsou horší než jsme si představovali. Nechci říct, že za komunistů to bylo lepší, to si nemyslím. Ale hodně jim nynější situace nejen v politice nahrává. A to je moc smutné. Tak nevím, kolik ve mně zůstalo ještě optimismu, že se dočkáme aspoň navrácení ČRo2 Praha.
[39]09.08.11 20:44:51tlustá
Příští sobotu 20.srpna bude paní Švejnohová hostit pana P. Duhana v pořadu Nezatloukat. To je pořad, který se P. Duhanovi nelíbí a usiluje již několik měsíců o jeho vyřazení! (takto mi odpověděl P.Duhan na mojí otázku, jak se mu pořad líbí dne 16.5.2011).
[40]10.08.11 07:41:49Ludmila Avramopulosová
Pane Juránku, možná jste se neúčastnil diskuzí na webu ČRo2 od února. Zpočátku to byla přímo smršť, až nás pan JO nazval stěžovateli.Počet přípěvků je zaznamenám. Poté, co byl diskuz změněn, rázem ustal počet diskutujících(já tam například nepřispívám, zato si dopisuji občas s Radou nebo vedením). Píši do blogu pana Němce a)nikdo mi to tu nemaže,b) je to přehledné. Pravda, zůstalo nás pár.Většina ten boj s větrnými mlýny vzdala.Sám jste se možná začetl do příspěvků zde v sekci, dopisy posluchačů vedení. Z odpovědí je jasné, jak vedení a Rada reaguje. Nic pozitivního pro posluchače. Proto ta rezignace. A nyní, po volbě generálního, víme,že naše stížnosti už nikdo brát v potaz nebude. Prostě si tady tak trochu pláčeme i s vědomím, že nám je to čočku platné:-/. Jsme vytrvalci, do kterých se občas pustí příbuzní některých novomoderátorů.No.
[41]10.08.11 09:39:20Roman Juránek (43)
Dobrý den. Paní Avramopulosová, byl jsem možná jedním z prvních deseti v únoru reagujících (negativně) posluchačů. Pamatuji i Sviště Phila a to, jak se definitivně odmlčel po zavedení registrovaného systému. A nový systém diskusí se mi zdá přehledný, umožňuje reagovat, na rozdíl od zdejšího, na konkrétní příspěvek v diskusi. To že si rozhlas ručně schvaluje příspěvky s odkazy je podle mě normální - oni nemohou riskovat, že do diskuse nějaký webový robot natlačí odkazy na "veselé" stránky - jsou přece jenom veřejná instituce. Jestli to schvalují rychle nebo pomalu je samozřejmě jiná otázka. Zároveň musím konstatovat, že mně se, po počátečních rozpacích inovovaná podoba vysílání líbí a vyhovuje mi. A taky bych řekl, že ve vysílání bylo reagováno na kritiku posluchačů - herci jako hosté téměř vymizeli, znělky už tak "neřvou" atd. Prázdninové polední reprízy Padesátníků apod. jsou velmi dobré, sobotní a nedělní večery taktéž.
[42]10.08.11 10:14:21Ludmila Avramopulosová
Pane Juránku,tak to bychom byli na stejné lodi co se týče výběru reprízovaných pořadů, rovněž chválím sobotní večery s panem Novotným, T.Černým, odpoledne s panem Anderlem. Stále se mi nelíbí zejména přejmenování stanice,ukradené názvy (dobré a ještě lepší ráno),hloupé názvy(je jaká je, nezatloukat), moderace některých, zejména televizních hlasatelek. A jak víte, zřejmě došli lidi, anžto se zvou navzájem moderátoři.A navíc, např. nemůžu poslouchat Z.Jandovou, která nás v počátku poslala do háje.Znělky to je stále katastrofa. Teď jsou pozměněny, ale je jich nějak přehršle.Takže dobře matoucí.Jak jinak na této stanici. A naděje do budoucna????????S těmi plány pana Duhana?
[43]10.08.11 15:22:58Eva Ondřejová
A ke všemu dnes nejde Disqus.Vám ano?
[44]10.08.11 21:44:41Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, pan Juránek se skutečně zúčastňoval diskuse hned od počátku. Měl na změny trochu jiný názor než třeba vy nebo já, ale jeho názory byly vždy podloženy velmi seriózní argumentací. Takovou, že i když jsem se s jeho názory neztotožňoval, vždy jsem si je rád přečetl. Zkuste si např vyhledat v Diskusi 1 jeho příspěvek z 10.3 ---------------------- Datum: 15:14 10.03.2011......... Od: Roman Juránek (43).......... Hudba KUKO - REAGUJ ........... Teď právě doznělá Could we start again please mne naprosto ujistila v tom, co si už delší čas myslím: Výběr hudby na Praze je velmi, velmi dobrý! Takovýto kousek jsem na rozhlasových vlnách neslyšel hodně dlouho. Tudy, dle mého názoru, vede cesta. --------------------------- Reakce paní Tlusté na to byla, že KUKO neposlouchá. Pan Juránek nějak argumentoval, reakce paní Tlusté byla spíše emotivní. Zkuste si projít příspěvky pana Juránka v původních diskusích! Jsou tam stále.
[45]11.08.11 00:24:36Tomáš Němec
Paní Ondřejová, disqus jde stále, ale někdy se velmi pomalu načítá.
[46]12.08.11 12:29:52Tomáš Němec
Dnes mi udělal po dlouhé době pan Ostrý radost. V poledne zopakoval 2. část Silvestra z roku 1968 s mou oblíbenou scénkou s Vladimírem Menšíkem - Vraťte mi mého orgána!
[47]12.08.11 12:37:05Ludmila Avramopulosová
Hm, ale čím nám bude dělat radost dál, třeba něčím novým....
[48]12.08.11 12:44:17Tomáš Němec
Nezbývá nám, než se nechat překvapit, paní Avramopulosová.
[49]15.08.11 12:24:05Ludmila Avramopulosová
Filip Rožánek nás nabádá, abychom nominovali Český rozhlas na Křišťálovou lupu. Už se stalo, je tam taky anticena:-/.A hned můžete nominovat v jedné kategorii 3X. Akorát to vyšlo:-)
[50]15.08.11 12:30:14Ludmila Avramopulosová
Nevíte prosím, zda bylo něco závadného na RozHraní Tomáše Černého v sobotu? Nemohu najít v archivu.Blbosti už tam jsou...
[51]15.08.11 14:36:28Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, vždyť je teprve pondělí. Skupiny. co dávají pořady na web, nepracují až tak rychle. Na Vltavě to občas trvá i několik týdnů. Slovo "blbosti" bych nepoužíval, podle někoho mohou být blbostmi třeba pořady pana Černého. I když zrovna ty jsou na Ostré dvojce jedněmi z posledních opravdu rozhlasových pořadů. Čili těmi, co nejsou bláboly z patra jako ty, které dělají soukromá rádia nebo vysílání pánů Kudrny a Kokmotose. Mimochodem, pánové KUKO si právě libovali, jak pěkné je vysílání Ostré dvojky. Holt jsou na té správné straně. No, jinak jestli nechcete nominovat Český rozhlas na Křišťálovou lupu, můžete nominovat pana Ostrého na udělení Bludného balvanu Českým klubem skeptiků Sisyfos, jako to udělala třeba paní Ondřejová - viz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/05/13/171 Čím bude nominací více, tím lépe! A nezapomeňte nás o tom informovat!
[52]15.08.11 17:21:39Tomáš Němec
Sice to je mimo, ale pro srovnání. Sleduji protesty proti kácení stromů v národním parku na Šumavě. Přestože je tomu dána velká publicita, praktické výsledky jsou celkem nulové. Pan Stráský zůstává ředitelem. Změnám v Českém rozhlase není dávána žádná publicita, přestože sečteme-li protestující v kauze Ostré dvojky, Radiožurnálu a Rádia Wave, je jich daleko víc. Ale pan ředitel Duhan se udržel jako pan ředitel Stráský. Že je to nesrovnatelné? Ano je. Bude-li vykácen celý národní park, příroda si s tím poradí za několik desítek let, pokud bude zrušeno vysílání jedné nebo více stanic Českého rozhlasu nic se nestane a média to neupoutá. Avšak srovnáme-li ten mediální ohlas, tak výsledek snahy mnoha nespokojenců je stejný jak na Šumavě, tak na Ostré dvojce. :-)))
[53]15.08.11 17:33:27Eva Ondřejová
Nevím,nevím,ten bludný balvan nám asi neprojde,myslím,že s těmi astrology a léčiteli na Praze už přestali,neposlouchám,nevím.
[54]15.08.11 17:59:43Chramostová
Tak jsem tu týden nebyla a nic zásadního , k lepšímu se nestalo.Jen v mailové poště byl dopis od pana Duhana,jak se budou snažit a,že dvojka není konečný název stanice.Ten týden jsem si odpočinula od Duhana i Ostrého,od hádavých politiků a od rádoby celebrit.
[55]15.08.11 19:09:27Tomáš Němec
Paní Ondřejová, když myslíte něco a přitom neposloucháte, tak to jste asi vědma jako ti astrologové. :-)
[56]15.08.11 19:13:20Tomáš Němec
Paní Chramostová, nejdříve prohlédněte poslední články na blogu a pak vynášejte úsudky - např. článek http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/08/11/261
[57]16.08.11 09:14:32Ludmila Avramopulosová
Pane Němče, nominovala jsem Český rozhlas dvojku na ANTICENU v Křišťálové lupě. U Bludného balvanu nám Ostrý neprojde, oni jsou i jiní adepti.I tam jsem ale psala. A nevím pane Němče, proč si myslíte, že pánové KUKO jsou na správné straně. Pro mě to není ta správná strana. I když si myslím, že jejich vysílání má své opodstatnění i ve státním rozhlase. Já je sice nijak nemusím, ale Určitě mají spoustu posluchačů, kteří jim fandí.Na můj vkus jsou ale příliš rozšafní a takoví trochu hihi jako dopolední tv moderátorky. Jsou jiné věci k nápravě. O tom jsme už taky mnoho napsali. A nekárejte nás porád:-)
[58]16.08.11 10:40:37Eva Ondřejová
Pane Němče,čím jsem si zasloužila Vaši kritiku?Opravdu neposlouchám,ale přestali s vysíláním "astrologie" apod. už před časem.A na poslouchání Dvojky skutečně nemám.Vy jste si na mě nějak zasedl,aniž znáte moje pohnutky aj. Chtěla jsem se zeptat,jak může kód zabránit spamu.Vím,že je to asi jednoduché,ale nejde mi to do hlavy.
[59]16.08.11 11:01:47Tomáš Němec
1. část: Odpovím souhrnně na příspěvek (57) paní Avramopulosové a (58) paní Ondřejové. Milé dámy, já vás vůbec nekárám. Není proč. Zdá se mi pouze nelogické, že V SOUČASNÉ DOBĚ kritizujete Ostrou dvojku, když jste ji vlastně přestaly poslouchat. Já ji také neposlouchám stále. Ale pokud něco kritizuji, tak si to opravdu poslechnu. Sám, na vlastní uši. Nespoléhám na to, že mi někdo napíše, jaké to bylo. No, pánové KUKO jsou na správné straně, protože jsou na straně pana ředitele Duhana a pana Ostrého. To my, posluchači, a po tom půlroce musím napsat NĚKTEŘÍ posluchači, jsme na nesprávné straně. nechceme, aby se smazávaly ve vysílání rozdíly mezi komerčními rádii, které si vzhledem ke svému obchodnímu a reklamnímu charakteru mohou dovolit neserióznost zpravodajství, špatnou češtinu, absenci dramatické a dokumentární rozhlasové tvorby.
[60]16.08.11 11:16:23Tomáš Němec
2. část: Český rozhlas ZATÍM toto všechno má, ale jen díky tomu, že si z příjmů z koncesionářských poplatků může dovolit financovat provozování 22 rozhlasových stanic, vlastní dramatické a zpravodajské i hudební tvorby. Já beru Český rozhlas jako celek. Já si i dnes v jeho vysílání najdu, co chci. Koupil jsem si takové radiopřijímače, které mi umožňují jednoduché ladění pomocí předvoleb. Avšak zároveň si plně uvědomuji, že v celé České republice nejsou stejně kvalitně slyšet všechny tři celoplošné stanice Českého rozhlasu, jako v Praze, kde bydlím. Já ani v Praze na běžný přijímač nechytím kvalitně stanici ČRo6. Prostě střední vlny nechytím bez rušení jakýmsi hukotem. Stanici Leonardo, stanici Wave a stanici D-Dur, které Český rozhlas provozuje již několik let jaksi navíc s příslibem rozšíření digitálního vysílání také mnoho lidí běžně nechytí a ani o nich neví.
[61]16.08.11 11:24:11Tomáš Němec
3. část.: Proto jsem dosud nepochopil, proč Český rozhlas ustoupil od vysílání klasických pořadů na stanici Český rozhlas 2 - Praha a přistoupilo k jednodušším formám vysílání (rozhovory se všeobecně známými pražskými osobnostmi přerušované nekvalitními (zvukově i obsahově) telefonáty posluchačů, místo aby na vlnách placených z koncesionářských poplatků šířily kvalitní pořady, které vyrábějí profesionální redaktoři, ale které Český rozhlas šíří jen po internetu, protože to je laciné. Tedy souhrnem znovu. Pozemní vysílače rozhlasového vysílání jsou špatně využity.
[62]16.08.11 11:34:32Tomáš Němec
Paní Ondřejová, ještě ke spamu: za spam je v první řadě považována automatiky rozesílaná zpráva tzv. spamových robotů, které sami umisťují různě po internetu nebo do e-mailů odkazy na různé internetové stránky - ať už obchodní nebo třeba také porno. Spamový robot se umí i mechanicky přihlásit na různé stránky. Není však schopen opsat ód, zvláště, když písmenka kódu jsou různě velká nebo rozházená či barevná. Spamový robot umí vložit na stránku v krátké době i několik set odkazů, které musí administrátor stále ručně mazat.
[63]16.08.11 17:59:36Eva Ondřejová
Děkuji za vysvětlení,opět jsem o něco chytřejší.
[64]19.08.11 09:06:37Ludmila Avramopulosová
Vypadá to, že rozhlas už definitivně zrušil Diskus??? Několik dnů už jim nefunguje. A to ještě pan Rožánek vyzývá k nominaci na Křišťálovou lupu! Naštěstí:-)je tam i kategorie Anticena!Můžete přispět i Vy:-).
[65]19.08.11 09:19:32Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, Disqus funguje, jenom se hrozně pomalu načítá. Někdy je třeba pokusit se k té stránce připojit několikrát za sebou než zareaguje. Včera dokonce i paní Bosáková napsala drobnou kritiku.
[66]19.08.11 11:15:38Ludmila Avramopulosová
no to je kvalita.A tak to půjde dál. Umíte se někdo představit, že za takhle šlendriánskou práci má někdo ještě odměnu? A my to platíme:-(
[67]27.08.11 10:59:01Tomáš Němec
V pořadu "Nezatloukat" Hany Švejnohové byl dnes pan Duhan. Aniž bych se k rozhovoru samotnému nějak vyjadřoval, myslím, že všem místním kritikům tohoto pořadu je snad jasné, že návštěvou pana generálního je další pokračování tohoto pořadu posvěceno.
[68]27.08.11 12:39:57Chramostová
Vydržela jsem poslouchat do 10.45hod.Jediné,co vyplývá z tohoto pořadu je ,že bohužel,tato uhihňaná slepičárna bude pokračovat!! Pan ředitel si prý neumí představit,jak by někdo mohl poslouchat rádio celý den....a kdypak ten člověk pracuje??....ovšem jsou profese,kde to možné je....při manuální práci/to je,když tvoříte skutečné výrobky rukama/...je rádio příjemným společníkem/bývalo/...
[69]27.08.11 23:39:44Eva Ondřejová
Ano,pořad bude pokračovat.Poslouchala jsem část a to vůbec poprvé,tento pořad zásadně vynechávám.Nejhorší je,že co jsem slyšela,paní Švejnohová byla sladká a podbízivá a panu řediteli to očividně dělalo dobře.Hráli si navzájem do noty. Pan Duhan asi nedělal nikdy nic manuálně,jinak by nemohl tvrdit,že se má rádio poslouchat tak ,že člověk u něho sedí a nic nedělá.Já naopak při poslechu většinou pracuji,proto mám rádio v každé místnosti domu.Tedy aspoň to tak bylo do února..V současné době poslouchám častěji ticho,to jsem ostatně napsala už dřív, a častěji také přepínám stanice,když rádio pustím. Nejraději jsem kdysi poslouchala při vaření v sobotu a v neděli,vysílaly se třeba hry i četby.To už je ale hodně dávno.
[70]29.08.11 09:08:49Ludmila Avramopulosová
No právě, pan PeDu má zkreslenou pčectavu. Právě proto mám rádio v oblibě, že se dá při poslechu jakkoli manuálně pracovat. Pan Duhan nevaří, nežehlí, nekutí, nevyrábí. Pan Duhan vymýšlí.Jeho novou činností je obrážet různé pořady, kde se může vyjádřit.Jak je lidový v lidových pořadech. Jo a teď veeeeelká chvála na nedělní ranní vysílání pana Větvičky. Bez volání, bez dvojkování,bez hostů. Krásně, jako vždy, to zvládl. Potěšilo mě to. Paráda paráda.
[71]29.08.11 13:42:28Chramostová
Pana Větvičku jsem zastihla jen hodinku,ale i to mi zvedlo náladu.Jeho přístup k mikrofonu je jedinečný,ve své skromnosti nás dokáže poučit i pobavit,krásné...
[72]29.08.11 20:52:35Šťovíčková
Také jsem v sobotu zapla Nezatloukat s PeDu,nestihla jsem začátek,ale o to dříve jsem to vypnula.Jak jsem slyšela,jaké vzorné má pan ředitel syny,manželku,rodinu paní Švejnohovou,jako vždy přeslazenou nevydržela jsem.I já jsem při poslechu radia před velkým únorem pracovala.V současné době si vybírám.Těšila jsem se na pana VĚTVIČKU,skutečný profesionál.Bohužel,budeme asi čekat hodně dlouho na takovou kvalitu.Jsem zvědavá kdy uslyšíme pana Franiška Novotného,nebo pana Cílka ,měla jsem ráda i Pepu Fouska.
[73]30.08.11 11:15:30tlustá
Dnes po dlouhé době píšu. Přestala jsem psát na Disqus, ale dnes mi přišla na můj soukr. mail odpověď paní Luptákové na můj dotaz z 23.5. Blesková!! odpověď přišla 30.8. Chtěla jsem se paní Luptákové zeptat, co to znamená, ale ačkoliv jsem se neodhlásila, asi mě vyřadili z evidence, neboť nemohu z Disqusu psát a odesílat. Tak jsem jí napsala na její jméno do rozhlasu. To jsou poloměry. To už tu bylo, ale že se to vrátí, nikdo nečekal. Cenzura, soukr. adresy, maily, neuvěřitelné. Vlastně v tomhle státě je už zase možné i nemožné. S chutí a radostí jsem si poslechla Nedělní Dobré jitro s p.Dr. Větvičkou a taky jsem mu za to poděkovala.
[74]30.08.11 12:12:51Tomáš Němec
Doporučuji k přečtení článek Filipa Rožánka "Naleštěné nic na Kavčích horách" - odkaz http://www.mediar.cz/nalestene-nic-na-kavcich-horach/ ------------- Pročpak tento mediální všeználek nenapíše také článek "Naleštěné nic na Vinohradské 12"? Protože by ho vyhodili a nikde už by neměl tak skvělý život jako v Českém rozhlase. :-)))))
[75]30.08.11 20:57:49Chramostová
Tak jsem se dnes dozvěděla o schváleném platu ředitele pana Duhana... 160 000Kč.....Tak za ty peníze,by snad mohl vytvořit kvalitní rozhlas...na to se opravdu těším!!
[76]30.08.11 21:44:37Ludmila Vajďáková
No, neberte to za ty peníze:-) Už i prezident republiky má míň než pracovníci státních institucí. Něco zhnilého je ve státě českém...
[77]30.08.11 22:50:59Ludmila Vajďáková
Povídání s Václavem Větvičkou i hudba k tomu je něco neuvěřitelně krásné. Škoda, že si toho člověk dovede vážit, až je toho málo. Na začátku první hodiny si trefně vzal na mušku znělku. Ale novému vedení to stejně nedojde...
[78]31.08.11 13:40:38Ludmila Vajďáková
Dnes jsem si chtěla vylepšit dopoledne posloucháním ostré dvojky, ale to jsem se opět přepočítala. Program byl dobrý, hosté byli výborní, ale to moderování! Paní Retková se ani po 8 měsících nezlepšila, neustále skáče hostům do řeči a upozorňuje hlavně na své zkušenosti místo toho, aby dala prostor hostovi. Snaží se být vstřícná, ale vždycky je to takové dotěrné a nedůstojné. Umývala jsem okna - na rozdíl od pana Duhana můžu u práce i poslouchat rozhlas - tak jsem nechtěla rozhlas vypínat, ale příště tak dlouho paní Retkovou poslouchat nevydržím.
[79]31.08.11 14:22:05Ludmila Vajďáková
Pustila jsem si z archivu pořad Nezatloukat s Petrem Duhanem a zase jsem o něco chytřejší, víc už snad ani ke svému životu nepotřebuju. Vždyť pan Duhan nejen, že nemůže pracovat, když poslouchá rozhlas, ale on vlastně pracovat musí, když už je po páté ženatý a má mladou rodinu (na jeho věk). Kdo by se o ně postaral z platu důchodce:-). Ani jsem ten pořad nedoposlouchala, to se opravdu nedalo, tolik pochlebování mezi podřízeným a nadřízeným, to si snad mohli nechat mezi čtyřma očima a ne pro posluchače. No, asi jsem byla jinak vychovávaná, teď je to moderní...
[80]05.09.11 16:05:39Ludmila Avramopulosová
Zdá se, že na dvojce funguje cenzura. Pořad Jak to vidí, nejen, že není na iRadiu po hodině, jak avizují po pořadu, ale on tam není ještě ani v 16.hod. A to pořad Je jaká je(vždycky se otřesu při tom názvu) tam visí téměř ihned po vysílání. Všimla jsem si toho již vícekrát, protože tento pořad patří mezi ty oblíbené. Jak to vidí, zřejmě nejdřív musí vyslechnout vyšší moc, a pak to schválí.Jiné vysvětlení není.
[81]05.09.11 16:53:17Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, za tímhle bych já neviděl cenzuru, ale běžný binec v rozhlase. Vždyť dosud ani nedoplnili informace o panu Ostrém na jeho stránce, přestože vědí, že odpověď pana Jonáka na Váš dotaz je přístupná na internetu. :-)))
[82]05.09.11 19:23:06Ludmila Vajďáková
Já jsem poslouchala reprízu Jak to vidí ve 13 hodin přímo ze stránek ČRo2, v přehledu pořadů na pravé straně je Jak to vidí a tam to bývá vždy hned za hodinu po vysílání. Aspoň mě to vždy funguje, nikde jinde to nehledám, připadá mi to rychlejší.
[83]06.09.11 15:56:30Chramostová
Máme možnost posílat hlasy v soutěži Moderátor 2011.Zarazilo mě když jsem slyšela číslo,na které se to posílá.To číslo patří Českému rozhlasu.Pořádá to...asociace rozhlasových organizací...což je Frekvence1+Evropa2+Impuls+Český rozhlas.Takže se Duhan začíná spojovat se soukromými stanicemi,kam to povede dál ...jsem zvědavá.Zatím tomu odpovídá program...Je jaká je..Nezatloukat...KUKO...
[84]07.09.11 08:23:43Ludmila Avramopulosová
Včera dopoledne hostem pan Suchý. Provázela Daniela Brůhová!!! A provázela b e z v a d n ě. Novomoderátorky odpadají? Že by, že by? Kéž by:-). No a při příležitosti hledání emailu na paní Brůhovou(včera pod její foto byl, dnes tam není!) jsem zjistila, že pan JO pod svojí podobenkou opravdu stále nemá CV. Rada a pan Jonák z ČR přislíbili nápravu a tak jsem zvědavá, jak jim to bude dlouho trvat.
[85]07.09.11 09:10:06Ludmila Vajďáková
Dnes mě dostal Václav Pačes v pořadu Jak to vidí. Tak oni ho nominují do nějaké rady a on neví, do které. To je docela úsměvné, je vidět, jak se tam ti lidi dosazují. Nakonec to přiznal i on sám, že ho oslovují díky jeho jménu. Trochu mě Václav Pačes zklamal. Ale takový je život...
[86]07.09.11 09:33:32Tomáš Němec
Myslím, že novomoderátorky neodpadají. Z večerního vysílání paní Jandové vysvitlo, že naopak všichni novomoderátoři/rky se včera dopoledne sešli v rozhlase, aby se společně vyfotili. Paní Jandová říkala, že tolik moderátorských kolegů/kolegyň ještě neviděla pohromadě. A také paní Jandová oznámila, že má narozeniny, takže jí volající posluchači přáli všeho nejlepšího. Také jsme se dozvěděli, že paní Jandová má zkoušky na tramvajovou revizorku, jak ona sama řekla - Zorka revizorka. :-)))
[87]07.09.11 09:44:15Jaromír Janák
Pan Pačes byl dnes ráno boží. Popletl všechno, pletl rady, nevěděl, do jakého kšeftu ho kdosi vlivný navrhl. Prostě bere všechno, i když neví co. Ještě že za jeho působení ta Akademie nezkrachovala.
[88]07.09.11 14:24:30Ludmila Avramopulosová
Ach bože, zorinka, ona je taková všeumělka. Večer jsem jen tak na zkoušku pustila mikroforum, ale po zjištění, kdo je u mikrofonu, jsem vypnula. Ale, že jsem se o hodně připravila, tedy!A proč se fotili novomoderátoři? Budou nově polepené lavičky? V rozhlase dále vládne nový duch nebo co.No máme to marný, marný. Paní Brůhová byla včera skvělá, jen se potvrdilo, že ne všechny/všichni na to mají.Hovor plynul příjemně, nikdo se na nikoho nevytahoval. Tak doufám, že nám jí zase nevezmou. To by mě teda naštvali:-/
[89]07.09.11 16:49:16Ludmila Vajďáková
Já jsem dnes vydržela po delší době poslouchat pořad Je jaká je, protože tam byla zajímavá témata, tak nevím, jestli jsem si zvykla nebo se Martina Kociánová zlepšila? Já ji sice často neslýchávám, ale už předminulý týden neskákala hostům do řeči a dnes se také krotila. Buď nebyla tak dobře informovaná a nebo někdy poslechla sama sebe a poučila se:-)
[90]07.09.11 21:18:46Tomáš Němec
Milí lidé, neposlouchali jste dnes ve 20 hod Hovory s politiky, kteří mají duši? Místo pana JO to uváděla redaktorka ČRo6 Ivana Denčevová. Já jsem přišel domů až na závěr, mrknul jsem se na webkameru a skutečně tam seděla naživo! Zajímalo by mě, jestli ze začátku nějak zdůvodnila nepřítomnost pana JO nebo to mlčky přešla? Děkuji, jestli mi někdo odpovíte.
[91]07.09.11 22:17:47Tomáš Němec
Také je zajímavé, že dnes před Nočním mikrofórem seděla s mistrem Harapesem dramaturgyně pořadu Alena Kumstýřová a patrně s ním probírala průběh pořadu (diskutovali nad papíry a cédéčky). Že by se utužovala morálka, protože si někdo odpovědný všiml, že řada moderátorů Nočního mikrofóra většinou plácá, co jim slina na jazyk přinese???
[92]08.09.11 11:11:10tlustá
Pane Němče, omlouvám se, že odepisuji "brtníkovi" do Vaší diskuse, ale paní Luptáková mne před asi 2 týdny vyhodila ze všech rozhlasových Disqusů, dokonce jsem včera chtěla psát samotnému JO na jeho stránky. Moje reakce tam čekají na odeslání.... . Ale protože s brtníkem velmi ale opravdu velmi nesouhlasím s jeho hodnocením pořadu Láska za lásku J. Anderleho, doufám, že si brtník toto přečte. Láska za lásku je a byl vždy pořad, který mně mluvil z duše, vrací mne k babičce do dětství na venkov, dosti často při poslechu slzím. Považuji tento pořad za jeden z mála klenotů, které tu zbyly.
[93]08.09.11 11:55:24Tomáš Němec
Paní Tlustá, nemusíte se nijak omlouvat, tady v diskusi si vyměňujeme jakékoli názory a možná i s kýmkoli na téma Ostré dvojky a možná i o Českém rozhlase obecně. Řekl bych, že Brtník si váš komentář přečte, pokud ho najde. Doporučuji vám napsat ho ještě jednou a obracet se rovnou na Brtníka. Tedy třeba na začátek komentáře napsat: pro Brtníka: ........... (a pak už pište text rovnou k Brtníkovi).
[94]08.09.11 14:23:12Brtník
Vážená paní Tlustá, bylo by pošetilé, abychom zde proti sobě bojovali prostřednictvím kritiky oblíbených pořadů, ale jen tak pro rekapitulaci: bránil jsem pořad KG (byly i souhlasné ohlasy) a pořad pana Anderleho jsem užil jen jako kontrast. Váš pořad mi v zásadě nevadí („Hrajeme jubilantům“ pí.Dufkové je ještě citovější), neodsuzuji jej, ale ani jej nevyhledávám. Píšete: „dosti často při poslechu slzím“, ano, pořad plní jemu určený formát (TV má „Láska pro Tebe“ anebo jak se to jmenuje). „Považuji tento pořad za jeden z mála klenotů, které tu zbyly“ …A zde bych si dovolil hrubě nesouhlasit zase já, ale, jak laskavý čtenář sleduje, je to výhradně věc názoru! Zachovejme si je - málo kdo je toho s to.
[95]08.09.11 22:22:15tlustá
Pane Němče já opravdu nemohu - tak jako cca do 30.8. - psát tak, jak Vy radíte. To jsem dříve mohla taky, objevilo se vpravo dole moje jméno,mohla jsem psát. Nebo jsem kliknutím na jméno mohla reagovat. Teď ani-ani. Paní Luptákové jsem tehdy vyčetla, že v srpnu odpovídá na můj příspěvek z května a ještě ke všemu na můj soukr.mail, tak si to vyřídila se mnou tak, že mi zrušila registraci. Pokud bych se znovu přihlásila do toho Rožánkova paskvilu, zřejmě by mě opět registraci zrušili (opravdu jsem se neodhlásila a přihlašovat se asi nebudu).Vlastně co chceme, že? mají od vedení povoleno všechno. Díky. B.Tlustá
[96]09.09.11 07:13:36Pavel Charouz
Pane Němče, také jsem 7.9. ve 20h slyšel pořad s paní redaktorkou Ivanou Denčevovou s p. Koukalem. Nevšiml jsem si, jestli něco na začátku řekla o záměně moderátora, ale vedla rozhovor velmi dobře. Nevyhýbala se nepříjemným otázkám a klidně poznamenala, že se pan Koukal diplomaticky vyhnul otázce. Bylo to tak, jak to v rozhlase má být.
[97]09.09.11 07:33:05Ludmila Avramopulosová
jejej, a to já zase pana Anderleho moc ráda. Vzpomínání v podání pana Anderleho je moc příjemné, podkreslení hudbou je taky milé(a to bývá i dechovka,kterou normálně nemusím). Zkrátka je to pořad který není agresivní ani vtíravý. "Vyrušován" je pouze papouškem, což je ještě bonus navíc. Příjemné, milé i zajímavé. Velké zklidnění. Kdo Vám poví o tom kraji a o těch časech? A to je myslím i účel tohoto pořadu. Nic víc,nic míň. A ještě to je rozhlasu věnováno.Je to pořad opravdu výjimečný. Myslím, že to na žádné jiné stanici nenajdete!Zato KG je téměř všude. Jo a "novinka". Zorka revizorka bude na návštěvě v Tobogánu. Hurá, je jí všude málo. Ach jo, pan Sláma by jistě panu Cibulkovi vyčinil, co udělal s tímto pořadem.Kultivovanost se pomalu z tohoto pořadu vytratila.Poslouchat se dá tak akorát Tobogan v pyžamu.
[98]09.09.11 12:04:21Ludmila Vajďáková
Vysílání ostré dvojky donutilo hodně stálých posluchačů buď si vybírat programy, anebo rozhlas poslouchat minimálně. A to je můj případ. Přistihla jsem se, že už ani můj oblíbený Tobogán nezapínám, opravdu se kultivovanost z tohoto pořadu pomalu ale jistě vytrácí. Ale panu Cibulkovi to ani nezazlívám, už mu dali jedenkrát pořádně přes prsty, někdy je těžké tlouct hlavou proti zdi.
[99]10.09.11 08:20:53Občan II - 
Predevšim gratuluji k otevreni tohoto portalu. Mane si vzpominam na Iprotest - nechcem preladi, nemame kam, ktera reagovala na situaci Radiozuralu. - tedy nez Iprotest vedeni portalu samo zplanelo a potom zlikvidovalo. Takze: diskuse je fajn a verim, ze si ji ctou take insideri, tj. zamestnanci CRo. Devastace Prahy, dnes tzv. dvojky je ovsem jen zrcadlem totalni devastace medii verejne sluzby v CR. CRo k ni prispel v posledni dobe hlavne kabinetni volbou soudruha reditele. Prisnym pohledem: pan Duhan vzhledem k tomu, ze neprosel otevrenym vyberovym rizenim nemuze beze zbytku splnovat kvalifikacni predpoklady pro rizeni media verejne sluzby - CRo. Odpovednost za tento stav ovsem nesou vsichni clenove Rady CRo, bohuzel, vcetne tzv. rebela, pana Safarika. To ostatni, tj. manipulace ve zpravodajstvi, poklesle komentare ale nakonec i jista infantilita celé dvojky, jsou jen důsledkem, neboli ryba smrdi od hlavy.
[100]10.09.11 11:26:24Ludmila Vajďáková
Souhlasím s názorem Občana II, jen si stále říkám, co dál s tím?! Všichni víme, co se stalo, hlavně nám starším to připomíná dobu normalizace. Ale co ti mladší, jsou spokojení nebo možná poslouchají rozhlas jen povrchně, že ani netuší, že cenzura v malých krocích (možná někdy i velkých) nastala, viz mazání příspěvků na Disqusu a v projevech moderátorů ostré dvojky. Měli by se i oni ozvat, pokud se jim vysílání nelíbí, ale možná už ani netuší, jak by mělo vypadat. A to je na tom to nejhorší. My si to tady pořád omíláme dokola a nic nám to nepomůže, i když píšeme vedení ČRo nebo Radě, dělají si z nás legraci, slušně řečeno. A stejné to bude na veřejnoprávní ČT - viz článek pana Uhdeho ve včerejších Lidových novinách, kde se vyjádřil, že kvůli volbě chtěl odstoupit z postu předsedy Rady ČT. Začíná to tu být velmi smutné.
[101]10.09.11 11:34:29ObcanII - 
Hm, správný dotaz. Nezbývá toho mnoho, ale určitě bych doporučil soustředit se na podstatné: například vytrvale kritizovat volbu současného tzv. ředitele. Nebo se domluvit na kritice fungování Rady ČRo (zřizení tzv předsednictvi alias utajování veřejné debaty radních. Atd. Tedy "odplevelit" požadavky a trvat na jednom. Tak, jak to na začátku své existence činil původní Iprotest, kritizující devastaci Radiožurnálu.
[102]10.09.11 14:35:41Ludmila Vajďáková
Pro ObcanaII - asi nesledujete diskusi dlouho, protože od února neděláme my, co jsme na těchto stránkách, nic jiného než kritizujeme. Píšeme vedení rozhlasu, Radě, poslancům a bez odezvy, i když vlastně odezva byla, ale taková nic neříkající, psaná jako přes kopírák. Můžete si počíst na těchto stránkách. Na Disqusu příspěvek, kterým jsem kritizovala vedení rozhlasu, byl vymazán. A nestalo se to jen mě, stává se to i ostatním. A ještě jsme si navíc vysloužili název "ubrblaní důchodci". Takže, kam se ještě obrátit. Proto jsem psala, že by bylo třeba, aby se zapojila mladší generace. Je nás pořád málo na to, abychom něco dokázali změnit.
[103]10.09.11 19:58:37ObcanII - 
Hm, situace je skutečně více než kormoutlivá, a nejenom na stanici Praha... česká zdevastovaná veřejnoprávní media vyrábějí z letecké havárie hysterickou, národní panychidu...- svými jalovými reportážemi prakticky aktivizují rasisty na Šluknovsku... dnes paní Volfová v Děti vám to řeknou na ČRO Radiožurnálu diskutovala s jakýmsi děckem o zločinci Kájínkovi, jak že se mu podařilo utéct z vězení... maně napadá, že tu je ještě Evropská unie: normy EU platí i pro veřejnprávní media v CR. V tomto okamžiku ČRO pravidla nedodržuje.o Management i Rady žijí proto ve strachu až úzkostech, aby například protestující posluchači Prahy o nepsali-jako vy - své dopisy na různé instituce,, nebo snad nedejbože nevyrazili na demonstraci na Vinohradskou nebo aby se neobrátili na Radu EU apod. Proto také "regulují" debatu stylem Disqus, v ČT například Václav Moravec pod OVM na portálu ČT diskusi zlikvidoval totálně... Nejde o množství ani o věk! Jako vždy musíme vydržet. Na množství nehleďme!
[104]10.09.11 22:15:16Šťovíčková
Dnes,asi po čtyřech měsících jsem si pustila ostrou dvojku hned ráno po sedmé hodině.Jaké bylo mé překvapení,když mě popřál dobré ráno,kdo jiný ,než pan POSTRÁNECKÝ.Opět jsem skočila k radiu a vypnula.Vážím si ho jako herce,ale taková práce mu nesedí.Hlavně bych si přála,aby nás už s jeho vstupy neobtěžoval.Nenechám se nadále otravovat,budu raději poslouchat ze záznamu.Jsem zvědavá,bude-li tomu někdy konec.

Žádné komentáře:

Okomentovat